Copy

Oproep tot steun aan H. Antoniusparochie, Best

Bezield Verband Utrecht

Oproep tot steun aan
H. Antoniusparochie, BestIndrukwekkend!
Via deze weg willen wij iedereen bedanken die vanmorgen aanwezig was in de Antoniuskerk om samen met ons de laatste keer te vieren, te bidden en te zingen. Jullie steunbetuigingen waren voor ons allemaal hartverwarmend. Het was een emotionele, maar ook een bijzondere en waardige viering. Maar nu gaat ons werk pas beginnen!
Wij gaan druk aan de slag voor de viering van komende zondag en via deze website en Omroep Best kunt u lezen waar deze zal zijn. Wij hopen jullie allemaal komende zondag weer te zien. Nogmaals heel veel dank en tot ziens!
Het Pastorale Team en Bestuur Geloofsgemeenschap H. Antonius

(Bericht op de website van de Antoniusparochie in Best, geplaatst op 7 april na hun laatste zondagsviering).
Zie: http://www.antoniusparochie.nl

Het kerkbestuur van de Antoniusparochie in Best vecht zijn ontslag aan. Het bisdom van Den Bosch besloot het bestuur weg te sturen omdat dat de voorgenomen fusie met andere parochies niet ziet zitten. Ook de pastoor en de diaken worden vervangen.”
(Citaat uit het Eindhovens Dagblad van 5 april 2013)


Beste mensen,
Donderdag 4 april 2013 zijn er ingrijpende dingen gebeurd in de Antoniusparochie in Best.
De dag ervoor hebben we als Bezield Verband Utrecht met een afvaardiging van die parochie nog een hoopgevende bespreking gehad, samen met een van Nederlands meest prominente kerkjuristen.
Het ging over de mogelijkheden om beroep aan te tekenen bij het Vaticaan tegen de parochiefusie die, volgens aankondiging van het bisdom Den Bosch, per 1 september per decreet zou worden ingevoerd.

Echter, als een donderslag bij heldere hemel hebben alle parochiebestuursleden donderdag een ontslagbrief ontvangen en zijn ze, evenals hun pastoor en diaken, met onmiddellijke ingang door de bisschop vervangen.
Het is voor alle betrokkenen een erg spannende periode. Het belangrijkste werk gaat echter nu pas beginnen met de vraag: “Hoe kunnen we onze vitale geloofsgemeenschap overeind houden tegen dit machtsgebruik in.”

Wij roepen met deze nieuwsbrief alle sympathisanten van Bezield Verband Utrecht op om steun te betuigen aan de mensen van de Antoniusparochie.
U kunt dit doen, liefst vandaag nog, door een e-mail met bemoediging en steun te sturen aan de (ex)vice-voorzitter van het parochiebestuur, Peter Stijntjes,
e-mail: peter.stijntjes@xs4all.nl
Hij zal voor verdere verspreiding in de gemeenschap zorgen.

Met hartelijke groet,

Ad de Groot
Voorzitter Bezield Verband Utrecht

Klik hier om meer lezen over achtergronden en actuele ontwikkelingen
Copyright © 2013 Bezield Verband Utrecht, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp