Kunststof Magazine, hét platform voor de
kunststofbranche in Nederland en België
Blijf op de hoogte en neem nu een abonnement!
Adverteren in Kunststof Magazine?
 Bekijk hier de mogelijkheden
Nieuwsbrief  |  januari 2014 

ESEF 2014 stuwt maakindustrie naar grotere hoogtes

De maakindustrie is positief gestemd. De sector ziet met vertrouwen de toekomst tegemoet en staat klaar om nieuwe kansen te pakken. De vakbeurs ESEF 2014, van 11 t/m 14 maart in Jaarbeurs Utrecht, is het uitgelezen moment om die positiviteit om te zetten in concrete acties.

Op de ESEF 2014 kunt u drie dagen lang terecht voor het grootste toeleveringsaanbod van de Benelux. Op het vlak van productontwikkeling en engineering, maar ook keteninnovatie. Extra aandacht gaat hierbij uit naar high tech, precisie, additive manufacturing en ontwikkelingen op het gebied van kunststoffen en composieten. Voor een industrie waarin samenwerking essentieel is voor (grootschalige) vooruitgang, biedt de ESEF unieke zakenkansen. Niet alleen heeft u het grootste aanbod bij elkaar onder één dak, ook komt u direct in contact met relevante vakgenoten en heeft u de mogelijkheid in korte tijd enorm veel kennis op te doen. Ontdek nieuwe producten op de stands, win persoonlijk advies in, doe mee aan workshops om de werking in praktijk te zien en leer meer over de toepassingen in inspirerende lezingen.
Net als voorgaande keren vindt gelijktijdig met de ESEF de Techni-Show plaats, de grootste vakbeurs voor industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen binnen de Benelux. De beurzen vullen elkaar uitstekend aan en brengen samen de gehele maakindustrie samen. Zelf doen of uitbesteden: hier vindt u alle oplossingen, kansen en innovaties om uw business vooruit te helpen. Bezoekers kunnen beide beurzen met één toegangsbewijs bezoeken.

Bestel uw gratis toegangsbadge via www.esef.nl/toegang. Met deze badge heeft u tevens gratis toegang tot de Techni-Show.

Bestel hier uw gratis toegangsbadge!

DSM sluit zich aan bij LIPA-team

DSM heeft aangekondigd deelgenoot te worden van het LIPA-Team, dat zich richt op het ontwikkelen van een industrieel proces voor de fabricage van geavanceerde eindloze-vezelversterkte thermoplastische composietdelen. LIPA staat daarbij voor ‘Lightweight Integrated Process Application.’ DSM zal bijdragen in de vorm van materiaalkennis en dan met name met diepgaande kennis ten aanzien van polyamide 6 toepassingen.

Crisisdenken blijft, maar er zijn lichtpuntjes

Werkend Nederland is niet optimistisch over de economie. 54 procent van de werkenden verwacht dat de economie van Nederland in 2014 niet vooruit gaat, 41 procent verwacht zelfs een verslechtering. Toch zijn er lichtpuntjes: de mobiliteit van werknemers is in het afgelopen kwartaal licht gestegen. Dat betekent dat meer mensen verwachten binnen nu en zes maanden daadwerkelijk hetzelfde of vergelijkbaar werk te doen bij een andere werkgever. Ook is er een lichte stijging in het aantal werknemers dat in het afgelopen half jaar een andere baan of functie kreeg.
Copyright © 2014 Alcedo media BV, All rights reserved.
Afmelden voor de nieuwsbrief    Profiel beheren