Kunststof Magazine, hét platform voor de
kunststofbranche in Nederland en België
Blijf op de hoogte en neem nu een abonnement!
Adverteren in Kunststof Magazine?
 Bekijk hier de mogelijkheden
Nieuwsbrief  |  oktober 2013 
Beste heer/mevrouw *|ACHTERNAAM|*,

Kunststof Magazine informeert u het hele jaar ­over al het nieuws en ontwikkelingen binnen uw vakgebied. De uitgekiende combinatie van onderwerpen maakt het blad geschikt voor iedereen die betrokken is bij deze sterk innovatieve sector: van be- en verwerkers tot ontwerpers, leveranciers en gebruikers. Of u nu actief bent met spuitgieten, extruderen, compounderen, composietverwerking, matrijsbouw, ontwerper bent of wellicht apparatuur of grondstoffen levert: Kunststof Magazine helpt u verder!
In dit nummer: 
  • Bedrijfsreportage
  • K 2013: Trefpunt voor internationale kunststofindustrie
  • Recente ontwikkelingen in biocomposieten
  • Trends grondstoffen
  • Broeikasgassen als waardevolle grondstof
  • NLR, Airborne en Polyworx gaan samenwerken
Bekijk de gehele inhoud

Bedrijfsreportage

Scabro: Waar ideeën vorm krijgen

Scabro Composieten BV is internationaal leverancier van grondstoffen voor de mallenbouw- en composieten­industrie. Naast deze richtingen houdt men zich bezig met lijmen, een activiteit die is onder­gebracht in het bedrijf 2Bond. In samenwerking met de klant optimaliseert Scabro het ontwerp, de keuze van de ruwe materialen, het proces en de totale presentatie.


Lees de volledige bedrijfsreportage

Nieuws

KORRELS BV & 4KFLEX BV:
Kunststoffen 2013 was groot succes!

De beurs in Veldhoven bleek een goed moment om ECOMPOUNDS te introduceren. KORRELS is met 4KFLEX op dit moment marktleider in Nederland op het gebied van TPE compounds en heeft dit jaar een groene innovatie gedaan op het gebied van duurzaamheid binnen de sector.
 
De klanten van KORRELS in de automobielsector en in de bouw profiteren al veel langer van dit unieke concept. Op de beurs in Veldhoven werd duidelijk dat het gat waar Korrels in is gedoken erg leeft bij kunststofverwerkend Nederland. Omdat men binnen Korrels gewend is oplossingen te bieden en compounds op maat te ontwikkelen was het slechts een kwestie van tijd dat men ook deze uitdaging voor haar klanten op zou lossen.
Lees verder

Advertorial

Solids Rotterdam en Pumps & Valves

Nieuwe concepten en kennis deling voorop op Solids Rotterdam en Pumps & Valves. Beide beurzen kijken naar de toekomst binnen hun branches en dit komt niet alleen tot uiting in de vele presentaties van ontwikkelingen en innovaties van de deelnemers op de beurs. Bezoek de beurzen gratis www.easyFairs.com/pumps-nl of www.easyfairs.com/solids-nl.
Kijk hier voor meer informatie

Nieuws

Nordson XALOY introduceert X8000 schroefcoating

Nordson XALOY heeft met haar X8000â„¢ schroefcoating een optimale bescherming tegen schroefslijtage. X8000 is een thermisch gespoten coating, aangebracht op de schroef. Het materiaal, een nikkel gebaseerde legering met wolfraamcarbide dat een uitstekende binding kent, is een aanvulling op Nordson XALOY's hoog slijtvaste X830® schroefpantser en is zeer geschikt voor het verwerken van hooggevulde of corrosieve plastics. Klanten bevestigen zeer goede resultaten, onder andere met glasvezel tot zelfs 60%.

Lees verder

Nederlandse managers meeste vertrouwen op afstand

Nederland loopt voorop wat betreft flexibel werken. Bijna tweederde (62%) van de managers geeft aan zich geen zorgen te maken over hoe werknemers hun tijd invullen als ze op afstand werken.
Lees verder

Advertorial

Samen bouwen aan de toekomst


U bent helemaal up to date? U heeft de nieuwste IPhone en IPad? Hoe staat het met de machines in uw werkplaats? Als u daarin ook helemaal up to date wilt zijn, laat u dan inspireren op 7, 8 en 9 november tijdens De Groot Open bij De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen. Gratis!
 
De Groot Open staat drie dagen garant voor verrassende innovaties, onthullende demonstraties en prikkelend nieuws. In 16.000m2 experience center staat voor ieder wat wils, van eenmanszaak tot aan compleet geautomatiseerde fabriek. Bezoek de nonstop-demonstratie-zone van vele merken w.o. Altendorf, Biesse, Belotti en Weinig. Of kijk op uw gemak rond tussen de honderden basismachines, nieuw en jong gebruikt! Softwareleveranciers tonen u hun vooruitgang op het gebied van kunststofbewerking.
 
Heeft u gerichte productievragen? Stel ze tijdens De Groot Open aan professionals uit de praktijk. Kijk geregeld op www.degroot.nl/degrootopen voor meer nieuws.
Kijk hier voor meer informatie
Copyright © 2013 Alcedo media BV, All rights reserved.
Afmelden voor de nieuwsbrief    Profiel beheren