Copy

NIEUWSBRIEF 15 oktober 2014

Broers- en zussenboek. Voor en door brussen van bijzondere broers en zussen. Anjet van Dijken. Uitgever: LannooCampus, Houten 
View this email in your browser
Vrijdag 31 oktober | 13.30 - 14.30 uur | Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht 

Ieders zorg (sessie 19) 
over het belang van een goede ondersteuning van zorgintensieve gezinnen, inclusief brussen 

Pedagoog en ontwikkelingspsycholoog Krista Okma (NJi) en schrijver van "Oei, er klopt iets niet" presenteert de resultaten van de Quickscan (NJi) naar de behoefte aan steun van zorgintensieve gezinnen, ínclusief brussen. Dit vormen de eerste handvatten naar het meer systematisch inrichten van de gehandicaptenzorg.

Ervaringsexpert Jalbert van Dijken (40 jaar, meervoudig gehandicapt) zal reageren op die resultaten, samen met zijn bewindvoerder, mentor en zus Anjet van Dijken. Zij werkte mee aan het brussen onderdeel van de Quickscan.
 
Dinsdag 28 oktober | Dolfinarium, Harderwijk


Dolfijn bezoek voor schrijver Anjet van Dijken


Een collegiale boekenavond zorgde ervoor dat de therapeuten bij Stichting Sam het idee kregen om de broers en zussen te betrekken bij de Dolfijntherapie. Al een half jaar komen vanaf de 5e les de brusjes gezellig mee.



Anjet van Dijken is benieuwd naar de training, én de ervaringen van de therapeuten in verband met het meenemen van een broer of zus. Daar over mee, maar lees nu alvast op SAMs website de mooie blog van een brusje.


Stichting SAM biedt kinderen met het Syndroom van Down, met autistische stoornissen en kinderen met aanverwante syndromen,  de kans om zich, door middel van een interactief programma met dolfijnen emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek verder te ontwikkelen meer….

Ben je een broer of zus, ouder dan 13 jaar? Kom langs in de Lotje&co Brussen - besloten - Facebookgroep.
 
Bestel het boek hier of bij je boekwinkel op de hoek. Bijvoorbeeld deze in Bloemendaal.

Overig nieuws: 

 Het Broers- en zussenboek is sinds kort te beluisteren via Aangepast Lezen / Dediconmeer informatie / luister hierHiermee is de langverwachte droom van haar broer in gegaan om het boek zelfstandig te kunnen lezen. (Hij is alleen nu nog druk met een ander boek). De schrijver heeft de inleiding en 9 columns zelf ingesproken.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2014 JetAlert, All rights reserved.

Ons mailadres is:
anjetxt@gmail.com

Ik wil geen nieuwsbrief meer ontvangen    ik update mijn gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp