Editie 2 2013

Verzekeringsvergelijker up-to-date     |     Nieuwsbrieven
Wijzigingen     |     Aanvullende verzekeringen     |     Premies


Onze roadshows voor dit jaar zitten er weer op. Tijdens acht sessies door het land hebben wij bijna 550 tussenpersonen ontvangen en bijgepraat over de zorgverzekering in 2014. De ontwikkelingen staan echter niet stil en dus is het weer hoog tijd voor een Stadsblad.

In dit Stadsblad informeren wij u over de verzekeringsvergelijker en besteden we aandacht aan de ondersteuning die wij bieden op het gebied van het versturen van nieuwsbrieven. Tot slot zetten we, voor diegenen die ons niet hebben kunnen bezoeken, de highlights van onze roadshows nog eens op een rijtje.

Mocht u na het lezen van dit Stadsblad nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met uw accountmanager of met onze binnendienstmedewerkers.

Verzekeringsvergelijker up-to-date

De verzekeringsvergelijker op onze website is inmiddels ook up-to-date. 

Let op!
Heeft u een banner voor de verzekeringsvergelijker op uw website staan? Ga dan naar Mijn Stad Holland en download de nieuwe banner. Uw aanstellingsgegevens zijn dan automatisch aan de banner gekoppeld.  

Nieuwsbrieven

voorbeeldnieuwsbriefSteeds vaker krijgen wij van het intermediair de vraag of wij teksten hebben voor het versturen van een digitale nieuwsbrief aan relaties. Wij hebben daarom dit jaar, naast een aantal nieuwe verkoopbrieven, ook een voorbeeldtekst voor een (digitale) nieuwsbrief toegevoegd aan de commerciële ondersteuning op Mijn Stad Holland.

Het Word-bestand dat u in de beveiligde omgeving vindt, kunt u uiteraard aanpassen aan uw wensen en de tone-of-voice van uw bedrijf. U vindt hier ook een opgemaakte pdf- en jpeg-versie van de nieuwsbrief die u direct aan uw relaties kunt mailen.

Wijzigingen

De overheid wijzigt in 2014 weer een aantal dekkingen in de basisverzekering. Deze wijzigingen hebben ook effect op de dekking van onze aanvullende verzekeringen. We hebben alles voor u op een rijtje gezet.  

     Wijzigingen basisverzekering
 • Psychologische hulp: De vergoedingen voor psychologische hulp worden verruimd. In tegenstelling tot 2013 zullen in 2014 de behandelingen voor psychologische hulp weer vergoed worden vanuit de basisverzekering. 
  Patiënten worden vanaf 2014 ingedeeld in 4 zorgcategorieën, van kort tot chronisch. Aan de hand van deze categorieën wordt de juiste mate van zorg bepaald. Ook als er meer zorg nodig is dan 5 consulten, dan worden deze consulten in 2014 vergoed. Tevens vervalt vanaf 2014 de eigen bijdrage voor psychologische hulp. Het eigen risico blijft wel van toepassing.
   
 • Eigen risico: Het verplicht eigen risico wordt verhoogd van € 350,- naar € 360,-.
   
 • Innovatieve zorg: Twee innovatieve vormen van zorg worden voorwaardelijk toegelaten tot de basisverzekering. Dit geldt voor patiënten met geïnfecteerde pancreasnecrose en ernstige vormen van de ziekte van Crohn.
   
 • Hulpmiddelen: Een tweetal hulpmiddelen (thuisdialyse-apparatuur en een vacuümpomp) wordt niet meer apart vergoed, maar wordt onderdeel van de DBC waartoe ze behoren.
   
     Wijzigingen aanvullende verzekering
 • Psychologische hulp: Door de uitbreiding van psychologische hulp in de basisverzekering en het afschaffen van de daarbij behorende eigen bijdrage vervalt de dekking vanuit de aanvullende verzekering.
   
 • Plaswekkers: Voortaan zullen we naast (een deel van) de aanschafkosten ook de huurkosten vergoeden.
   
 • Orthodontie: Het uitlezen van een beugelchip komt niet meer voor vergoeding in aanmerking.
   
 • Parodontologie (tandvleesbehandelingen): vanuit de Extra Uitgebreide AV worden vanaf 2014 ook 'Consulten nazorg door tandarts' voor 80% vergoed.
   
 • Indexatie: Een aantal bedragen, waaronder fysiotherapie, worden door indexatie verhoogd.

Aanvullende verzekeringen

Nieuw in 2014
Op veler verzoek hebben wij een nieuw pakket ontwikkeld: de Compact AV. 
De Compact AV is een pakket waarin we onder andere 9 behandelingen fysiotherapie, maar geen tandheelkunde hebben opgenomen. Hierdoor ligt deze aanvullende verzekering prijstechnisch ruim onder de Standaard AV, namelijk op € 7,50 per maand. Wij denken u hiermee een goede tool in handen te geven voor verzekerden die op zoek zijn naar een aanvullende verzekering zonder tandheelkunde.

Zorg deLuxe
Wij zien ons genoodzaakt de AV Zorg deLuxe vanaf 2014 niet meer aan te bieden. Dit houdt in dat nieuwe klanten dit pakket niet meer kunnen afsluiten. Voor bestaande verzekerden wijzigt er niets. Zij behouden gewoon de AV Zorg deLuxe als zij deze nu al hebben. Er zal echter geen onderhoud meer worden gepleegd op deze aanvullende verzekering.


PremiesWij hebben besloten de premie in 2014 drastisch te verlagen van € 104,- per maand in 2013 naar
€ 96,- in 2014. De jaarpremie komt in 2014 op € 1152,-, een verlaging van € 96,- ten opzichte van 2013.

Aanvullende verzekeringen 2014
In 2014 blijven de premies van onze aanvullende verzekeringen gelijk aan 2013. De premies zien er in 2014 dus als volgt uit:

Compact AV €   7,50
Jongeren AV € 10,95
Standaard AV € 18,75
Uitgebreide AV € 31,25
Extra Uitgebreide AV € 43,50
AV Zorg Riant € 51,25
VipPakket € 22,50


Tot zover de belangrijkste wijzigingen op het gebied van de zorgverzekering.

In het volgende Stadsblad leest u onder andere over de nieuwe tools die wij hebben ontwikkeld om het u en onze verzekerden nog gemakkelijker te maken.

Deze nieuwsbrief wordt u aangeboden door:
Stad Holland Zorgverzekeraar
T (010) 246 64 46
F (010) 204 35 96

Uitschrijven   

Gegevens wijzigen

Doorsturen