Social media, deel 3     |     De toekomst van de vrije artsenkeuze
Uitleg menu Mijn Stad Holland     |     Commerciële ondersteuning

Social media, deel 3
Het is alweer tijd voor het derde deel van onze social mediakit, een bestand met voorbeeldposts voor Facebook en Twitter.

In dit deel van de social mediakit vindt u de posts voor de periode van 12 december tot het einde van het jaar. U kunt het bestand hier downloaden.

 
Volgt u ons al op Twitter en op Facebook?
 
De toekomst van de vrije artsenkeuze
samen voor vrije artsenkeuzeDoor het wijzigen van artikel 13 van de zorgverzekeringswet krijgen zorgverzekeraars straks nog meer macht. Wij vinden veel te veel macht. Het recht dat iedereen nog heeft om de eigen specialist of ziekenhuis te kiezen is vanaf 2016 namelijk geen vanzelfsprekendheid meer. Straks bepaalt de zorgverzekeraar waar en door wie iemand zich moet laten behandelen. En voor wie ziek wordt of al is, is er steeds minder te kiezen! 


Wetswijziging met ingrijpende gevolgen
Iedere Nederlander is verplicht zich te verzekeren en zorgpremie te betalen. Als er wat gebeurt, staat daar de keuzevrijheid tegenover. Althans, nu nog wel en als het aan ons ligt ook in de toekomst. De keuzevrijheid van de verzekerde was de basis van de in de zorg bedoelde marktwerking. De verzekerde kon ‘met zijn voeten stemmen’ door naar een andere zorgverlener te gaan als hij niet tevreden was. Thans wil de minister dat gaan ­veranderen en daardoor raakt de balans zo ­ernstig ­verstoord, dat de verzekerde hierdoor feitelijk niets meer te kiezen heeft.
De gedachte achter deze verandering is dat als zorgverzekeraars alleen nog maar de nota’s hoeven te betalen van dokters en ziekenhuizen die ze zelf hebben ­geselecteerd, de kosten omlaag gaan en de zorg beter zal worden. Voor deze stelling ontbreekt ieder bewijs.

Als iemand toch liever naar een andere zorgverlener gaat, dan hoeft de zorgverzekeraar dat straks niet meer te betalen. De rekening is dan voor de patiënt! De zorgkosten zullen voor diegenen die zorg nodig hebben dus eerder stijgen dan dalen.


Slikken of stikken
Zorgverzekeraars onderhandelen met de zorgverleners over de inhoud van de zorg en het tarief dat daarvoor mag ­worden ­gerekend. Komen ze er niet uit, dan moet onder de huidige wetgeving de zorgverzekeraar in elk geval een redelijk deel van de nota’s van de zorgverlener betalen. De klant mag ­namelijk niet in zijn keuzevrijheid worden gehinderd. 

Als de wet is aangepast, zoals de bedoeling is, hoeft de ­verzekeraar straks niets meer te betalen als er geen overeenkomst is. Als de zorg niet meer wordt vergoed, zullen verzekerden die zorgverleners niet meer (kunnen) kiezen. Dit is voor zorgverleners niet vol te houden. De zorgverlener zal moeten ­accepteren wat de zorgverzekeraar hem biedt. Het is slikken of stikken. 


Extra betalen voor vrije keuze
De minister vindt het geen probleem dat met het afschaffen van de keuzevrijheid, de macht van de verzekeraars steeds groter wordt. Als je vrije keuze wilt hebben, dan moet je ­volgens de minister niet voor de goedkopere budgetpolis kiezen, maar bijbetalen voor een restitutiepolis.
Keuzevrijheid lijkt hiermee alleen nog het recht te worden voor degenen die het zich kunnen permitteren daarvoor te betalen. Dat vinden wij geen goede zaak en doen daar dus niet aan mee.  


Ontwikkelingen zijn zorgwekkend

Stad Holland maakt zich zorgen om al deze ontwikkelingen die zowel het recht van de verzekerden als de kwaliteit van de zorg ­zullen schaden. Gelukkig zijn er steeds meer partijen die zich verzetten tegen de aanpassing van de wet. Zo is de VvAA, een ledenorganisatie voor zorgprofessionals, een petitie tegen de aanpassing gestart. Omdat wij net als VvAA tegen het afschaffen van de keuzevrijheid zijn, hebben wij de petitie van de VvAA getekend. Deze petitie is afgelopen week aangeboden aan de Eerste Kamer. 

U kunt de petitie nog steeds tekenen. Bent u ook tegen het aanpassen van artikel 13? Laat dan hier uw stem horen.

 
Uitleg menu Mijn Stad Holland
Zoals u waarschijnlijk wel weet hebben wij dit jaar Mijn Stad Holland flink onder handen genomen. De beveiligde omgeving is nu responsive geworden en de menu's zijn logischer opgebouwd. Toch krijgen wij weleens vragen met betrekking tot de werking van de menu's. In dit artikel leest u meer over twee veelgebruikte menu-items. 


Menu Verzekerde openen
menubuttonWanneer u een verzekerde in uw portefeuille heeft geselecteerd komt u terecht in het polisoverzicht. Door hier te klikken op het gemarkeerde Menu Verzekerde wordt het menu geopend en kunt u hier voor deze persoon mutaties doorgeven. 

 
menu uitgeklapttoevoegen aan portefeuille
Intermediairswijziging doorgeven
U kunt een bestaande Stad Holland-verzekerde eenvoudig en snel aan uw portefeuille toevoegen via het menu Portefeuille & Gegevens.


 
Commerciële ondersteuning
Wist u dat u in Mijn Stad Holland tal van mogelijkheden vindt die het houden van een actie voor u nog gemakkelijker kunnen maken? U vindt er onder andere banners, voorbeeldteksten voor brieven of e-mails en voorbeeldflyers.

Een gepersonaliseerde flyer of advertentie is uiteraard ook mogelijk. Neem contact op met uw accountmanager voor de mogelijkheden.

Deze nieuwsbrief wordt u aangeboden door:
Stad Holland Zorgverzekeraar
T (010) 246 64 46

 @Stadholland   

 Stad Holland Zorgverzekeraar
Uitschrijven    
Gegevens wijzigen
Doorsturen