Copy
Nuora 6/2016 - Meri-Lapin Nuorkauppakamarin uutiskirje

Pressan terveiset

Kesä alkoi mahtavilla uutisilla; meillä on DP! Vapun alla Minna Kurttio nousi pöydälle DP:n eli valmistautuvan pressan virkaan, saimme siitä virallista viime sunnuntaina hallituksen kokouksessa. Lisäksi päätimme samaisessa kokouksessa hakea järjestely-oikeuksia Strategia! Kokoukselle vuodelle 2017. Tästä kuullaan varmasti lisää alkusyksystä.

Muutoin ensimmäinen puolivuotinen on kohta pulkassa. Kesäkuu on ollut melko hiljainen kamarin tapahtumien suhteen, mutta muutoin tapahtuu kovasti. Näistä mainitakseni JCI Challenge ja EC Tampere.

Toukokuun lopussa osalla meistä oli mahdollisuus osallistua kansainväliseen Barents Reunion konventtiin Tornion Torandassa. Sieltä fiiliksiä jaettiin niin Facen kuin Twitterin kautta. Vierailevana kamari-tähtenä meillä oli Kuusamon nuorkauppakamarin Tiia Mustonen, joka on myös noussut pöydälle kisaamaan aluejohtajan virasta alueelle D.

Kesän alku on ollut aikaa keskittyä tulevan syksyn tapahtumiin. Olen tehnyt myös pientä soittokierrosta jäsenistön keskuudessa, toiveena saada palautetta ja ehkäpä ideoita toiminnan suuntaamisesta.

Mutta nyt toivottelen kaikille mukavaa ja rentouttavaa kesää, toivottavasti tapaamme viimeistään heinäkuussa Ranska-illan ja pressan saunan merkeissä :)

 

Kesäterveisin

PRES 2016 Saila Puukko

Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat:

 
  • 9.7. Ranska ilta/kesäpicnic, Kemi

  • 23.7. Pressan sauna

  • 13.8. Elokuun kuutamo

  • 27.8. Kesähiihdon MM-kisat

Alueella tapahtuu

Alue D:n tapahtumia voit seurata helposti Alue D:n tapahtumakalenterista. 

9.7. Ranska-kesäpicnic


Ranska-ilta piknikin merkeissä pidetään 9.7. eli heinäkuun toisena lauantaina. Paikka: Mansikkanokka tai Merikadun ranta riippuen osallistujamäärästä. Alkaen klo 14 (sillä silloin lämpimintä olla rannalla), tarjolla ranskalaisia herkkuja ja viinejä sekä matkakertomuksia Ranskasta.
 
Piknikin jälkeen mahdollisuus siirtyä Seireeniin 6.krs kahville ja brandylle. Ilta jatkuu niin myöhään kuin porukka jaksaa.

23.7. Pressan sauna

Perinteinen pressan sauna järjestetään lauanataina 23.7. Klo 16.00 alkaen Kemissä. Tarkempi paikka löytyy Mietaan kellarisaunasta, jossa tilaa noin 20 hengelle. Täältä voit tutustua paremmin paikkaan. Google maps linkki täältä.

Ilmoittautumiset viimeistään 21.7. Sailalle.

13.8. Elokuun kuutamo


Elokuun kuutamosta lisää lähempänä ajankohtaa! Laita kuitenkin jo päivämäärä kalenteriin. :) Perinteisesti Elokuun kuutamon järjestävät koejäsenet ja tapahtuman sisältö on yllätys muille kamarilaisille.
 

27.8. Kesähiihdon MM-kisat Torandassa

Kesähiihdon MM-kisat pidetään tänä vuonna Venetsialaisten yhteydessä tapahtuma- ja ravintolakeskus Torandassa Torniossa. Projektipäällikköinä toimivat Kirsi Mäenalanen ja Minna Kurttio. Uutena lajina kisoissa nähdään ammuntahiihto vesipyssyä aseena käyttäen.

Merkitse siis lauantai 27.8.2016 jo kalenteriisi! Uutuusyksilölajina tänä vuonna vesiammuntahiihto (vesipyssyä käyttäen)!

Hiihtosarjat ja hinnasto:

Hiihtomatka 50 metriä (nurmikolla).

Lapset 3-6v 2 eur
Lapset 7-12v 3 eur
Aikuiset 12v+ 5 eur

Aikuisten joukkueviesti (4x 50m) 20 eur (max 4 hiihtäjää per joukkue)

Lasten sarjoissa kaikki osallistujat palkitaan, aikuisten sarjoissa kolme nopeinta. MYÖS PARAS ASU PALKITAAN! Hiihtotyyli on vapaa, mutta sukset pakolliset.

Yksilöhiihdot klo 11 alkaen, niin kauan kuin osallistujia riittää. Aikuisten joukkueviesti alkaa klo 13.

Ilmoittautumiset etukäteen tai paikan päällä. Ilmoittautua voit sähköpostilla osoitteeseen minnku@gmail.com.

Tervetuloa hiihtämään ja viihtymään!

Kuukausittaiset lounastapaamiset


Syksystä lähtien järjestämme kuukausittain lounastapaamiset:
  • Elokuu: 24.8.
  • Syyskuu: 28.9.
  • Lokakuu: 26.10.
  • Marraskuu: 23.11.
Lounastapaamiset on myös lisätty JCI MeriLapin nettisivuille kalenteriin. Saila toimii lounastapaamisten kutsujana. Lounastapaamisille voidaan sopia erikseen paikka sen mukaan, keitä lounaalle kulloinkin on lähtemässä. Lounastapaamiset järjestetään Kemi-Tornio -akselilla.

Menneet tapahtumat

24.-25.5. Barents Reunion

Kansainvälinen Barents reunion konventti järjestettiin yhdeksättä kertaa 24.-25.5. Tornion Torandassa. Mukana meitä kamarilaisia oli 6 hengen porukka. Saimme vieraaksemme myös Tiia Mustosen Kuusamon kamarista. Konventin aikana twiittasimme ahkerasti JCI Merilappi -profiilin takaa. Tämä kaksipäiväinen tapahtuma sisälsi paketin huippupuhujia, yksi näistä oli Skypen perustajajäsen Jonas Kjellberg.

24.5. Yhteiskunnallinen kumppani -tapaaminen Pörhön Autoliikkeen kanssa

Toukokuun 24. päivä kävimme haastattelemassa yhteiskunnallista kumppaniamme Pörhön Autoliikettä. Mukana haastattelussa oli myös potentiaalinen koejäsenehdokas Ville. Keskustelimme yleisesti nuorkauppakamaritoiminnasta, siitä mitä kumppanuus tarkoittaa sekä minkälaisia odotuksia Pörhöllä on kumppanuuden suhteen. Suunnitelmissa yritysvierailua sekä myyntikoulutusta jäsenistölle :) Odotettavissa juttua JCI Merilappi sivuille, toiveena myös juttua paikalliseen lehteen!

12-14.6. JCI Challenge, Hämeenlinna


JCI Challenge järjestettiin tänä vuonna Suomessa, Hämeenlinnassa, juuri ennen Tampereen Eurooppa-konferenssia. Minna Kurttio (INT, DP) osallistui tapahtumaan ja oli hopealle sijoittuneessa joukkueessa. Osallistujia oli 26 järjestäjät mukaan lukien, 13 eri maasta. Tapahtumassa kisattiin mm. kirkkovenesoudussa, SUP-lautailussa, suunnistuksessa, pyöräilyssä, juoksussa, näkötornin portaiden laskemisessa, tiimin sotahuudossa, tietovisassa ja pihapeleissä. Minna kannustaa kaikkia ottamaan haaste, JCI Challenge, vastaan ensi vuonna Sveitsissä! Lue lisää Minnan kokemuksesta blogissamme >>

12-14.6.16 Strategia-koulutus


Kahden vuoden aikana olen ollut mukana vaikka missä. Olen suorittanut koulutuksia ja osallistunut kokouksiin. Mutta mikään ei vedä vertaa Strategia-koulutukselle minkä suoritin Keurusselällä. Viikonlopun aikana sain todella paljon tietoa strategian tekemisestä. Ja toisaalta myös opin ymmärtämään strategian merkitystä vieläkin enemmän. Tiedon vastapainona sain uusia ystäviä ja saipa vanhanakin heittäytyä kunnollisiin teemapukuihin. Oikein ärsyttää sanoa tämä taas kerran, mutta SUOSITTELEN kaikille strategia-viikonloppua. Siitä saat aivan varmasti työkaluja niin harrastuksiin kuin työelämään ja yrittäjyyteen. Haaraparta kuittaa ;)

IND 2016 Markus Pellikka

15.-18.6. Eurooppakokous, Tampere

Kamaristamme paikan päällä oli IND eli koulutusvastaava Markus Pellikka, joka ilahdutti meitä kotiinjääneitä videoblogeillaan suoraan Tampereen humusta :) Videot ovat nähtävillä kamarilaisille kamarimme suljetussa Facebook-ryhmässä. Markus lupasi rustata blogikirjoitustakin, kunhan hieman toipuu ensimmäisestä ja varmasti unohtumattomasta Eurooppa-kokous -kokemuksestaan.

Kokous keräsi nuorkauppakamarilaisia ympäri Eurooppaa nelipäiväiseen konferenssiin Tampereelle ja tarjosi varmasti jokaiselle jotakin - huippupuhujia, koulutuksia, elämyksiä, illanviettoja ja mikä parasta, kansainvälisiä kohtaamisia. Kokouksessa jaettiin Euroopan palkinnot ja Suomelle tuli neljä palkintoa! Suomen Nuorkauppakamarit sai yhden, Popup Turku sai kaksi ja Salon Nuorkauppakamari palkittiin parhaasta kamaritoiminnasta. Tapahtumasta on muuten hienoja 360 asteen kuvia kokouksen Facebook-sivulla, käyhän vilkaisemassa. 

Projektipäällikköhaut


Yhteiskunnallinen kumppanuus


Meri-Lapin Nuorkauppakamari hakee projektipäällikköä hankkimaan kamarille yhteiskunnallisia kumppaneita alueen yrityksistä. Hakuaikaa on jatkettu, koska projektipäällikköä ei ole vielä löytynyt. Yhteiskunnallisia kumppanuuksia on jo saatu muutamia, joten tästä uuden projektipäällikön olisi hyvä jatkaa! Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, ilmoittaudu PRES Saila Puukolle.
 

Vuoden positiivisin Meri-Lappilainen

Kesähiihtojen yhteydessä järjestetään perinteisesti äänestys vuoden positiivisimmasta Meri-Lappilaisesta. Ehdokaslistaa ei ole vaan jokainen paikalla olija voi äänestää haluaamaansa henkilöä kirjoittamalla nimen paperilappuun ja palauttamalla sen äänestyspaikalle. Tästä saat hyvää kokemusta projektipäällikkyydestä ja tällä projektilla on helppo aloittaa. Tehtävänäsi on äänestyksen järjestäminen, äänten lasku ja tulosten julkistus. Tule projektipäälliköksi positiiviseen projektiin!  Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, ilmoittaudu PRES Saila Puukolle.

Yhteiskunnalliset kumppanimme

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 JCI Meri-Lappi, All rights reserved.