Copy
Nuora 01/2016

Puheenjohtajan terveiset.

Pressan terveiset

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Ainakin itselläni on hieman vatsanpohjaa kutittanut tämä uusi vastuu kamarin vuoden 2016 puheenjohtajana. Halusinkin käyttää puheenvuorona itseni esittelyyn. Osa minut jo tunteekin, mutta ehkä en ole kaikkien kanssa vielä ehtinyt juttuun. Toivottavasti asia korjaantuu tulevan vuoden aikana.
 

Olen tainnut jossain tilanteissa jo mainita, että oma kamariurani on vielä melko lyhyt, mutta ilmeisesti sitäkin lennokkaampi. Viime vuonna toimin kamarin LIO:na eli tiedottajana, joka antoi melko hyvän kuvan kamarin toiminnasta. Olen kamariurani aikana (=viime vuonna) päässyt vetämään myös useamman projektin. Omassa työssäni Lapin ammattikorkeakoulussa toimin myös projekteissa, suunnittelijana ja projektipäällikkönä. Näköjään projektihommat vetävät puoleensa. Koulutukseltani olen kasvatustieteilijä, “verkkojutut” pääaineena. Perhe-elämä koostuu hyvin perinteisistä elementeistä: kahdesta alle kouluikäisestä poikalapsesta sekä aviopuolisosta. Hulinaa riittää ja ruuhkavuodet painaa päälle.
 

Siitäkin huolimatta olemme saaneet kamarivuoden käyntin kamarivuoden Kick-offissa 8.1. Saimme tilaisuuteen myös pari uutta tutustujaa. Nyt meillä on myös yksi uusi koejäsen! Ja yksi uusi projektipäällikkö kesähiihdon MM-kisoja tohinalla suunnittelemaan. Tulevia tapahtumia tulevat olemaan helmikuussa järjestettävä Liikkuen Leikkien lastentapahtuma 27.2.

Tästä on hyvä alkaa ..tai jatkaa. Onnekasta ja iloista uutta vuotta kaikille, onnea myös tulevaan kamarivuoteen ja tietysti uudelle hallitukselle!


PRES Saila Puukko

Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat:

 
  • 27.2. Liikkuen & Leikkien lastentapahtuma, Kemi
  • 02/2016 Vuosikokous, Lapin AMK, Tornio (Minerva-rakennus), tarkka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin
  • 5.3. 9.00-17.00 Vakuuta ja Vaikutus -koulutus. Jäsenhinta 35€ ja yrityshinta 150€. Kouluttajana Päivi Karkkola.
  • 30.4. Kansainvälisyysilta ja Grillikauden avajaiset, teemana Tampere ja mustamakkara. START-koulutus
  • Barents reunion 24.-25.5.2016, Tornio-Haaparanta, suunnitteila myös kamarin get-together tilaisuus Barents reunionin yhteyteen

27.2. Liikkuen & Leikkien Lastentapahtuma

Liikkuen & Leikkien lastentapahtuman projektipäälliköksi on valittu Hanna Soppela

Hanna kertoo järjestelyiden läheteneen hyvin käyntiin. Tapahtumaan on saatu sovittua jo esittelijöitä ja ohjelmaa jonkin verran. Paljon on kuulemma kuitenkin pienempiä hommia vielä edessä. Projektiryhmään pääsee mukaan ilmoittautumalla Hanna Soppelalle (hanna.soppela@gmail.com). Mikäli aika ei riitä itse järjestelyihin niin apua tarvitaan myös tapahtumapäivänä.

Alueella tapahtuu

 
  • 18.-20.3.16 Koliday aluevuosikokous, Koli
  • 20.-22.5.16 Strategia! 2016, Keuruu
  • 15.-18.6. Eurooppakokous, Tampere
Alla esittely kustakin tapahtumasta ja linkit tapahtumiin.

18.-20.3.16 Koliday aluevuosikokous, Koli

Kiteen ja Joensuun Nkk:t järjestävät D:n ja B:n aluevuosikokouksen 18.-20.3.16  ja tapahtumapaikkana on upea kansallismaisema Koli. Kokouksen teemana on 1900-luvun alun suomivintage glamour, Tapio Rautavaara ja suomineito -tyyppisesti. Maaliskuussa laskettelukelit ovat myös komeimmillaan ja hissilippuja saa jc-hintaan. Early Bird on 58 euroa 31.12.15 saakka, sen jälkeen 65 euroa.

20.-22.5.16 Strategia! 2016, Keuruu

Strategia! 2016 - WeKings Are Back. Viikinkiteema johdattaa käsittelemään kansainvälisyyttä, liiketoimintaa, kaupankäyntiä, johtajuutta ja yhteiskuntavastuuta. Strategia!­-koulutus on strategisen suunnittelun koulutus, jonka eväitä voit hyödyntää niin tulevissa hallitusviroissa kuin työelämässäkin. Strategiakoulutuksen early bird hinta on 185 e (31.1.2016 saakka).

Eurooppakokous 15.-18.6.2016, Tampere

Jollet ole koskaan osallistunut kansainväliseen nuorkauppakamarikokoukseen, Eurooppakokous Tampereella ensi kesänä on mahtava tilaisuus. Lähes 30 paikallista kamaria ovat osallistuneet ohjelman rakentamiseen ja kokousta on markkinoitu eri puolilla Eurooppaa näkyvästi - suomalaiset ovat olleet positiivisesti esillä!

EC Tampereen Meri-Lapin lähtijöille on perustettu salainen facebook ryhmä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ryhmään, laita viestiä Sailalle joko facebookin yksityisviestillä tai sähköpostilla puukko.saila@gmail.com


EC Tampereen Meri-Lapin lähtijöille on perustettu salainen facebook-ryhmä. Jos olet kiinnostunut liittymään ryhmään, laita viestiä Sailalle joko facebookin yksityisviestillä tai sähköpostilla puukko.saila@gmail.com

Menneet tapahtumat

Start-koulutus ja kamarivuoden käynnistys 8.1.2016

Vuoden 2016 kamarin toiminta käynnistyi START -koulutuksella, joka järjestettiin 8.1. klo 17.00. Kouluttajana toimi IPP Liisa Koivisto. Paikkana oli Tornion Green Line, jossa olikin oikein sopivat tilat illanvietolle ja koulutukselle. Paikalle saapui oikein noin kymmenkunta henkeä, myös kaksi uutta tutustujaa, joka tapahtuman päätteeksi poiki yhden uuden koejäsenen!

 

Kamarivuosi potkaistiin käyntiin heti STARTin jälkeen. Aluksi kilisteltiin terveellisillä smoothiecoctailila ja lämmiteltiin lihakset pienen taukojumpalla ennen avantoon menoa. Olihan muutama avantouintikonkari jo opastanut oikeaoppiseen uintiin valmistautumiseen. Osa uskaltautui avantoon, osa ei.

 

Ohjelma ei loppunut siihen, vaan avannosta päästyämme pääsin esittelemään osakepääomaa  Trokauksen ja dokauksen vuoden ensimmäisessä kokouksessa. Myös koejäsenet saivat maistella osakepääomaa ja todeta pääoman kelpoisuus. Pääomana oli Gin & Tonic, joka todettiin olevan nappiosuma, onhan se myös nuorkauppakamarilaisten virallinen alkomahoolijuoma, ainakin kuuleman mukaan.


Ohjelmaan sisältyi myös avantouintipäähinekisa. Tuomareina toimivat ne, jotka eivät avantoon rohjenneet. Kilpailun voitti Johanna Kristo, jonka huolellinen valmistautuminen kisaan, vaikutti tuomaristoon. Onnittelut Johannalle vielä kerran. Palkinnoksi Johanna sai lämmitettävän kauratyynyn, jolla Johanna voi lämmitellä hartiat aina ennen tai jälkeen avantoon menoa.

31.12. JCI Uudenvuodenbileet, Näsilinna, Tampere

Suomen Nuorkauppakamareiden Uudenvuodenbileet 31.12. Näsinlinnassa Tampereella olivat upeat juhlat upeissa puitteissa! Nämä bileet olivat ensimmäiset laatuaan, saapa nähdä tuleeko kamarilaisten uudenvuodenjuhlista perinne? 


Meri-Lapin Nuorkauppakamarista, koejäsen Minna Kurttio oli paikanpäällä ottamassa uutta vuotta vastaan Tampereen Näsinlinnassa. Minna kertoo, että kuohuva virtasi ja tanssilattia oli kovassa käytössä. Näsinlinnan yllätysesiintyjä oli Voice of Finland - kilpailija ja nuorkauppakamarilainen Iida Repo. Illan bändinä toimi Lasi-Pasi ja Posliinipojat, joka on kamarin sisällä syntynyt bändi.
 

Muut asiat:

Uudet koejäsenet


Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme Marika Mathlein! 


,

Projektit

Tuleva projekti: Kesähiihtojen MM-kisat

Kesähiihtojen MM-kisojen projektipäälliköksi on valittu Kirsi Mäenalanen. Onnittelut Kirsille valinnasta! Hänellä on kuulemma jo visioita päässään, miten alkaa järjestää kamarin neljänsiä kesähiihtoja. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan projektiryhmässä, ota yhteyttä Kirsi Mäenalaseen (kirsi.maenalanen@pp.inet.fi). 

Kamarin osoitteenmuutos

Kamarin osoite muuttuu vuosittain. Osoite on yleensä kuluvan vuoden rahastonhoitajan kotiosoite. Osoite on vaihtunut puheenjohtajan osoitteeksi (TREAS 2016 kun asuu Ruotsin puolella) Meri-Lapin Nuorkauppakamari ry c/o Saila Puukko, Sapilaskuja 4 A 1, 95450 Tornio.

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 JCI Meri-Lappi, All rights reserved.