Copy
Nuora 8/2016 - Meri-Lapin Nuorkauppakamarin uutiskirje

Pressan terveiset

Syksy saapuu, ja niin saapuu monta kamarin tapahtumaa ja koulutusta. Ei kesäkään ihan laakereilla lepäillessä mennyt. Heinäkuussa järjestimme koejäsentempauksen Kemin sisäsatamassa. Sieltä siirryimme sulavasti viettämään iltaa Pressan saunaan. Elokuu käynnistyi elokuun kuutamon merkeissä. Tällä kertaa sitä vietettiin koko perheen voimin, mukaan lukien lapset ja siipat, Duudson Activity Parkissa. Hieman erilaista illanviettoa siis tällä kertaa. 

Ensi perjantaina on lähden pitkästä aikaa edustamaan kamaria Kajaaniin alueakatemiaan. Siellä luvassa myös alue BBQ.

Kesähiihdon MM-kisat tulevat myös, ensi lauantaina 27.8. Kirsi ja Minna ovat tehneet kovastit töitä projektin eteen ja näkyvyyttäkin on saatu mm. Paikallislehdessä. Toivotaan hiihtoihin hyvää keliä ja paljon osallistujia!

Terveisin
PRES 2016 Saila Puukko

Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat:

 
 • 27.8 Kesähiihdon MM-kisat
 • Strategia- järjestelyoikeuksien hakeminen & suunnittelukokous (pvm avoinna)
 • 1.9 Wordpress koulutus, Tornio
 • 17.9. Kansainvälisyysilta Kanadan maailmankokouksen henkeen
 • Kehity kouluttajana -koulutus lokakuussa
 • 9.10. Vaalikokous (paikka varmentuu lähempänä ajankohtaa)
 • 22.10. Hyvinvointipäivä "Riikan pirtissä” Haaparannalla

Alueella tapahtuu

Alue D:n tapahtumia voit seurata helposti Alue D:n tapahtumakalenterista

 

1.9. Wordpress koulutus, Tornio

Tervetuloa tekemään nettisivuja!

WordPress-koulutus järjestetään 1.9 klo 18-20 Torniossa, olet lämpimästi tervetullut! Hinta 10e. Ilmoittaudu Liisalle kahvitarjoilun vuoksi. Ota oma läppäri mukaan! Emme asenna koneilla mitään, ainoastaan nettiin.

Kahdessa tunnissa perustamme sinulle omat nettisivut ja opettelemme käyttämään niitä. Voit perustaa heti oikeat sivut tai jos haluat perustaa harjoitussivut, voimme laittaa ne salasanan taakse netissä, ettei sivuille eksy vierailijoita :) 

Paikka: Amk:n Minerva-rakennuksen Liikehuoneessa, osoite Kauppakatu 58.

"Oletko aina halunnut oppia kaiken WordPressistä? Tai et ehkä ihan kaikkea. Tule Liisan intensiivikurssille!" -Hannu Koivisto

27.8. Kesähiihdon MM-kisat, Tornio

esähiihdon MM-kisat pidetään tänä vuonna Venetsialaisten yhteydessä tapahtuma- ja ravintolakeskus Torandassa Torniossa. Projektipäällikköinä toimivat Kirsi Mäenalanen ja Minna Kurttio. Uutena lajina kisoissa nähdään ammuntahiihto vesipyssyä aseena käyttäen.

Merkitse siis lauantai 27.8.2016 jo kalenteriisi! Uutuusyksilölajina tänä vuonna vesiammuntahiihto (vesipyssyä käyttäen)!

Hiihtosarjat ja hinnasto:
Hiihtomatka 50 metriä (nurmikolla).
Lapset 3-6v 2 eur
Lapset 7-12v 3 eur
Aikuiset 12v+ 5 eur

Aikuisten joukkueviesti (4x 50m) 20 eur (max 4 hiihtäjää per joukkue)

Lasten sarjoissa kaikki osallistujat palkitaan, aikuisten sarjoissa kolme nopeinta. MYÖS PARAS ASU PALKITAAN! Hiihtotyyli on vapaa, mutta sukset pakolliset.

Lue lisää täältä

Strategia- järjestelyoikeuksien hakeminen & suunnittelukokous (pvm vielä avoinna)

Meri-Lapin nkk valmistautuu hakemaan vuoden 2017 järjestelyoikeuksia Strategia! Koulutukseen. Viimeinen hakupäivä on 30.9.2016. Strategia!

Lisätietoja IND Markus Pellikkä.

 

17.9. Kansainvälisyysilta Kanadan maailmankokouksen henkeen


Lisätietoja INT Minna Kurttiolta. Tarkempi paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin.

22.10. Hyvinvointipäivä “Riikan pirtissä” Haaparannalla


Tilaisuus alkaa klo 10.
Lisätietoja SECY & TREAS Riikka Juntti.
 

Kuukausittaiset lounastapaamiset


Syksystä lähtien järjestämme kuukausittain lounastapaamiset:
 • Elokuu: 24.8.
 • Syyskuu: 28.9.
 • Lokakuu: 26.10.
 • Marraskuu: 23.11.
Lounastapaamiset on myös lisätty JCI MeriLapin nettisivuille kalenteriin. Saila toimii lounastapaamisten kutsujana. Lounastapaamisille voidaan sopia erikseen paikka sen mukaan, keitä lounaalle kulloinkin on lähtemässä. Lounastapaamiset järjestetään Kemi-Tornio -akselilla.
 

Menneet tapahtumat

16.8. Yhteiskunnallinen kumppanuus ja Stora Enson vierailu

INT/DP Minna Kurttio ja PRES Saila Puukko kävivät tapaamassa yhteiskunnallista kumppaniamme Stora Enson Juhaa ja Lauraa. Keskustelimme samalla nuorkauppakamari-toiminnasta sekä yhteistyökuvioista. Suunnitelmissa olisi kutsua Stora Ensolaisia nuoria, alle 40v. mukaan tulevaan kansainvälisyysiltaan. 

 

13.8. Elokuun Kuutamo Tornion Duudson Activity Parkissa


Elokuu on tullut, joten oli aika perinteisen elokuun kuutamon. Tällä kertaa kuutamoiltiin Torniossa Duudson Activity Parkissa. Mukaan olivat tervetulleita myös puolisot ja lapset.

Poppoo kokoontui salamyhkäisesti Pikisaaressa, josta matka jatkui Ravintola Pirttihirmuun. Samaan yhteyteen saimme paikan yrittäjältä ja yhdeltä Duudon Parkin osakkaalta yritysesittelyn ja pääsimme samalal tutustumaan Lapparin tiloihin. Keskustelimme muun muassa mahdollisuuksista tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa. Myös yhteiskunnallinen kumppanuus nostettiin esille.

Aika riehuessa meni kuin siivillä ja lopulta ulos purkautui hikistä ja väsynyttä sakkia.

Kuvat Minna Kurttio

23.7. Pressan sauna ja koejäsentempaus Kemin sisäsatamassa

Pressan sauna järjestettiin Kemissä. Samalle päivälle yhdistettiin Kemin sisäsatamassa järjestetty koejäsentempaus. Tempauksen tavoitteena oli saada tavoitettua potentiaalisia koejäseniä ja esitellä heille toimintaamme leikkimielisen kilpailun keinoin.

Ideana tempauksessa oli, että jokainen halukas sai heittää tikkaa ilmapalloseinään. Alkuperäinen vesi-ilmapalloseinä -idea meni uusiksi, mutta tikat hoitivat hyvin tehtävänsä, ilman roiskeita :) Ilma oli helteisen lämmin ja aurinkoinen, joten porukkaa oli hyvin paikalle. Kuitenkin ihan sitä meidän kohdejoukkoa ei ollut niinkään paljoa.

Kaiken kaikkiaan todettiin, että tempaus ns. testinä oli erinomainen ja hyvin myös jatkossa järjestettävissä.

Varsinainen Pressan sauna oli nimensä mukaisesti saunatiloissa Kemin Mietaalla. Sieltä löytyi luksustilat ihan sitä itseään, eli saunomista ajatellen. Useampi meistä rynnisti hetimiten saunaan hikisen päivän päätteeksi. Saunomisen päätteeksi kiliseltiin lasillisella skumppaa ja syötiin tukevasti nyyttäri-herkkuja. Illan päätteeksi osa poppoosta suuntasi matkansa vielä Kemin sisäsataman terdelle.


 

Muut asiat

 • Markus nousi kirjaimellisesti PÖYDÄLLE alueelliseksi koulutusvastaavaksi (R-INT)! Onnea Markus taistoon!
 • Kirsi “nousee pöydälle” vuoden 2017 hallitukseen

Tulevia kokouksia loppuvuodelle:

Projektipäällikköhaut


Yhteiskunnallinen kumppanuus


Meri-Lapin Nuorkauppakamari hakee projektipäällikköä hankkimaan kamarille yhteiskunnallisia kumppaneita alueen yrityksistä. Hakuaikaa on jatkettu, koska projektipäällikköä ei ole vielä löytynyt. Yhteiskunnallisia kumppanuuksia on jo saatu muutamia, joten tästä uuden projektipäällikön olisi hyvä jatkaa! Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, ilmoittaudu PRES Saila Puukolle.
 

Yhteiskunnalliset kumppanimme

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 JCI Meri-Lappi, All rights reserved.