Copy
5/2016

Puheenjohtajan terveiset

Kesä on tullut, ainakin tuntuu siltä. Vielä ei ole hanskat tipahtaneet, vaikka siitä on varoiteltu.

Viimeisin edustustehtäväni oli Salo, Just Do It! Kansallinen vuosikokous huhtikuussa. Kokoukseen oli integroitu Pres-Akatemia, jossa meitä pressoja koulittiin johtajuuspolulla.

Salon lisäksi on meillä pienen hiljaiselon jälkeen alkanut tapahtua myös kamarissa. Vapun alla vietimme Kansainvälisyysiltaa ja grillikauden avajaisia Kiikelin laavulla, Kemissä. INTimme oli järjestänyt paikalle kattauksen juomaa ja ruokaa, Tampere-teemalla tottakai.

Heti perään helatorstaina tapasimme Tornion Valholassa jäsenbrunssin ja yhteiskunnallisen kumppanuuden merkeissä. Hallitus kokousti myös viime viikolla ja uusia tapahtuma- ja koulutusideoita syntyi. Muutamia mainitakseni puhetta oli syksyn osalta Debatti-, Wordpress- ja projektikoulutuksista.

Kesän merkittävimpään kokoukseen eli EC Tampereelle lähtee ainakin INDimme Markus Pellikka. INT Minna Kurttio lähtee JCI Challengeen. Hienoa Markus ja Minna! Mielenkiinnolla odotamme kuulumisia heiltä paikan päältä.

PRES 2016 Saila Puukko

Yhteiskunnallinen kumppanuus

 

Pörhön autoliike sekä Stora Enso ovat lähteneet mukaan Meri-Lapin nuorkauppakamarin yhteiskunnalliseen kumppanuuteen ja on näin mukana tukemassa Meri-Lapin Nkk:n yhteiskunnallisia projekteja ja kilpailuja. Kiitos kumppanuudesta Pörhö & Stora Enso!

Yhteistyökumppanuuden mainostamiseen on nyt myös oma sivu, ja jokainen yhteistyökumppani saa oman sivun kamarin nettisivuilla.

Tulevat tapahtumat

Tulevat tapahtumat:.

BARENTS REUNION
Kansainvälinen Barents Reunion -konventti järjestetään 24.-25.5 jälleen. Paikkana tällä kertaa Tornion Toranda. 

Ohjelma on julkaistu Barents reunionin webbisivuilla. Linkki ohjelmaan löytyy täältä.

Meri-Lapin Nkk järjestää paikalla myös yhteisen get together -tilaisuuden, jonne toivomme vierailijoita myös toisista kamareista. Ajankohta varmistuu lähiaikoina. Illalla odotettavissa mahtavat bileet ja hyvää ruokaa :)  Tervetuloa!
 

Alueella tapahtuu

  • JCI Challenge 12-14.6, Hämeenlinna
  • 15.-18.6. Eurooppakokous, Tampere
Alla esittely tapahtumista ja linkit tapahtumiin.

12-14.6.16 JCI Challenge, Hämeenlinna

Linkki tapahtumaan

Liikunnan riemua ja uusia kansainvälisiä ystäviä! JCI Challenge on leikkimielinen seikkailukilpailu, jossa kisataan hyvän asian puolesta. Tapahtuma on tunnustettu myös nuorkauppakamarimaailman huipulla sillä maailmanpuheenjohtaja Pascal Dike kunnioittaa tapahtumaa käynnillään. Tapahtuman koko tuotto lahjoitetaan JCI Nothing But Nets -ohjelmalle Malarian vastaiseen työhön.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistuminen ei edellytä kesäkuntoa tai harjoittelua, joukkueet ja lajit kerrotaan vasta paikan päällä. Tapahtumassa edetään jalkapatikassa tai vaihtelevin kulkuneuvoin paikasta toiseen ja matkalla suoritetaan tehtäviä tai lajeja. Hämeenlinnassa Aulangon maisemat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin.

Kamarimme INT Minna Kurttio osallistuu tapahtumaan ja kannustaa muitakin lähtemään vuoden vauhdikkaimpaan ja elämyksellisimpään tapahtumaan tapaamaan uusia kansainvälisiä ystäviä!

Eurooppakokous 15.-18.6.2016, Tampere

Jollet ole koskaan osallistunut kansainväliseen nuorkauppakamarikokoukseen, Eurooppakokous Tampereella ensi kesänä on mahtava tilaisuus. Lähes 30 paikallista kamaria ovat osallistuneet ohjelman rakentamiseen ja kokousta on markkinoitu eri puolilla Eurooppaa näkyvästi - suomalaiset ovat olleet positiivisesti esillä!

EC Tampereen Meri-Lapin lähtijöille on perustettu salainen facebook ryhmä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan ryhmään, laita viestiä Sailalle joko facebookin yksityisviestillä tai sähköpostilla puukko.saila@gmail.com


EC Tampereen Meri-Lapin lähtijöille on perustettu salainen facebook-ryhmä. Jos olet kiinnostunut liittymään ryhmään, laita viestiä Sailalle joko facebookin yksityisviestillä tai sähköpostilla puukko.saila@gmail.com

Menneet tapahtumat

Grillikauden avajaiset ja kansainvälisyysilta Kiikelin laavulla

Perjantaina 29.4. vietimme mukavalla porukalla grillikauden avajaisia ja kansainvälisyysiltaa Kiikelin laavulla Kemissä. Kokoonnuimme Stonehengellä ja lähdimme yhdessä kävelemään kohti laavua, jonne on matkaa n. 1,6 km. Sää oli melko lämmin, mutta pilvinen.

Lue lisää JCI Merillappi sivustolta

Just do it! Salo, kansallinen vuosikokous 

Just do it! Salon kansallinen vuosikokous ja Pres-akatemia järjestettiin huhtikuussa 21.-24. Viikonloppu oli erityisen pitkä, koska ymmärtääkseni kaksi kokousta oli nyt EC Tampereen vuoksi yhdistetty. Aloitin matkustamisen Torniosta lentäen, joka tuntui järkevimmältä tavalta matkustaa. 


Lue lisää täältä

PRES Saila Puukko

Projektipäällikköhaut


Yhteiskunnallinen kumppanuus

Meri-Lapin Nuorkauppakamari hakee projektipäällikköä hankkimaan kamarille yhteiskunnallisia kumppaneita alueen yrityksistä. Hakuaikaa on jatkettu, koska projektipäällikköä ei ole vielä löytynyt. Yhteiskunnallisia kumppanuuksia on jo saatu muutamia, joten tästä uuden projektipäällikön olisi hyvä jatkaa! Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, ilmoittaudu LIO Johanna Kristolle sähköpostitse (josku87@gmail.com). 
 

Vuoden positiivisin Meri-Lappilainen

Kesähiihtojen yhteydessä järjestetään perinteisesti äänestys vuoden positiivisimmasta Meri-Lappilaisesta. Ehdokaslistaa ei ole vaan jokainen paikalla olija voi äänestää haluaamaansa henkilöä kirjoittamalla nimen paperilappuun ja palauttamalla sen äänestyspaikalle. Tästä saat hyvää kokemusta projektipäällikkyydestä ja tällä projektilla on helppo aloittaa. Tehtävänäsi on äänestyksen järjestäminen, äänten lasku ja tulosten julkistus. Tule projektipäälliköksi positiiviseen projektiin!  Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, ilmoittaudu LIO Johanna Kristolle sähköpostitse (josku87@gmail.com). 
 
 

Projektit

Tuleva projekti: Kesähiihdot Torandassa 27.8.2016

Kesähiihtojen MM-kisat pidetään tänä vuonna Venetsialaisten yhteydessä tapahtuma- ja ravintolakeskus Torandassa Torniossa. Projektipäällikköinä toimivat Kirsi Mäenalanen ja Minna Kurttio. Uutena lajina kisoissa nähdään ammuntahiihto vesipyssyä aseena käyttäen. Seuraava kokous pidetään toukokuun loppupuolella tapahtumatuottajan ja Torandan kehitysjohtajan kanssa.


,
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2016 JCI Meri-Lappi, All rights reserved.