Copy
JCI Meri-Lappi Uutiskirje Nuora 10/2015
View this email in your browser

Puheenjohtajan terveiset.

Vaalikokous on käyty niin meidän kamarin osalta kuin alueella ja kansallisestikin, onnittelut hallitusvirkoihin valituille! Levin vaalikokous 9.-10.10. oli ensimmäinen kansallinen vaalikokous ikinä, johon aluekokoukset on yhdistetty näin toteutui alueen D:n villi idea pitää alue D:n aluevaalikokous, johon muutkin alueet oli kutsuttu! Kansallinen pressa NP Johanna Lundankin naureskeli tälle hulluudelle puheessaan… Alue D sai todella hyvää näkyvyyttä viikonlopun myötä.

Levin kokous oli ennennäkemätön yhteistyöprojekti ja pohjoisin kokous ikinä. Tulojuhlassa oli teemana Lappi ja Hullu Poro Areenalla Meri-Lapin ysäriporot ja salametsästäjä villiintyivät ja villitsivät! Olihan legendaarinen reissu! JCI:n 100v juhla, Jaana Kupiainen sai aluekunniajäsenyyden, Markus Pellikka voitti tulojuhlan pukukilpailun ja tämä oli tuoreimman koejäsenemme Minna Kurttion eka kokousreissu (toivottavasti ei tullut traumoja!). Kamarilaisiamme lähti Leville kuusi, joten pressa sai pitää merilappilaisille jiiceille pressan kokkarit ennen iltagaalaa. Pressan käädyt olivat kaulassani viimeistä kertaa kansallisessa kokouksessa Levillä 9.-10.10., sillä marraskuun Johtajuusakatemiassa käädyt saa kaulaansa ensi kertaa tuleva pressamme Saila-Inkeri Puukko. Virallisesti käädyt kuitenkin vaihtavat omistajaa vasta kamarimme vuosijuhlassa 12.12.

Loppuvuonna meillä on käynnissä useita projekteja kuten Päivä Johtajana, Joulupuu, Lastentapahtuma ja Yhteiskunnallinen kumppanuus, joista voit lukea lisää tästä uutiskirjeestä. Tulossa on myös boulderoitia, pukeutumiskoulutus, ideointi-ilta ja pikkujoulut. Ensi viikolla suuntaan IND Minna Ihanuksen kanssa Ouluun Kehity Kouluttajana -koulutukseen, jossa on kuulemma vielä yksi vapaa paikka… Lähdetkö mukaan? :)

 
Terveisin, PRES 2015 Liisa Koivisto
 

Tulevat tapahtumat

Tsekkaa tästä kalenteriisi tulevat tapahtumat:

  • 23.-24.10. Kehity Kouluttajana -koulutus Oulussa.
  • 27.10. Boulderointi-ilta klo 18.30, Tornio
  • 5.11. Pukeutumiskoulutus, La Perle, Tornio
  • 9.11. Ideointi-ilta, Tornio
  • 14.11. Pikkujoulut, Tornio
  • 20.-22.11. Johtajuusakatemia, Lappeenranta
  • 27.-29.11.2015 Hallitusakatemia, Raahe
  • 11.12. JCI Active Citizen Day

23.-24.10. Kehity Kouluttajana -koulutus Oulussa

Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamari  järjestää Kehity Kouluttajana koulutuksen 23.-24.10.

Kehity kouluttajana -koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kehittää omia kouluttajataitojaan sekä saada uusia työkaluja käyttöönsä. Koulutuksen jälkeen osallistujat tietävät, kuinka aikuinen oppii, miten häntä motivoidaan ja kuinka koulutus toteutetaan osallistujalähtöisesti.

Koulutuksen hinta on vaatimattomat 35 euroa. Perjantaina koulutus alkaa klo 16 ja lauantaina klo 10. Kouluttajina Mari Viirelä ja Sanna-Riikka Hakio.

Ilmoittautuminen osoitteessa http://tinyurl.com/kehitykouluttajana2015

Lisätietoja koulutuksesta sähköpostitse laura.paaso(at)outlook.com

 

27.10. Boulderointi-ilta klo 18.30, Tornio

 
Hei kaikki kiipeilystä kiinnostuneet! Boulderointi-ilta 27.10 tiistaina klo 18.30- 21.00 TornionKamppailu-ja kiipeily keskuksessa (Teollisuuskatu 10 J7 Torpin Monitoimitalo). Tarvitset mukavat kiipeily vaatteet sekä 5€ osallistumismaksun. Ilmottautumiset: leenukka.filpus@hotmail.com

Boulderointi-kiipeilyseinä, jossa keskitytään voiman ja ketteryyden parantamiseen kiipeilemällä ilman varmistusköyttä matalalla. Boulderointipaikan alla on patja turvaamassa putoamista

5.11. Pukeutumiskoulutus klo 18-20, La Perle, Tornio


Tervetuloa pukeutumiskoulutukseen La Perle myymälään Tornion Rajalla Kauppakeskukseen 5.11. klo 18 alk.

Pikkujoulukausi lähestyy, joten sukelletaan pikkujoulumuodin saloihin ja katsotaan mitä tuleva muotikausi pitää sisällään.

Ilmoittautumiset Leena-Maijalle (leenukka.filpus@hotmail.com).


 

10.11. Ideointi-ilta klo 17-19.30, Tornio

Hyppää mukaan aivomyrskyyn, tervetuloa ideoimaan nuorkauppakamaritoimintaa Meri-Lapissa! Ensi vuoden toimintasuunnitelma on muhimassa ja nyt on oikea aika vaikuttaa toimintaan toiveilla ja ideoilla. Kokoonnumme TREAS/SECY Katri Juutisen kodissa Korkeantiellä, Tornion Alaraumolla.

Ilmoittautumiset 9.11. mennessä illan ideaisännälle Markus Pellikalle markus.pellikka@gmail.com.

14.11. Pikkujoulut, Tornio

Pikkujouluja vietetään Tornion Alaraumolla Katri Juutisen kotona nyyttäriperiaatteella.

Ilmoittautumiset ja ruokavaliot SECY Katri Juutiselle (katri.juutinen@gmail.com)

Meri-Lapin Trokaus ja Dokaus kokoontuu sekä ottaa uusia jäseniä pikkujouluissa, lisätietoja tästä PRES Liisa Koivistolta.

27.-29.11. Hallitusakatemia Raahessa

Raahen Nuorkauppakamari järjestää SNKK alue D:n hallitusakatemian Raahessa 27.-29.11.2015. Tervetuloa vuoden 2016 hallitustyöskentelijät Raaheen hakemaan tulikaste tulevaan hallitusvuoteen!

Hallitusakatemian tarkoituksena on antaa valmiuksia toimia paikallisen nuorkauppakamarin hallituksen luottamustehtävissä. Koulutus tukee paikallisten kamareiden toimintaa ja tehokasta hallitustyöskentelyä. Koulutuksen aikana kamarin hallitus tulee tekemään konkreettisia suunnitelmia ja työtä yhdessä menestyäkseen.

Lisäksi saat tarpeellista tietoa, jotta voit suunnitella tulevaa vuottasi ja onnistua tehtävissäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Pääset myös hiomaan omia johtamisen taitojasi. Koulutus tarjoaa lisäksi osallistujilleen mahdollisuuden tutustua alueensa muihin tekijöihin, ja näin ollen lisäksi laajentaa verkostoja, joista toivottavasti on hyötyä sekä JC-uralla että työelämässä.

20-22.11. Johtajuusakatemia, Lappeenranta


Johtajuusakatemia on vuosittain järjestettävä koulutus, jossa kohtaavat kamarien tulevat puheenjohtajat, aluejohtoryhmät sekä Keskusliitto.

Johtajuusakatemia järjestetään tänä vuonna Lappeenrannassa.

Johtajuusakatemiaan ovat lähdössä Saila Puukko ja Liisa Koivisto.
 

11.12. JCI Active Citizen Day

Perjantaina 11.12. vietetään kansainvälistä JCI Active Citizen Dayta. Meri-Lapin Nuorkauppakamari on perinteisesti palkinnut Vuoden Palvelijan tänä kyseisenä päivänä.

Vuoden Palvelija voi olla asiakaspalvelutehtävissä oleva merilappilainen, joka on helposti tunnistettavissa. Aiempina vuosina on valittu esim. uimahallin kassahenkilö ja kaupungin puhelinvaihteen hoitaja.

Ehdota sopivaa ehdokasta 30.11. mennessä sähköpostilla saila.vaara@gmail.com tai Meri-Lapin Nkk:n fb-ryhmässä. Myös kamarin ulkopuoliset ihmiset saavat ehdottaa ehdokasta!

 

12.12. Vuosijuhla

 
Vuosijuhlan valmistelut ovat käynnissä ja olemme etsimässä sopivaa juhlapaikkaa ja menua. PRES Liisa Koivisto ja tuorein koejäsenemme Minna Kurttio ovat järjestämässä vuosijuhlaa, jonka teemana tulee olemaan kansainvälisyys. Kansainvälisyys on SNKK:n ensi vuoden teema ja virittelemme näin ajatuksia jo tulevaan vuoteen. Laita päivä kalenteriisi!
 

Muut asiat:

Aluekunniajäsenyys Jaana Kupiaiselle

Meri-Lapin Nuorkauppakamari haki kunniajäsenelleen Jaana Kupiaiselle aluekunniajäsenyyttä kesällä Alue D Tuki ry:ltä ja luovuttamisajankohdaksi sovittiin Levin vaalikokous. Jaana on ollut näkyvä henkilö alueella sekä tehnyt alueella paljon todella hyvää työtä ja palkittukin parhaana alueprojektipäällikkönä. Hän on Deeläinen isolla D:llä ja JC-sydämellä! Aluekunniajäsenyyden luovutti aluejohtaja Päivi Karkkola ja Jaanamme on aluekunniajäsen nro 2! Sydämelliset onnittelut Jaana!  

Aluekunniajäsenyys oikeuttaa osallistumaan Alueella D:llä järjestettäviin aluetapahtumiin. Aluekunniajäsenyyttä voi lähtökohtaisesti hakea jäsenelle, joka on ollut vähintään 3 vuotta Alue D Tuki ry:n jäsenkamarin jäsenenä. Aluekunniajäsenyys voidaan myöntää Alue D Tuki ry:n jäsenkamarin hakemuksesta henkilölle, joka on aktiivisesti ja epäitsekkäästi toiminut kamaritoiminnan sekä erityisesti Alue D:n hyväksi kehittäessään osaamistaan ja aluetoimintaa toimien aktiivisesti eri viroissa ja kouluttajana.

Uudet jäsenet

Tervetuloa mukaan Hanna Soppela, Markus Pellikka ja Johanna Kristo

SNKK:n hallituksen jäsenet 2016

 
Puheenjohtaja (NP) Mervi Vuorinen, Varapuheenjohtaja (DP) Jenni Rajahalme, Kehitysjohtaja (EVP), yhteiskuntavaikuttaminen Mari Viirelä, Kehitysjohtaja (EVP), kansainvälisyys ja myynnin edistäminen Agneta Wackström, Koulutusjohtaja (TD) Sanna-Riikka Hakio, Talousjohtaja (NT) Lauri Valtonen, Viestintäjohtaja (CD) Hannu Nikupeteri, Aluejohtaja (VP A) Janne Puurunen, Aluejohtaja (VP B) Ari Pöyhönen, Aluejohtaja (VP C) Ellimaija Ahonen, Aluejohtaja (VP D) Jere Niskanen.

Tsekkaa hallituksen virkailijat, kilpailupäälliköt, päälliköt ja koordinaattorit SNKK:n sivuilta 

 

Aluejohtoryhmä Alue D 2016

Aluejohtaja VP Jere Niskanen, aluekoordinaattori RC Maria Sippala, aluetiedotuspäällikkö RIO Miika Natunen, aluetapahtumapäällikkö R-LOM Jenni Isoviita-Parikka ja aluekoulutuspäällikkö R-IND Sanna Mathlin. Kutsuvirat vahvistetaan myöhemmin.

Menneet tapahtumat:

19.9. Kansainvälisyysilta ja Start

Syyskuisena iltana kokoonnuimme maailmankokouksen hengessä viettämään Japani-iltaa luokseni Allunkadulle. Osallistujia oli kymmenkunta, mukana monta uutta mielenkiintoista tuttavuutta näin vähemmän mukana olleelle kunniajäsenelle. Ilta alkoi hauskasti alkumaljoilla, jotka olivat teeman mukaisesti riisiviinaa eli sakea. (Suurimmalla osalla, ;) Illan aluksi Aluejohtajamme Päivi Karkkola piti informatiivisen START-koulutuksen. Koulutuksen jälkeen otimme selvää kuka onkaan kamarimme pingishirmu. Tiukan kisan voitti Markus Pellikka, onnitteluja! (Välikommenttina todettakoon, että useammalla osallistujalla oli vuosia edellisestä pingisottelusta.) Sitten pääsimme itse asiaan, eli syömiseen :) Rullailimme susheja uuden koejäsenen, Kurttion Minnan opastamana ja testailimme myös kevätrullien käärimistä. Aika kului nopeasti seurustellen ja pelaten "seuraleikkejä". Kiitos kaikille osallistujille ja tervetuloa kotiini taas uudelleen!

Doomo arigattoo!
Jaana-san

Kuvassa Katri Juutinen ja Minna Kurttio.

1.10. Kamarin vaalikokous

Vaalikokouksessa päästiin todistamaan jänniä tunnelmia niin uusien jäsenten kuin yhden koejäsenen esittelyillä ja kukituksella. Puheenjohtajana toimi kunniajäsen Jaana Kupiainen. 
Pressaksi ensi vuodelle asettui Saila-Inkeri Puukko joutuen samalla tulikasteeseen eli kertomaan miksi hän (eli minä) on juuri oikea henkilö tähän vastuulliseen luottamustehtävään. Ilmeisesti luottamusta on nautittu, tuloksesta päätellen.
Nyt tulevaa pressaa ja melko tuoretta kamarilaista jännittää mitä tuleva tuo tullessaan. 

Hallitukset muut jäsenet ovat:
IPP Liisa Koivisto
LIO Johanna Kristo
IND ja VP1 Markus Pellikka
SECY Riikka Juntti

Onnea tulevalle hallitukselle!

9.-10.10. Kohti Korkeuksia kansallinen vaalikokous, Levi


Suomen nuorkauppakamareiden vaalikokous järjestettiin Levillä 9.-10.10. Mukana Meri-Lapista olivat Liisa Koivisto, Minna Ihanus, Markus Pellikkä, senaattorit Juha Taanila ja Jaana Vilpponen sekä uusin jäsenemme Minna Kurttio.

Lue lisää Minna K.:n ja Minna I:n kokemuksia kamarin sivuilta.
 

Projektit
 

Projektin vetäjät on valittu seuraaviin projekteihin:

Päivä johtajana - tempaus - Teija-Liisa Paananen & Saila-Inkeri Puukko.
Projekti on käynnistymässä ja tällä hetkellä on otettu yhteys muutamaan uuteen johtajaan sekä potentiaalisiin nuoriin. Päivä johtajana -tempaus järjestetään loka-marraskuun aikana.

Joulupuu - Johanna Kristo ja Riikka Juntti
Meri-Lapin nuorkauppakamari järjestää suositun Joulupuu -keräyksen jälleen joulukuussa. Sen tarkoitus on kerätä joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille. Voit olla mukana tekemässä hyvää osallistumalla keräyksen toteuttamiseen. Lisätietoja Joulupuusta tulee myöhemmin kamarin Facebook -sivuille sekä sähköpostin välityksellä.
 
Lastentapahtuma Liikkuen Leikkien - Hanna Soppela
Liikkuen Leikkien on kamarimme oma ns. rahaprojekti. Lastentapahtuma järjestetään helmikuussa 2016 neljättä kertaa.

Yhteiskunnallinen kumppanuus - projektin eteneminen
Projektin on käynnistynyt verkkaisesti, mutta varmasti :) Useita tahoja on kontaktoitu, yksi kumppani on sitoutunut mukaan. Loppuvuodesta tavoitteena kohdentaa kumppanihakuja enemmän PK yrityksiin. 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 JCI Meri-Lappi, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp