Copy
JCI Meri-Lappi Uutiskirje Nuora 11/2015
View this email in your browser

Puheenjohtajan terveiset.

Konnichiwa! Japanissa oli juuri maailmankokous ja suomalaisia siellä oli 144, joista yksi on kamarimme senaattori Jaana Vilpponen. Kieli pitkällä odottelemme Jaanan terveisiä maailmalta! Suomen delegaatio Japanissa on suurin isäntämaan Japanin jälkeen. Upeaa Suomi! Ensi vuonna Suomen Nuorkauppakamareiden teemana on kansainvälisyys ja vuosijuhlassa virittäydymme jo kansainvälisiin tunnelmiin. Vuosijuhlan suunnittelu onkin hyvässä vauhdissa. Kansainvälisyydestä puheen ollen, ensi vuoden Eurooppakokous on Tampereella kesäkuussa ja huomaathan, että vuoden loppuun asti ehtii vielä rekisteröityä edullisemmin!

Marraskuussa Meri-Lapissa on tulossa ideointi-ilta ja pikkujoulut, jossa kokoontuu myös Meri-Lapin Trokaus ja Dokaus Oy. Käynnissä ovat Päivä Johtajana ja Joulupuu-projektit. Etsimme myös marraskuun loppuun asti Vuoden Palvelijaa, joka julkistetaan 11.12. Muistakaa ehdottaa sopivia ehdokkaita! :) Itse lähden kuun lopussa ensi vuoden pressamme Saila Puukon kanssa Johtajuusakatemiaan Lappeenrantaan ja ensi vuoden hallituslaisia on lähdössä Hallitusakatemiaan Raaheen.


Niin se talvi tekee tuloaan ja ulkona pakastaa, mutta sitä suuremmalla syyllä muistakaa läheistä rakastaa. Nähdään ja kuullaan!

Terveisin, PRES 2015 Liisa Koivisto
 

Tulevat tapahtumat

Tsekkaa tästä kalenteriisi tulevat tapahtumat:

  • 10.11. Ideointi-ilta, Tornio
  • 14.11. Pikkujoulut, Tornio
  • 14.11. Quality Project Management, Oulu
  • 20.-22.11. Johtajuusakatemia, Lappeenranta
  • 27.-29.11.2015 Hallitusakatemia, Raahe
  • 30.11. Hallitus yrityksen navigaattorina murrosvaiheessa, Rovaniemi
  • 12.12. Vuosijuhla 
  • 31.12. JCI Uudenvuodenbileet, Tampere
  • 15.-18.6. Eurooppakokous, Tampere

10.11. Ideointi-ilta klo 17-19.30, Tornio

Hyppää mukaan aivomyrskyyn, tervetuloa ideoimaan nuorkauppakamaritoimintaa Meri-Lapissa! Ensi vuoden toimintasuunnitelma on muhimassa ja nyt on oikea aika vaikuttaa toimintaan toiveilla ja ideoilla. Kokoonnumme TREAS/SECY Katri Juutisen kodissa Korkeantiellä, Tornion Alaraumolla.

Ilmoittautumiset 9.11. mennessä illan ideaisännälle Markus Pellikalle markus.pellikka@gmail.com.

14.11. Pikkujoulut, Tornio

Pikkujouluja vietetään Tornion Alaraumolla Katri Juutisen kotona nyyttäriperiaatteella.

Ilmoittautumiset ja ruokavaliot SECY Katri Juutiselle (katri.juutinen@gmail.com)

Meri-Lapin Trokaus ja Dokaus kokoontuu sekä ottaa uusia jäseniä pikkujouluissa, lisätietoja tästä PRES Liisa Koivistolta.

14.11. Quality Project Management (QPM) koulutus, ilmoittautumiset 9.11. mennessä

Lauantaina 14.11. kello 9-16 Business Kitchen:llä (os. Torikatu 23).

Quality Project Management (QPM) on selkeä malli projektin ohjaukseen ja toteutukseen. QPM-koulutuksessa käydään käytännön esimerkkien avulla läpi projektin eri vaiheita sekä tasoja. Koulutus sopii sekä noviiseille että projektityössä kokeneille.

Hinta 45 € (hinnat sisältävät lounaan).

Ilmoitautumiset 9.11. mennessä sähköpostitse esko.kangastalo@sijoittaja.fi.

20-22.11. Johtajuusakatemia, Lappeenranta

Johtajuusakatemia 2016. Järj. Lappeenrannan Nkk.

Johtajuusakatemia on tulevan vuoden johtajuusasemissa toimiville henkilöille järjestettävä koulutus, jossa kamarien tulevat johtajat kohtaavat.
 

27.-29.11. Hallitusakatemia, Raahe

Hallitusakatemia 2016 Hanat Auki! Järj. Raahen Nkk.

D-crew valmistautuu  hallitusvuoteen 2016 Raahen hallitusakatemiassa! Tule hakemaan tulikaste tulevaan hallitustehtävääsi ja hiomaan johtamisen taitojasi. Join the ride!

Rekisteröinti osoitteessa www.hanatauki.fi

Lapin Kauppakamari järjestää: 
Hallitus yrityksen navigaattorina murrosvaiheessa 30.11. Rovaniemi

Hallitus yrityksen navigaattorina murrosvaiheissa - kokemuksia, näkemyksiä ja vinkkejä strategiatyöhö ja hallitustyöskentelyyn

Maanantaina 30.11.2015 klo 9.00 – 12.00
Hotel Santa Claus, kokoustila Poro (-1 krs), Korkalonkatu 29, Rovaniemi

Tervetuloa kuulemaan kokemuksia, näkemyksiä ja vinkkejä yrityksenne strategiatyöhön sekä hallitustyöskentelyyn. Seminaari on maksuton. Ilmoittaudu 26.11 mennessä Lyytin kautta.

12.12. Vuosijuhla, Haaparanta

Tänä vuonna vuosijuhlaa juhlitaan Haaparannalla upeassa Stadshotelsissa lauantaina 12.12. klo 19 alkaen (Suomen aikaa). Kutsut ovat liitäneet sähköposteihinne ja paljastaneet myös luvattoman herkullisen menun, jota saamme pian nauttia. Vuosijuhlassa pressan käädyt vaihtavat omistajaa ja uudet jäsenet pinssitetään. Luvassa on unohtumaton ilta!

 

31.12. JCI Uudenvuodenbileet, Näsilinna, Tampere

Suomen Nuorkauppakamareiden Uudenvuodenbileet 31.12. Näsinlinnassa Tampereella, upeat juhlat upeissa puitteissa! Nämä bileet ovat ensimmäiset laatuaan, saa nähdä tuleeko kamarilaisten uudenvuodenjuhlista perinne? Tyylikkäämmin tuskin voi uutta vuotta vastaanottaa kuin nuorkauppakamariporukassa Näsinlinnassa!

Illallisbuffet klo 19-21 (250hlöä), iltabileet klo 21-04 (500 hlöä). Tervetulleita ovat myös kumppanit, puolisot ja kaverit!

15.-18.6.2016 Eurooppakokous Tampere

Ensi kesänä Tampere täyttyy kansainvälisistä kohtaamisista, kun nuorkauppakamarilaiset kokoontuvat sinne JCI Eurooppakokousta viettämään! Toivottavasti meidänkin kamaristamme lähtee mahdollisimman moni mukaan kouluttautumaan, verkostoitumaan ja kokemaan ainutlaatuisia hetkiä. Early bird hinta rekkaroinnille on voimassa 31.12. asti (350e), jonka jälkeen normaalihinta on 400e 31.3. asti.

Rekkaroituminen ja lisätietoja täältä.

Muut asiat:

Kouluttajapolku on valmis

 

Nuorkauppakamarin kouluttajapolku on valmis! Se koostuu viidestä eri koulutuksesta, jotka voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä: Valuuta ja Vaikuta, Kehity Kouluttajana, Koulutuksen rakentaminen, Esitystekniikka ja Koulutuksen tuotteistaminen. Koulutuksissa opitaan kouluttamisen ja esiintymisen eri osa-alueita käytännön harjoitusten kautta. Kouluttajapolun jälkeen osallistujalla on hallussa taidot erinomaisten koulutusten laatimiseen ja vetämiseen. Lue lisää eMeriitistä 10/2015 tai SNKK:n nettisivuilta. (linkki: http://nuorkauppakamarit.fi/koulutukset/kouluttajakoulutus/)

Menneet tapahtumat:

5.11. Pukeutumiskoulutus, La Perle, Tornio

"La Perle tarkoittaa yksilöllistä palvelua, suunnittelua ja luovuutta. Rakastamme vaatteiden takana elävää tarinaa ja haluamme jakaa sitä palvelun kautta asiakkaillemme. Etsimme uusia ideoita, kokoelmia ja inspiraatioita ympärimaailmaa, tuodaksemme uudenlaisia elämyksiä tänne pohjoiseen."

Näin kiteytyy lyhyesti meidän myymälämme filosofia.

Pukeutumiskoulutuyksessa halusin tuoda pikkujoulu kauteen ideoita ja vinkkejä. Lähdin kartoittamaan aihetta yhdisteltävyyden, materiaalin, trendien sekä näyttävien korujen kautta. Etukäteen mielessäni hahmottelin kenelle valitsisin mitäkin tuotteita heidän persoonaan sopien.

Tänä vuonna tekoturkis, nahka ja pitsi ovat erittäin voimakkaana esillä.

Paikalla olivat Riikka Juntti, Liisa Koivisto sekä Johanna Kristo. Oli erittäin kivaa pitää tämäntyylinen koulutus, kun ihanat naiset olivat niin vastaanottavaisia, ja hetken päästä pukukopit täyttyivätkin erilaisista asukokonaisuuksista. Illasta jäi erittäin hyvä fiilis ja innosti minua. Riikalle saimme loihdittua monta upeaa asukokonaisuutta pikkujouluihin sekä työpukeutumiseen. Kiitos teille oli erittäin antoisiaa pitää tmäntyylinen koulutus!

Terv. Leena-Maija Filpus

Projektit

Ehdota Vuoden Palvelijaa 2015!

 

Perjantaina 11.12. vietetään kansainvälistä JCI Active Citizen Dayta. Meri-Lapin Nuorkauppakamari on perinteisesti palkinnut Vuoden Palvelijan tänä kyseisenä päivänä. Vuoden Palvelija voi olla asiakaspalvelutehtävissä oleva merilappilainen, joka on helposti tunnistettavissa. Aiempina vuosina on valittu esim. uimahallin kassahenkilö ja kaupungin puhelinvaihteen hoitaja. Ehdota sopivaa ehdokasta 30.11. mennessä sähköpostilla saila.vaara@gmail.com tai Meri-Lapin Nkk:n fb-ryhmässä. Myös kamarin ulkopuoliset ihmiset saavat ehdottaa ehdokasta.

Päivä johtajana - tempaus - Teija-Liisa Paananen & Saila-Inkeri Puukko.

Päivä Johtajana -tempaus järjestetään viikoilla 47-48, jolloin 10 nuorta pääsee yhdeksi päiväksi seuraamaan paikallisen johtajan tavallista työpäivää. Tempauksessa on mukana tänä vuonna johtajia eri aloilta pankinjohtajasta hotellinjohtajaan. Opiskelijat ovat Lapin ammattikorkeakoulun tradenomi- ja BIT- (businessinformation technology) opiskelijoita.

Tällä hetkellä jokainen nuori on saanut tiedon johtajastaan ja heitä on ohjattu olemaan yhteydessä johtajaan sekä sopimaan johtajan kanssa vierailupäivästä. Opiskelijoilta kerättiin ennen johtajien valintaa toiveita vierailupaikasta. Tämä olikin hyödyllinen tieto ja jokaiselle nuorelle pyritttiin valitsemaan johtaja toiveiden mukaisesti.

Tämä vuonna hieman haasteita asetti englanninkieliset BIT opiskelijat, mutta heille löydettiin myös sopiva johtaja ja yritys kohteeksi.

Terveisin Päivä Johtajana projektipäälliköt
Saila Puukko
&
Teija-Liisa Paananen

Joulupuu - Johanna Kristo ja Riikka Juntti


Joulupuu -keräys järjestetään jälleen tänä vuonna! Sen tarkoitus on kerätä joululahjoja Tornion vähävaraisten perheiden lapsille. Tämä on oikea hyvänmielen projekti!

Haluatko sinä olla mukana luomassa joulumieltä lapsille, heidän perheilleen ja lahjan antajille? Voit olla mukana joko keräyspäivinä 28.-29.11. Kauppakeskus Rajalla På Gränsenillä tai osallistua joulukuun alussa lahjojen jakamiseen Perheiden talolla.

Lisätietoja asiasta saat Johanna Kristolta puh. 041 052 7553 tai Riikka Juntilta puh. 041 436 3953.

Ja lopuksi suuuuri kiitos kunniajäsenellemme Jaana Kupiaiselle, joka lahjoitti kamarillemme Joulupuu-rollupin!

Haetaan projektipäällikköä


Kesähiihtojen MM-kisat ovat kamerimme rahaprojekti. Ensi kesänä olisi tarkoitus järjestää kamarin 4. kesähiidot. 

Projektipäällikkö ja projektiryhmä saavat kolmen vuoden ajalta kerätyt kokemukset tapahtuman suunnittelun pohjaksi. Tässä hieno mahdollisuus päästä oppimaan vetämällä hieman pidempää ja isompaa projektia.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 JCI Meri-Lappi, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp