Copy
JCI Meri-Lappi Uutiskirje Nuora 8/2015
View this email in your browser

Puheenjohtajan terveiset.

Terveisiä aurinkoisesta ja kansainvälisestä Tallinnasta! Kirjoitan tätä lentokoneessa kotimatkalla Beyond Borders - JCI Nordic Inspiration Conferencesta, jossa sain paitsi monta uutta ystävää, myös valtavasti ideoita ja inspiraatiota sekä energiaa loppuvuoteen. Loppuvuosi onkin jännittävä, sillä tulossa on varmasti vielä lisää pöydälle nousuja ensi vuoden hallitusvirkoihin, mukavia paikallisia sekä alueellisia tapahtumia ja tietenkin tulossa on lokakuussa yksi vuoden kohokohta, Kohti Korkeuksia vaalikokous Levillä. Ei muuta kuin kohti syksyä - tekemään, oppimaan, näkemään ja kokemaan sekä tietenkin pitämään hauskaa! :)

 
Terveisin, PRES 2015 Liisa Koivisto
 

Tulevat tapahtumat

Tsekkaa tästä kalenteriisi tulevat tapahtumat:

  • 29.8. Alue D BBQ, Kajaani
  • 19.9. klo 19 Kansainvälisyysilta ja Start-koulutus, Haaparanta
  • 19.-20.9. NKK Goes 2 Tyrnävä
  • 1.10. klo 19 Vaalikokous
  • 9.-10.10. Kohti Korkeuksia kansallinen vaalikokous, Levi
  • 27.-29.11.2015 Hallitusakatemia, Raahe
  • 27.10. Boulderointi-ilta, Tornio
  • 11.12. JCI Active Citizen Day

29.8. Alue D BBQ, Kajaani

Kajaanin Nuorkauppakamari isännöi Alue D BBQ-kisoja lauantaina 29.8.2015. BBQ-kisojen näyttämönä toimii tunnelmallinen Eino Leino -talon pihamaa ja lato Paltaniemen kylällä Oulunjärven rannalla.Lisätietoja näistä tulisista grillikilpailuista löydätFacebookista.
Ilmoittautumiset hannu.lukkarinen@gmail.com Tapahtuman järjestää Kajaanin Nuorkauppakamari ry

Lue lisää ja käy tykkäämässä Facebookissa

19.9. Kansainvälisyysilta (+ Start koulutus) Japani-teemalla

Kansainvälisyysilta järjestetään 19.9. klo 19:00 Suomen aikaan Riikan pirtissä Ruotsin Vojakkalassa. Huom! Koejäsenillä mahdollisuus osallistua start-koulutukseen. Koulutuksen tulee vetämään alue D:n aluejohtaja Päivi Karkkola.

Ilmoittautumiset ja lisätiedustelut INT Riikka Juntti, riikka.juntti@gmail.com
Osoite ja ajo-ohjeet: Vojakkala 328, Haaparanta.
8 km Haaparannalta pohjoiseen Övertorneån suuntaan. Vaaleansininen talo joen puolella ja juhlatilamme punainen pirtti löytyy sen takaa.

19.-20.9. NKK Goes 2 Tyrnävä

Kuopion NKK:n jäsen Daniel Farzan järjestää alue D:n kamarien kanssa yhteistyössä jo kolmannen kerran JC-reissun Tyrnävän viinatehtaalle Shaman Spiritsille. Ohjelmassa tehdasvierailu viinatehtaalle, Impact-koulutus, JC-olympialaiset sekä verkostoitumista saunoen ja paljuillen. Tämä ei-niin-vakava-tapahtuma on avoin kaikille innokkaille kamarilaisille Suomessa  sekä (alkoholi)yrittäjyydestä kiinnostuneille. Matkan kustannukset 100€, joka pitää sisällään ruokailut sekä majoituksen. Lisätietoja tästä linkistä tai Daniel Farzan p. 040 529 3107  

1.10. Vaalikokous

Ota ja “nouse pöydälle”, eli ilmoittaudu ehdokkaaksi kamarimme hallitukseen oppimaan, luomaan ja kasvamaan! Vaaleissa valitaan Meri-Lapin ensi vuoden tekijät. Hallituksessa voit turvallisesti opetella uusia taitoja, kerätä kokemusta ja jopa ansaita meriittejä ansioluetteloosi.

 

9-10.10. Kohti korkeuksia kansallinen vaalikokous, Levi

Olethan jo rekisteröitynyt Leville Kohti Korkeuksia-viikonloppuun? 

9.-11.10. Kohti korkeuksia, Suomen nuorkauppakamareiden vaalikokous Levillä. Kamaristamme on lähdössä iso joukko osallistujia tähän historialliseen kokoukseen, lähde sinäkin! Lisätietoa http://www.kohtikorkeuksia.fi/ ja puheenjohtaja Liisalta.

Viikonlopun aikana valitaan tekijät vuodelle 2016 sekä alueille, että kansalliselle tasolle. Kokouksessa pääset kuulemaan upeita Keynote-puhujia, kouluttautumaan, osallistumaan upeaan tulojuhlaan ja iltagaalaan kuuluisalla Hullu Poro Areenalle sekä nauttimaan Lapin moninaisista herkuista. Kokousviikonloppu tuo yhteen nuorkauppakamarilaisia ympäri Suomen sekä maan rajojen ulkopuolelta. Tätä viikonloppua ei kannata jättää väliin!

Olethan myös tykännyt kokouksen faebook-sivusta https://www.facebook.com/kohtikorkeuksia2015  

Vielä ehdit mukaan!

27.-29.11. Hallitusakatemia

Hallitusakatemia alue D:n vuoden 2016 hallitusten jäsenille järjestetään 27.-29.11. Raahessa. Koulutusviikonloppu valmistaa ensi vuoden tekijöitä tuleviin hallitusvirkoihin sekä antaa mahdollisuuden tutustua samaa virkaa tekeviin kollegoihin ja saada tukea viran hoitamiseen. Hallitusakatemia ei ole pakollinen, mutta erittäin suositeltava hallitusvirkoihin hakeutuneille.

27.10. Boulderointi-ilta

Viikolla 44 tulossa vapaamuotoinen Boulderointi-ilta Tornion kamppailukeskuksessa. Varaa mukaan sisäpeli kengät sekä 5e osallistumismaksu. 

Tapahtumaan ovat tervetulleita kamarilaisen ja seuralaisten lisäksi myös “uusia kasvoja”. Ehkä sinunkin tuttavapiiristä löytyy kamaritoiminnasta kiinnostuneita henkilöitä, ota heidät mukaan! Seuraa ilmoittelua, päivä lyödään lukkoon pian.

11.12. JCI Active Citizen Day, jolloin julkistetaan Meri-Lapissa Vuoden Palvelija 2015.

JCI Active Citizen Day on päivä, jolloin kunnioitetaan ja muistetaan mennyttä, juhlitaan nykyisyyttä ja luodaan katseet nuorkauppakamareiden tulevaisuuteen. Yli puolen vuosisadan ajan kansainvälinen järjestömme on nostanut JCI:n jäsenistön saavutuksia esiin 11.12. Kyseisenä juhlapäivänä nuorkauppakamarilaiset ympäri maailman astuvat esiin ja aktivoituvat rakentaakseen parempaa maailmaa.

Ps. Syksyllä on tulossa Kehity kouluttajana sekä Impact-koulutukset Oulussa, Kajaanissa Admin-koulutus 19.9. ja Achieve-koulutus myöhemmin.

Muuta asiaa:

Tilaa oma JCI-asu!

Alue D on solminut yhteistyösopimuksen Mainosasut.comin kanssa. Nyt jokainen voi tilata pipon, hupparin tai t-paidan itse suoraan netistä Mainosasut.com:n kotisivuilta. Paidoissa on selässä neonvihreä D:n logo ja etupuolella rinnassa oman kamarin logo valkoisella tai mustalla. Pipoissa logot tulevat eri puolille päätä.

Paidoissa värivaihtoehdot ovat harmaa ja valkoinen ja pipossa harmaa. Huppari 44e ja T-paita 19e. Ei muuta kuin kipin kapin tilaamaan.

JCI:n ja YK:n yhteistyö tarvitsee sinun ääntäsi

JCI ja YK ponnistelevat yhdessä My World –kyselyn kautta. Olethan jo käynyt äänestämässä? YK haluaa tietää, mikä merkitsee sinulle eniten. Vastaa lyhyeen My World -kyselyyn tulevaisuuden globaaleista painopisteistä. Vastauksellasi on merkitystä ja YK-yhteistyöllä on saavutettu merkittäviä tuloksia, joihin voit tutustua tästä.

Menneet tapahtumat:

20.-23.8. JCI Nordic Inspiration Conference

Beyond Borders - JCI Nordic Inspiration Conference keräsi Tallinnaan noin 600 nuorkauppakamarilaista ympäri maailman, myös muutaman merilappilaisen! Viikonloppu oli täynnä upeita koulutuksia, parhaita bileitä ja mikä parasta, twinning-tapaaminen ystävyyskamarimme JCI Toomemäen kanssa. Twinning-ystävämme ovat kiinnostuneita tulemaan Meri-Lappiin, joten ei muuta kuin vierailua suunnittelemaan. Siitä tulikin mieleeni, että kukaan ei ole vielä hypännyt pöydälle ensi vuoden INT eli kansainvälisyysvastaavan virkaan, haluaisitko se olla sinä?
 

8.8. Elokuun kuutamo


Elokuun kuutamo on tunnetusti salamyhkäinen tilaisuus, jossa koejäsenet pääsevät järjestämään yllätysohjelmaa kamarin jäsenille. Ilta käynnistyi kokoontumisella Kemin Jyskin pihalle, josta siirryttiin sulavasti läheiselle kuntosalille tutustumaan tankotanssin saloihin. Tunti olikin suurimmalle osalle ihka ensimmäinen kokemus tankotanssita. Tanssin jälkeen siirrytiin elokuun kuutamon projektipäällikön Hanna Soppelan kotiin, jossa tarjolla oli herkkuruokaa ja saunomista. Ilta oli erittäin onnistunut ja kaikilla hyvä fiilis. Kiitos aktiiviselle ja innostuneelle koejäsen-ryhmälle!

18.7. Pressan sauna


Pressan sauna järjestettiin keskellä kauneinta heinäkuuta (18.7.). Meri-Lapin nuorkauppakamarin blogista voit lukea koejäsen Johanna Kriston tunnelmia pressan saunasta ts. vierailusta presidenttiparin hulppeilla tiluksilla.
Päivä ohjelma jakaantui kahteen osaan; koko perheen tapahtumaan, jossa tarjolla pihaleikkejä, tutustumista Ylitorniolla sijaitsevaan Koivistonpään vanhaan kouluun sekä herkullisia bageleita ja mansikkakakkua. Illalla vuorossa oli aikuisille Minna Ihanuksen vetämä Bootcamp ja saunomista.

Kesähiihdon MM-kisat

Kesähiihdon MM-kisat hiihdettiin sunnuntaina 5.7.2015. Tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen osallistuivat etenkin kamarimme koejäsenet runsain joukoin. Suuret kiitokset kaikille osallistujille ja erityiskiitokset aktiivisille koejäsenille.

Tapahtumassa valittiin myös Vuoden Positiivisin Lounais-Lappilainen ja hän on Risto Mononen.

Haku auki


Projektipäälliköitä haussa!
Päivä Johtajana 2015, Joulupuu 2015, Vuoden Palvelija 2015 ja Lastentapahtuma 2016 kaipaavat vetäjiä!

Kaikkiin projekteihin hakuaikaa on 5.9. asti. Hakemukset Riikka Juntille: riikka.juntti@gmail.com.

 

Päivä Johtajana 2015

Päivä johtajana -tempauksissa johtajat ympäri Suomea ottavat nuoria mukaansa seuraamaan yhtä tavallista johtajan työpäivää. Tämä tuo nuorille johtajan arjen lähemmäksi ja parantaa myös mahdollisuuksia saada kesätyötä ja muita kontakteja työelämään.

Astu esiin ja hae projektipäälliköksi Meri-Lapin Nuorkauppakamarin Päivä Johtajana 2015 projektiin. Projektipäällikkö ja projektiryhmä kontaktoi sekä johtajat että opiskelijat ja saattaa heidät yhteen yhden päivän ajaksi. Toteutus loka-marraskuussa.

Joulupuu


Joulupuu on valtakunnallinen Nuorkauppakamarit ry:n vuosittain järjestämä hyväntekeväisyyskampanja. Kampanjassa kerätään joululahjoja oman alueen lapsille ja nuorille, jotka muuten saattaisivat jäädä jopa kokonaan ilman lahjoja. Tule mukaan tekemään hyvää

Vuoden Palvelija 2015


Vuoden Palvelija -projektissa etsitään asiakaspalvelijaa joka ansaitsee erityiskiitokset tekemästään työstä. Vuoden palvelija on perinteisesti henkilö, joka palvelee asiakkaitaan pyyteettömästi ja hymy huulillaan. Hae projektipäälliköksi tähän taatusti hyvän mielen projektiin. Toteutus loka-joulukuussa. Vuoden palvelija julkistetaan 11.12.

Liikkuen Leikkien Lastentapahtuma

Lastentapahtuma Liikkuen Leikkien on kamarimme oma ns. rahaprojekti. Lastentapahtuma järjestetään helmikuussa 2016 neljättä kertaa. Projektipäällikkö ja projektiryhmä saavat kolmen vuoden ajalta kerätyt kokemukset tapahtuman suunnittelun pohjaksi. Tässä hieno mahdollisuus päästä oppimaan vetämällä hieman pidempää ja isompaa projektia.

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2015 JCI Meri-Lappi, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp