Copy
View this email in your browser
Kære Nyhedsbrevslæsere                                                     Silkeborg - oktober 2017 

Siden sidste nyhedsbrev har jeg være på landevejen alene, med trio, med trio + Tine og Frede og med det store hold. Med trioen spillede vi som de første i det nye spillested Geværfabrikken i Otterup på Fyn. Vi kom til et lidt sterilt og spartansk lokale, så det var helt 'back to basics' agtigt at hjælpe arrangørerne med at indrette lokalet, med hvad der nu var at bruge af. Vi fik fundet borde og stole, duge, blomster og stearinlys. Vi fik justeret hvad de havde af scenelys og sat en lysdæmper på deres loftslamper, så vi fik lavet et 'varmt og svævende loft'. Geværfabrikken kan blive et fint lille spillested i det nordfynske, ikke mindst fordi folkene omkring stedet virkelig brænder for at få det til at fungere. Koncerten blev godkendt, så mon ikke vi kommer forbi igen om et par år.
Som sagt fik jeg ved trio + Frede koncerten i haven på Sallingsund Færgekro i juni lovet, at vi ville komme tilbage til Nykøbing Mors med det 'store' hold. Det kombinerede vi med et par øvedage med afsluttende koncert på Nykøbings fine spillested Musikværket. Musikskoleleder Lars, sekretær Marian og ikke mindst pedel Poul gjorde det til en fornøjelse at bruge huset - og salen i sig selv (billedet herunder) er et meget appetitligt øvelokale, sammenlignet med hvad man ellers kan komme ud for i den afdeling. Vi boede selvfølgelig ude på Færgekroen, og nød ellers godt af hvad Nykøbing kunne byde på af diverse takeaway menuer. 
Det blev en rigtig dejlig koncert, og jeg kunne fornemme, at publikum i den grad var glade for at opleve mere af min musik - nu med flere farver på den musikalske palet. Step 2 i 'erobringen af Mors' gik helt som den skulle.
Så var vi klar til den store 'hjem til Aalborg' koncert i byens nye musikalske flagskib Musikkens Hus. Det var på mange måder ganske overvældende at komme tilbage til AA og stå på den enorme scene, hvor hele scenerummet blev brugt som en evigt skiftende lys kulisse. Lidt som at parre en katedral med en drypstenshule, og så illuminere det hele. LAND sangene blev i den grad bakket op af lysmand Jonas, og jeg tror aldrig - som billedet herunder viser - at Det Gule Land har været så gult!!!
Men det skønneste var jo, at aalborgensere og nordjyder havde valgt at bakke op om koncerten, så sal og balkoner var fyldt op. Der var fuld attention hele vejen - gennem mere end 3 timer. Man fristes til at sige 'Hurra'. På billedet herunder er den dejlige aften desværre ved at være slut, og både orkester og publikum er igang med at sige pænt farvel, tak og på gensyn. Fra venstre på scenen er det Jakob, Frede, Tine, Lasse, Kajsa Ida og jeg. 
Vores cello spiller Cecillie blev desværre syg op til turen, men bare ét stykke med den smukke cello lyd ville jeg gerne præsentere i AA. Derfor skal en stor tak lyde til Rebecca de Carvalho e Silva, som med meget kort varsel præsterede et smukt indhop og spillede 'Autumn Heart'.
På Sønderborg Teater Comwell var det firmaet ProjectZero der fejrede 10 års fødselsdag ved at invitere 500 gæster til koncert. De havde bedt om at høre og se det meste af LAND, ikke mindst for de mange udenlandske gæster. Så gerne.
I Vejle Musikteater fik vi genoplivet lidt af det store 'Stille Flyder Livet' show, som jo var en musikalsk, dramatiseret fortælling om Vejles historie fra istid til nutid. Vi spillede showets intro sang 'Vejlesangen' i sync til koncertfilmen. På billedet herunder kan I se showets gennemgående historiske fortæller, skuespilleren Mikkel Stubbe Teglbjærg, holde hånden over Ida og os andre, mens han fortæller om de første bosættelser ved fjorden.
Sidst på aftenen spillede vi selvfølgelig showets titelsang, som jo også findes blandt '2016' udgivelsens sange.
Jeg sluttede et par koncentrerede arbejdsuger af på bedste vis en mandag formiddag ude ved Ringkøbing Fjord - i den lille by Hemmet. I byens fine, nye kulturhus havde LOF bedt mig holde mit foredrag om mit liv med musikken. 160 par ører lyttede opmærksomt, og så var der både morgenkaffe, pause kaffe og gå hjem kaffe. Sådan!!! Da vejret for en sjælden gangs skyld viste sig fra en stabilt solrig side, lånte jeg en cykel af en af gæsterne, og tilbragte efter 'showtime' 3-4 timer med at cykle op og ned langs Ringkøbing Fjord - noget jeg altid har haft lyst til, men aldrig har fået gjort. Ahh. Det kan hermed anbefales. 
Kan I have det godt til vi høres ved igen. Husk, at der er KUR UDEN ORD i Esbjerg 22/10. Ring til John 20678813 og hør, om der er flere pladser.
Og til jer på Sjælland, så ses vi i Gørlev Bio 27/10 eller Kulturhavn Gilleleje 28/10. Bak op om det nye initiativ i Gilleleje. Al begyndelse er svær. 
Turplanen kan altid tjekkes på www.kristianlilholt.dk og den løbende kommunikation kan følges på facebook https://www.facebook.com/kristianlilholt/ 
Jeg kan også kontaktes via kristianlilholt@gmail.com eller 22628570. 

De bedste musikalske hilsner
Kristian
Copyright © 2017 Mikjaer Hosting ApS, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp