Copy
Artsi-toiminnan uutiskirje 2/2022
Kuntoutussäätiön Artsi-toiminta tukee sosiaali- ja terveysalan järjestöjä oman arviointinsa kehittämisessä. Uutiskirjeessä julkaistaan ajankohtaisia uutisia, työkaluja sekä tapahtumia ja koulutuksia arvioinnista ja järjestörintamalta neljä kertaa vuodessa. Uutiskirjeen voi käydä tilaamassa täältä. 

Uusia työntekijöitä Artsiin


Artsi-toiminnan uusina työntekijöinä ovat aloittaneet Heli Laurikainen ja Anna-Kaisa Liimatainen. Kimmo Terävä jäi perhevapaalle maaliskuun alussa.
Uusien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät Kuntoutussäätiön sivulta.

Haku Artsi-toimintaan on avattu!
Tarjolla tukea toiminnan arviointiin 


Kuntoutussäätiön Artsi-toiminta tukee pieniä sosiaali- ja terveysalan järjestöjä arvioinnin kehittämisessä sekä tulosten ja vaikutusten osoittamisessa. Parhaillaan on haussa mukaan 25 uutta STEAn avustusta saavaa pientä järjestöä (korkeintaan 10 työntekijää). Vuoden mittaisen prosessin aikana jokainen järjestö pääsee kehittämään omia tarpeita palvelevat työkalut ja mallit arviointitiedon keräämiseen ja hyödyntämiseen. Tapaamisissa käsitellään mm. vaikutusketjua, tavoitteita, tuloksia ja raportointia. Toimintaan osallistuminen on järjestöille maksutonta. Haku on avoinna 4.4. saakka. Tervetuloa mukaan Artsiin!
Lisätietoa Artsin verkkosivuilta.

Artsin vuosi 2021 


Kokosimme Artsin raportoinnin osalta keskeiset kohdat esille infograafiin. Raportoinnin yhteydessä kerätyn palautteen perusteella voidaan sanoa, että Artsin tavoitteet olivat toteutuneet kattavasti. Tulosten osalta oli erityisen hienoa havaita, että Artsi-prosessissa mukana olleiden järjestöjen kokonaisvaltainen ymmärrys ja osaaminen arvioinnista lisääntyi. Näyttääkin siltä, että Artsin järjestölähtöinen kehittämisprosessi, joka huomioi kunkin lähtötilanteen ja tarpeet, edistää tavoitteiden saavuttamista ja opittujen asioiden jäämistä järjestöissä käytäntöön.

Miten teillä hyödynnetään arvioinnin tuloksia?


STEAn tuloksellisuusraportointi työllistää järjestöjä vuoden alussa. Edellisen vuoden tuloksia tiivistetään ja analysoidaan osaksi raporttia, mutta muistammeko muutoin hyödyntää arvioinnilla esille nostettuja huomioita, onnistumisia tai kehittämisen paikkoja? Kirjoituksessaan Heli Laurikainen kannustaa järjestöjä hyödyntämään arvioinnin antia laajasti niin kehittämistyössä kuin viestinnässä. 
Lue kirjoitus Artsin verkkosivuilta.

Tulossa: järjestöarvioinnin vertaisryhmä


Artsi-toiminta on perustamassa järjestöarviointiin linkittyvää vertaisryhmää. Ajatuksissa on ollut hyödyntää siihen esim. Facebookin ryhmätoimintoa. Ennen kuin toiminta käynnistyy, haluaisimme kuulla tarkempia toiveita teiltä järjestötoimijat. Vastaathan tähän lyhyeen kyselyyn ja kerrot millaisia tarpeita tai toiveita sinulla on arviointiin liittyvään ajatusten vaihtoon toisten samojen aiheiden äärellä työskentelevien kanssa. 
Vastaa lyhyeen kyselyyn.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituslain valmistelu käynnistyy


Valmistelun taustalla on hallituksen linjaus siitä, että rahapeleillä rahoitetuille toiminnoille otettaisiin käyttöön uusi rahoitusmalli vuoden 2024 alusta alkaen. Uudessa laissa määritelläänkin sosiaali- ja terveysjärjestöjen valtionavustusten myöntämiseen, käyttöön ja valvontaan sovellettava lainsäädäntö.
Uudistus nostaa myös arvioinnin tärkeyttä esille. 
"Kun järjestöjen toimintaan haetaan ja myönnetään julkista rahoitusta, on avustuksilla rahoitetun toiminnan tuloksellisuutta jatkossakin seurattava ja toiminnan vaikuttavuuden arviointia entisestään lisättävä." kirjoittaa blogissaan STEAn johtaja Hanna Heinonen.
Lue lisää STEAn sivuilta.
Koulutuksia & tapahtumia

Valtakunnalliset Kuntoutuspäivät


Ajankohta: 2.-3.2022
Järjestäjä: Kuntoutussäätiö

Teemana on Kuntoutuksen uusi vuosikymmen – Yhdenvertainen yhteiskunta, tasa-arvoinen työllistyminen. Tapahtuma järjestetään Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä. Ohjelmassa mm. Järjestöjen työllistymispalvelujen innovaatiot ja niiden vaikuttavuus (SROI) ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus esiin viestinnän keinoin.

Lue lisää.
 

Vaikuttavuusviestinnän aamupala


Ajankohta: 29.3.2022
Järjestäjä: Kohtaus ry

Ideoita ja inspiraatiota sosiaali-, järjestö- ja nuorisotyöstä kiinnostuneille. Puheenvuoroissa tavoitteista tuloksiin kertoo Kohtaus ry:n Satu Lekola ja Heikki Tani sekä vaikuttavuus viestintään johdattelee Aino Elina Muhonen, Aiknow Agency. 
Lue lisää.

 

Järjestötoiminnan arviointi: Vaikuttavuuden käsitteet


Ajankohta: 12.4.-10.5.2022
Järjestäjä: Opintokeskus Sivis

Järjestöillä on monipuolista toimintaa, jolla saadaan tuloksia ja vaikutuksia. Miten näitä voidaan arvioida? Koulutuksessa tutustutaan siihen, mistä kaikesta vaikuttavuus koostuu. Koulutus on suunnattu järjestöjen työntekijöille, johdolle ja luottamusjohdolle.
Lue lisää.

 

Järjestötoiminnan arviointi: Tavoitteet ja mittarit 


Ajankohta: 26.4. - 24.5.2022
Järjestäjä: Opintokeskus Sivis

Millainen on hyvin muotoiltu tavoite? Entä miten sen täyttymistä voidaan mitata? Koulutuksessa käydään läpi tavoitteen asettamista ja erilaisia tapoja mitata. Koulutus on suunnattu järjestöjen työntekijöille, johdolle ja luottamusjohdolle.
Lue lisää.

 

Vaikuttavuusviestinnän online-koulutus jäsenille


Ajankohta: 7.4 ja 21.4.2022
Järjestäjä: Arvoliitto

Huhtikuussa Arvoliitto tarjoaa jäsenilleen käytännönläheistä vaikuttavuusviestinnän koulutusta kahden koulutuskerran laajuisena ja työpajamuotoisena. Koulutuksen järjestää AIknow Agency Oy ja kouluttajana toimii Aino Elina Muhonen.
Lue lisää.

 

Vaikuttavuusiltapäivä Arvon jäsenille 


Ajankohta: 26.4.2022
Järjestäjä: Arvoliitto

Vaikuttavuus voi syntyä niin toiminnan prosesseissa kuin palveluiden seurauksenakin. Kuinka teidän toimintanne vaikuttavuus syntyy? Oletteko jumissa vaikuttavuuden mittaamisen kanssa? Millaisia näkökulmia tulisi huomioida? Mitä työkaluja voisitte käyttää vaikuttavuuden mallintamiseen ja mittaamiseen?
Lue lisää.

 
@ARTSItoiminta @ARTSItoiminta
www.artsi-opas.fi www.artsi-opas.fi
Kuntoutussäätiö Kuntoutussäätiö
Artsi-toiminta
Tukea sosiaali- ja terveysalojen järjestöjen oman toiminnan arviointiin ja kehittämiseen

 Kuntoutussäätiö on kuntoutuksen suunnannäyttäjä. Visiomme on olla vetovoimaisin kuntoutuksen kehittämisympäristö. Toiminnassamme yhdistämme asiakaskokemuksen korkeatasoiseen monitieteiseen tutkimukseen, uudistamme kuntoutusmalleja ja kuntoutusjärjestelmää sekä innostamme kehittämiseen mukaan asiantuntijoita, päättäjiä, yrityksiä, järjestöjä ja asiakkaita. 

www.kuntoutussaatio.fi
Voit lopettaa uutiskirjeen tilaamisen klikkaamalla tästä.


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Artsi-toiminta · Pakarituvantie 5 · Helsinki 00410 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp