View this email in your browser

Greek Market Analysis

Η αγορά βαράει αντιστάσεις αλλά δεν...

Με θέση σορτ σε ΑΛΦΑ και ΜΥΤΙΛ ετοιμάζομαι για το επόμενο πτωτικό κύμα. Η αγορά έχει φτάσει σε σημαντικά σημεία αντίστασης από όπου οι πιθανότητες για πτωτικό γύρισμα είναι πλέον περισσότερες από την συνέχιση της ανόδου. Ενώ δεν ήταν στο πλάνο μου να βγω σορτ τράπεζες χθες, το γύρισμα της ΑΛΦΑ, η ανικανότητα να ξεπεράσει το 1,55-1,56, το οτι ο στοχαστικός ταλαντωτής είναι σε επίπεδα τιμών παρόμοια με όταν η τιμή της ΑΛΦΑ ήταν στα 2,50€, και υπεραγορασμένος. Η ρευστότητα στην αγορά παραγώγων ειδικά στις τράπεζες είναι πολύ καλή και κομμάτια βρίσκεις όσα θες και από τις δύο πλευρές.

Ο ΜΥΤΙΛ μου δείχνει και αυτός κουρασμένος. Θέλω να δω πτωτική διάσπαση του 3,05€ και θα είμαι ήρεμος οτι πάει για νέο χαμηλό.

Ο 25άρης έχει φτάσει κοντά στο 61,8% το οποίο είναι σημαντικότατη αντίσταση και δεν νομίζω να την ξεπεράσει. Αν την ξεπεράσει και μπει μέσα στο 140 τότε στο γύρισμα που σίγουρα θα κάνει η αγορά, δεν θα περιμένω νέα χαμηλά.

Το ΓΕΚΤΕΡΝΑ μετά το 1,22-1,23 προσπαθεί να δει το 1,30 αλλά όπως έχω πει αρκετές φορές στο twitter είμαστε πλέον πολύ κοντά σε σημαντική αντίσταση. 

Γενικά περιμένω να δω σημάδια αδυναμίας για να είμαι πιο ήρεμος με τα σορτ. Ποια είναι αυτά? πρώτα από όλα αν σπάσουμε τα χθεσινά χαμηλά μας. Μετά το πιο σημαντικό σπάσιμο θα είναι αν σπάσουμε το χαμηλό από τις 15 Φεβρουαρίου. 

Οι τράπεζες έκαναν πολύ καλό ράλυ...μπράβο σε όποιον το έπιασε. Τώρα όμως νομίζω πως ήρθε η ώρα για νέα πτώση. Κάτι που μου ενίσχυσε την απαισιοδοξία μου χθες ήταν τα σχόλια από το ΔΝΤ στο Bloomberg για τα κόκκινα δάνεια και την ανάγκη για νέες αυξήσεις στις τράπεζες. Συμφωνία και κάποια καλά νέα δεν βλέπω να έρχονται από τις διαπραγματεύσεις που κάνουν τα ξεφτέρια μας.

Καθαρά τεχνικά η ανοδική αντίδραση μπορεί να έχει τελειώσει. Δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Ίσα ίσα ήταν και αρκετά γεναιόδωρη οπότε όσοι δεν πανικοβλήθηκαν στα χαμηλά, η αγορά τους έδωσε μία καταπληκτική ευκαιρία να βγουν. Όπως σας λέω πάντα, βάζουμε στοπ και ποτέ δεν το ακυρώνουμε.

Καλή σας μέρα
Λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό δελτίο ως μέρος της συνδρομητικής υπηρεσίας GREEK STOCK MARKET ANALYSIS από το www.trading2day.com. Διανομή και αναπαραγωγή του ενημερωτικού δελτίου θα έχει ως αποτέλεσμα τον τερματισμό της συνδρομής χωρίς την επιστροφή χρημάτων στον/στην συδνρομητή/τρια. Το newsletter αυτό δεν πρέπει να μοιράζεται σε κανέναν.
Το περιεχόμενο αυτού του newsletter και όλων των υπηρεσιών παρέχονται μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ως επενδυτική συμβουλή ή προτροπή για αγορά ή πώληση ή συμμετοχή σε επεδυτική στρατηγική για οποιοδήποτε χρηματιστηριακό προιόν. Όσα γράφονται είναι προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου και δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ως επενδυτική συμβουλή ή προτροπή για αγορά ή πώληση, παρά μόνο για εκπαιδευτική ενημέρωση. Οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά ή κέρδος και βασίστηκε στις πληροφορίες που παρέχονται στα ενημερωτικά δελτία της υπηρεσίας GREEK STOCK MARKET ANALYSIS δεν είναι ευθύνη του αρθρογράφου. Ο αρθρογράφος μπορεί να αναφέρει και να σχολιάζει συγκεκριμένες επενδυτικές ιδέες, στρατηγικές, αγοραπωλησίες, τα οποία δεν πρέπει να θεωρηθούν επενδυτική συμβουλή. Το ενημερωτικό δελτίο αυτό έχει εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή ή πρόταση επενδυτικής στρατηγικής.Ο αρθρογράφος αναλύει μέσω τεχνικής και κυματικής ανάλυσης τα διαγράμματα των μετοχών και δεικτών για εκπαιδευτικούς και μόνο λόγους, χωρίς να έχει οποιοδήποτε όφελος/αποζημίωση από τις εταιρείες τις οποίες αναλύει στα ενημερωτικά δελτία (newsletter). Όλες οι αναλύσεις και διαγράμματα δεν αποτελούν επενδυτική συμβουλή ή προτροπή για αγορές ή πωλήεις παρά μόνο χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικό σκοπό.

Copyright © 2016 TRADING2DAY, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp