Copy
Regionalna razvojna agencija Bačka - Newsletter
Email se ne prikazuje kako treba?
Pogledajte ga u browseru.

Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke – Međuinstitucionalna saradnja kao ključ razvoja ruralnih sredina u regionu Bačka
 

U okviru projekta „Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke – Međuinstitucionalna saradnja kao ključ razvoja ruralnih sredina u regionu Bačka“, koji je finansijski podržala Razvojna agencija Srbije, RRA Bačka je 15 aprila 2019.g. održala radionicu za poljoprivrednike u Skupštini grada Novog Sada.U periodu od decembra 2018. do aprila 2019. godine RRA Bačka je održala ukupno sedam radionica, koje su bile namenjene jačanju kapaciteta poljoprivrednika, preduzeća i prerađivača kao i drugim stejkholderima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, te je radionica u Novom Sadu bila poslednja u nizu planiranih radionica u okviru ovog projekta.

Pored Novog Sada, stručni saradnici RRA Bačka održali su radionice u opštinama Bač, Bački Petrovac, Žabalj, Srbobran, gradu Somboru, Kuli kao i Sremskim Karlovcima, a govorilo se o mogućnostima apliciranja na javne pozive namenjene poljoprivrednicima koji su raspisani od strane nacionalnih i regionalnih institucija, IPARD programu kao i potrebnoj dokumentaciji za apliciranje na pomenuti program, formiranju lanaca vrednosti i uspostavljanju partnerstava kroz različite vrste udruživanja poljoprivrednika kao što su npr. zadruge, LAG-ovi, klasteri i sl.

Na temu podsticaja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, izrađena je i brošura pod nazivom „Mere od regionalnog značaja za razvoj ruralnih oblasti – podsticaji i izvori finansiranja u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja“ (brošuru možete preuzeti ovde ).  Radionice na lokalnom nivou je posetilo više od 150 poljoprivrednika, kojima su podeljeni trening materijali vezani za javne pozive u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Projekat „Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke – Međuinstitucionalna saradnja kao ključ razvoja ruralnih sredina u regionu Bačka“ se implementira na nivou regiona Bačke i to u periodu od septembra 2018 - septembra 2019.g., a ukupna vrednost projekta iznosi 1.269.328,00 RSD.
 
Copyright © 2019 Regionalna razvojna agencija Bačka

            


 
odjavite se sa mailing liste | izmenite profil 

Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju i akreditovana je od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor. Negujući princip javno-privatnog partnerstva, regionalnoj razvojnoj agenciji su se kao osnivači pridružili i drugi subjekti javnog i privatnog sektora: Slovan progres – Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić – Bačka Palanka, I2R d.o.o. Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Centar za organsku proizvodnju – Selenča. Inicijativa za osnivanje Regionalne razvojne agencije Bačka pokrenuta je od strane opština u Bačkoj, u želji da zajednički sarađuju i realizuju međuopštinske razvojne projekte, kroz domaće i inostrane programe, a u cilju osnaživanja rada lokalnih samouprava i unapređenja opšteg društveno - ekonomskog razvoja teritorije na kojoj deluju.
Email Marketing Powered by Mailchimp