Copy
Regionalna razvojna agencija Bačka - Newsletter
Email se ne prikazuje kako treba?
Pogledajte ga u browseru.

Dodeljene oznake regionalnog brenda Bačke
 Dana 27.06.2016. u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada održali smo završnu konferenciju projekta „Regionalni brend Bačke i Sajam ruralnog turizma i privrede“ U okviru ovog projekta Regionalna razvojna agencija Bačka pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija razvila je oznaku pozitivnog uticaja proizvoda/usluga/ i aktivnosti na ruralni razvoj pod nazivom „Regionalni brend Bačka“. Na Konkursu za izbor vizuelnog rešenja oznake izabrano je rešenje dizajnera Saše Ljubojevića. Na završnoj konferenciji, direktor Nemanja Starović uručio je dobitnicima izabranim na Konkursu za dodelu prava na korišćenje oznake Regionalnog brenda Bačke sertifikate, potpisane ugovore o dodeli prava na korišćenje oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj kao i grafička rešenja izgleda oznake koju će dobitnici isticati na svojoj ambalaži i propagandnim materijalima.

Predstavljamo Vam vizuelno rešenje Regionalnog brenda Bačke, oznake pozitivnog uticaja na ruralni razvoj koji smo razvili u okviru istoimenog projekta pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine turizma. Putem ugovora o dodeli prava na korišćenje oznake brendiraćemo ovim znakom više od 30 proizvođača, pružalaca turističkih usluga i nevladinih organizacija čiji je uticaj na ruralni razvoj Bačke ocenjen kao pozitivan. Kupovinom ovih proizvoda i/ili usluga budite sigurni da dajete podršku razvoju bačvanskih sela. Ovakve vrste oznaka često su praksa u zemljama poput Slovačke, Češke i Poljske, gde mali proizvođači često nemaju sredstava i kapaciteta da dođu do oznaka geografskog porekla.

Copyright © 2016 Regionalna razvojna agencija Bačka

            


 
odjavite se sa mailing liste | izmenite profil 
Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju i akreditovana je od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor. Negujući princip javno-privatnog partnerstva, regionalnoj razvojnoj agenciji su se kao osnivači pridružili i drugi subjekti javnog i privatnog sektora: Slovan progres – Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić – Bačka Palanka, I2R d.o.o. Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Centar za organsku proizvodnju – Selenča. Inicijativa za osnivanje Regionalne razvojne agencije Bačka pokrenuta je od strane opština u Bačkoj, u želji da zajednički sarađuju i realizuju međuopštinske razvojne projekte, kroz domaće i inostrane programe, a u cilju osnaživanja rada lokalnih samouprava i unapređenja opšteg društveno - ekonomskog razvoja teritorije na kojoj deluju.
Email Marketing Powered by Mailchimp