Copy
Regionalna razvojna agencija Bačka - Newsletter
Email se ne prikazuje kako treba?
Pogledajte ga u browseru.

Najava događaja:
Hakaton na temu Razvoj inovativnih poslovnih modela za kreativne industrije usled pandemije covid-19


U sklopu projekta “CREATIVE INDUSTRIES FOR NEW URBAN ECONOMIES IN THE DANUBE REGION – CINEMA” (“Uloga kreativnih industrija u novoj urbanoj privredi u Dunavskom regionu”) organizuje se hakaton sa temom Razvoj inovativnih poslovnih modela za kreativne industrije usled pandemije covid-19.

Hakaton će biti organizovan online, putem ZOOM platforme od 5.2.2021. do 8.2.2021. godine.

Obezbeđeno je predavanje o razvoju poslovnih modela za sve učesnike, a prijave timova zainteresovanih za učešće, koje sadrže naziv organizacije i kontakt članova tima (imena, prezimena, telefone i adrese elektronske pošte), slati na adresu klersombor@gmail.com do 4. februara 2021. godine.

Ovde možete pogledati agendu hakatona kao i pozive na srpskom i engleskom jeziku. 


Više o projektu:

Projekat je odobren u okviru programa INTERREG Dunavski Transnacionalni Program, kofinansiran od strane Evropske unije.

Nosilac projekta je Privredna komora Slovenije iz Slovenije, a partneri na projektu su:
NGO Kreativna industrija Košice iz Slovačke, Agencija za podršku regionalnom razvoju Košice iz Slovačke, Univerzitet za medije Štutgart iz Nemačke, Štutgartska korporacija za regionalni ekonomski razvoj iz Nemačke, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije iz Slovenije, Zapadna regionalna razvojna agencija iz Rumunije, Opština Resita iz Rumunije, Studio Komplekt iz Bugarske, Organizacija za poslovnu podršku iz Austrije, CIMA konsalting i menadžment iz Austrije, Opština Gabrovo iz Bugarske, Grad Leonding iz Austrije, Regionalna razvojna agencija Bačka iz Srbije, Grad Sombor iz Srbije, Severna regionalna razvojna agencija iz Moldavije te grad Balti iz Moldavije. 

Partneri saradnici na projektu su regionalna administracija Plovdiv iz Bugarske, Grad Novi Sad- gradska uprava za kulturu iz Srbije, Opština Kamnik iz Slovenije, regionalna administracija Košice iz Slovenija kao i grad Linc iz Austrije.

Osnovni cilj CINEMA projekta je unapređenje stanja inovativnih okvira u oblasti kreativne industrije i revitalizacija gradskih jezgara u dunavskoj regiji. CINEMA projekat će biti fokusiran na aktivnosti koje obuhvataju izradu alata, koncepata i modela saradnje zasnovanog na stvaranju inovativnih veza i “start up” aktivnosti između kreativnih industrija i gradskih privrednih sektora. Pomenuto partnerstvo na projektu će omogućiti povezivanje politika, u skladu sa projektnim preporukama vezanim za stanje inovativnih okvira u oblasti kreativnih industrija i revitalizaciji gradskih jezgara na regionalnom i transnacionalnom nivou.

Ukupno trajanje projekta je 30 meseci, od 1.7.2020. do 31.12.2022. godine a ukupna vrednost projekta je 2.249.073,50 evra. 

Projektna veb stranica: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/cinema
 
Copyright © 2021 Regionalna razvojna agencija Bačka

            


 
odjavite se sa mailing liste | izmenite profil 

Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju i akreditovana je od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor. Negujući princip javno-privatnog partnerstva, regionalnoj razvojnoj agenciji su se kao osnivači pridružili i drugi subjekti javnog i privatnog sektora: Slovan progres – Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić – Bačka Palanka, I2R d.o.o. Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Centar za organsku proizvodnju – Selenča. Inicijativa za osnivanje Regionalne razvojne agencije Bačka pokrenuta je od strane opština u Bačkoj, u želji da zajednički sarađuju i realizuju međuopštinske razvojne projekte, kroz domaće i inostrane programe, a u cilju osnaživanja rada lokalnih samouprava i unapređenja opšteg društveno - ekonomskog razvoja teritorije na kojoj deluju.
Email Marketing Powered by Mailchimp