Copy
Regionalna razvojna agencija Bačka - Newsletter
Email se ne prikazuje kako treba?
Pogledajte ga u browseru.

Proizvođači iz Bačke u poseti sajmu u Veroni

Jedna od aktivnosti koje je realizovala Regionalna razvojna agencija Bačka, kroz Grant „AgriSupport – Supporting Rural Economy growth in the Region Bačka“ odobren od strane UNDP-a kroz projekat “Aid for Trade: Support to Productive Capacities in the Agro-industrial Sector in Serbia” finansiran od strane Ruske federacije, bila je i studijska poseta sajmu „Sol&Agrifood“ u Veroni, Italija, od 7-9. aprila ove godine.

Ovaj sajam u trajanju od četiri dana sadržao je najznačajnija događanja, susrete, degustaciju i ciljano usmerene radionice za intenziviranje kontakata među izlagačima i poslovnim posetiocima, zajedno sa bogatim programom konvencija, koje nude rasprave i analize o temama povezanim sa ponudom i tražnjom u Italiji, Evropi i svuda u svetu.

Delegaciju koja je posetila sajam činilo je 10 proizvođača iz Bačke koji teže izvozu svojih proizvoda, sklapanju poslovnih partnerstava i prikupljanju informacija o novim načinima plasmana, dizajna i promocije svojih proizvoda. Proizvođači iz Bačke uspostavili su kontakt sa ciljanim proizvođačima i distributerima iz Italije, u svrhu daljeg povezivanja i saradnje. Takođe, nakon posete sajmu rodile su se nove ideje o poboljšanju kvaliteta proizvoda, povećanju asortimana i upotrebi novih tehnologija u proizvodnji.

Cilj samog odlaska na sajam jeste da se u budućnosti proizvodi iz Bačke poput hladno ceđenog ulja, vina, ratluka, kozjeg sira, meda, osvežavajućih napitaka od bilja, proizvoda od lešnika, jagoda i lavande, nađu na tržištu Italije, pa i ostatka svetskog tržišta.
Regionalna razvojna agencija Bačka nastaviće da pruža podršku malim proizvođačima iz Bačke, kako bi nastavili da rastu, razvijaju se i osvajaju tržište.

Cilj projekta “AgriSupport – Supporting Rural Economy growth in the Region Bačka“ je podrška razvoju ruralne ekonomije u regionu Bačka korišćenjem održivih lokalnih kapaciteta kako bi se poboljšao kvalitet života lokalnog ruralnog stanovništva, a period realizacije je od novembra 2018. do jula 2019. godine.

Link: https://www.rda-backa.rs/vesti/proizvodaci-iz-backe-u-poseti-sajmu-u-veroni_159.html

Najava događaja: “LOKALNI RURALNI FESTIVAL REGIONALNOG BRENDA”

AGRISUPPORT
Supporting Rural Economy growth in the region Backa
Ova brošura izrađena je u okviru projekta “Agropodrška - Podrška Unapređenju Ruralne Ekonomije U Regionu Bačka” koji finansira Ruska Federacija, a sprovodi ga Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka. Sadržaj je isključiva odgovornost Regionalne razvojne agencije Bačka i ne odražava nužno stavove Ruske Federacije ni UNDP-a.
Copyright © 2019 Regionalna razvojna agencija Bačka

            


 
odjavite se sa mailing liste | izmenite profil 

Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju i akreditovana je od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor. Negujući princip javno-privatnog partnerstva, regionalnoj razvojnoj agenciji su se kao osnivači pridružili i drugi subjekti javnog i privatnog sektora: Slovan progres – Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić – Bačka Palanka, I2R d.o.o. Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Centar za organsku proizvodnju – Selenča. Inicijativa za osnivanje Regionalne razvojne agencije Bačka pokrenuta je od strane opština u Bačkoj, u želji da zajednički sarađuju i realizuju međuopštinske razvojne projekte, kroz domaće i inostrane programe, a u cilju osnaživanja rada lokalnih samouprava i unapređenja opšteg društveno - ekonomskog razvoja teritorije na kojoj deluju.
Email Marketing Powered by Mailchimp