Copy
Regionalna razvojna agencija Bačka - Newsletter
Email se ne prikazuje kako treba?
Pogledajte ga u browseru.

Pozivamo Vas da se prijavite na obuku koja će se održati u avgustu:
 

OBUKA ZA POČETNIKE U POSLOVANJU - 19. i 20.8.2019. godine
Mesto održavanja obuke – Novi Sad, Američki kutak - Kej žrtava racije 2b
 
Teme: Motivi i osobine preduzetnika; Analiza i vrednovanje poslovne ideje; Pravni osnov poslovanja; Registracija privrednih subjekata; Porezi i doprinosi; Biznis plan – praktičan deo
 
Obuka je besplatna, a namenjena je svim nezaposlenim licima kao i fizičkim licima koja žele da dobiju više informacija o mogućnostima vezanim za pokretanje sopstvenog posla.
 
Svi zainteresovani mogu da se prijave putem telefona na: 021/55-77-81 ili putem elektronske pošte na: andrea.stijepic@rda-backa.rs  ili zorana.panic@rda-backa.rs
Obaveštavamo Vas o novoodobrenim projektima:
“Evropsko umrežavanje i implementacija razvojnih politika EU u kontekstu regionalnog i lokalnog razvoja”
Donator: Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu
Vrednost projekta: Ukupna vrednost odobrenog projekta je 741.396,48 RSD
 
Cilj projekta: Cilj ovog projekta je unapređenje regionalnog i lokalnog razvoja kroz razvoj sektora malih i srednjih preduzeća (MSPP) kao i jačanje institucija na regionalnom i lokalnom nivou uz osnaživanje međusektorske saradnje.
 
Nosilac projekta: Opština Sremski Karlovci;
Partner na projektu: Regionalna razvojna agencija Bačka
 
Period realizacije projekta: 6 meseci
 
Pozivamo Vas da se prijavite na konkurs za dodelu prava na korišćenje oznake Brend Bačke koji je raspisan u okviru četvrte faze projekta Regionalni brend Bačke!
 
Brend Bačke okuplja male proizvođače i pružaoce usluga, kao i udruženja iz ruralnih sredina Bačke čiju ponudu objedinjeno predstavlja i promoviše pod jednim imenom.
Korisnici Brenda Bačke imaće priliku da na tržištu nastupaju pod ovom oznakom, da njihova ponuda bude predstavljena na zvaničnoj web stranici Brenda Bačke, kao i da učestvuju na manifestaciji kao i ostalim aktivnostima koje su predviđene projektom Brend Bačke 4.
 
Više o konkursu možete pročitati na sledećem linku.


Pripremljeni projektni predlozi za osam lokalnih samouprava u Bačkoj


U okviru projekta „Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke – Međuinstitucionalna saradnja kao ključ razvoja ruralnih sredina u regionu Bačka“, koji je finansijski podržala Razvojna agencija Srbije, RRA Bačka je u periodu od marta do avgusta meseca 2019. godine izradila osam projektnih predloga (project fiches) u oblasti ruralnog i regionalnog razvoja za jedinice lokalne samouprave na teritoriji regiona Bačke.

Na osnovu utvrđenih lokalnih strateških dokumenata kao i pratećih Akcionih planova, izrađeni su projektni predlozi na osnovu kojih će lokalne samouprave na nivou Bačke, moći u narednom periodu konkurisati kod domaćih i međunarodnih donatora, a po osnovu raspisanih javnih poziva i programa.

Izrađeni projektni predlozi predstavljaju jedan od rezultata projekta „Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke – Međuinstitucionalna saradnja kao ključ razvoja ruralnih sredina u regionu Bačka“ koji se implementira na nivou regiona Bačke i to u periodu od septembra 2018 - septembra 2019.g., a ukupna vrednost projekta iznosi 1.269.328,00 RSD.
 
Copyright © 2019 Regionalna razvojna agencija Bačka

            


 
odjavite se sa mailing liste | izmenite profil 

Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju i akreditovana je od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor. Negujući princip javno-privatnog partnerstva, regionalnoj razvojnoj agenciji su se kao osnivači pridružili i drugi subjekti javnog i privatnog sektora: Slovan progres – Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić – Bačka Palanka, I2R d.o.o. Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Centar za organsku proizvodnju – Selenča. Inicijativa za osnivanje Regionalne razvojne agencije Bačka pokrenuta je od strane opština u Bačkoj, u želji da zajednički sarađuju i realizuju međuopštinske razvojne projekte, kroz domaće i inostrane programe, a u cilju osnaživanja rada lokalnih samouprava i unapređenja opšteg društveno - ekonomskog razvoja teritorije na kojoj deluju.
Email Marketing Powered by Mailchimp