Copy
Regionalna razvojna agencija Bačka - Newsletter
Email se ne prikazuje kako treba?
Pogledajte ga u browseru.

Odobren projekat “Agropodrška - Podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka”

Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka odobren je projekat pod nazivom “Agropodrška - Podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka” koji će se realizovati u okviru UNDP projekta „Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji“ koji je finansiran od strane Vlade Ruske Federacije.

Osnovni cilj projekta je podrška razvoju ruralne ekonomije u regionu Bačke korišćenjem održivih lokalnih kapaciteta kako bi se poboljšao kvalitet života lokalnog ruralnog stanovništva. Ukupna vrednost projekta je USD 21.260, od čega je iznos kofinansiranja od strane UNDP-a USD 18.100.

Projekat se realizuje od novembra 2018 do jula 2019. godine.

Održana konferencija povodom početka projekta “Agropodrška - podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka”

U hotelu “Veliki”, u Novom Sadu, 20. februara 2019. godine, Regionalna razvojna agencija Bačka održala je konferenciju povodom početka projekta “Agropodrška - podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka” koji je odobren kroz projekat UNDP-a “Pomoć za trgovinu - podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji”, a koji je finansiran od strane Vlade Ruske Federacije. Uz prisustvo predstavnika tima UNDP-a, lokalnih samouprava iz Bačke kao i lokalnih privrednika, na konferenciji se govorilo o aktivnostima i planiranim rezultatima projekta, kao i o očekivanim efektima i benefitima za korisnike i ciljne grupe projekta.

Osnovni cilj projekta “Agropodrška - podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka” je podrška razvoju ruralne ekonomije u regionu Bačka kroz održivo korišćenje lokalnih kapaciteta kako bi se unapredio kvalitet života lokalnog stanovništva.

Ukupna vrednost projekta je USD 21.260, a period realizacije je od novembra 2018. do jula 2019. godine.

U opštini Žabalj 22.02.2019. godine održana obuka pod nazivom “Start Agro-Up”

U okviru projekta “Agropodrška - Podrška unapređenju ruralne ekonomije u region Bačka”, a koji je odobren kroz UNDP projekat „Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji“ koji finansira Vlada Ruske Federacije, održan je trening pod nazivom “Start Agro-Up”.

Trening održan 22. februara 2019. godine u opštini Žabalj, bio je namenjen nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju i obuhvatio je petnaest korisnika. Lica koja žele da započnu svoj posao dobili su relevantne informacije iz oblasti preduzetništva i potencijalnih izvora finansiranja kao i informacije o neophodnoj dokumentaciji potrebnoj prilikom konkurisanju za subvencije koje dodeljuju različite institucije na lokalnom i regionalnom nivou.

Učesnici treninga su imali prilike da čuju korisne savete vezane za oblast pravne regulative kao i teoretska i praktična znanja u oblasti izrade biznis plana.

U opštini Temerin održana obuka “How to fund my agribusiness idea?”

26. februara, 2019. godine u opštini Temerin, održan je trening pod nazivom “How to fund my agribusiness idea?” koji se sprovodi u okviru projekta “Agropodrška- podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka”, a koji je odobren kroz UNDP projekat „Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji“ koji finansira Vlada Ruske Federacije.

Trening je bio namenjen poljoprivrednim gazdinstvima, subjektima koji se bave ruralnim turizmom, predstavnicima MSPP, klasterima, udruženjima i zadrugama, kao i svim zainteresovanim licima iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja. Treningu je prisustvovalo više od 30 polaznika iz pomenutih oblasti. Najviše interesovanja učesnika treninga bilo je za teme vezane za IPARD program kao i subvencionisana sredstva na regionalnom i nacionalnom nivou. Jedna od tema bila je i neophodna dokumentacija za konkurisanje na različite programe kao i koje institucije pružaju podršku prilikom apliciranja na pomenute javne pozive.

“Mark the market” i “Brand my Name” treninzi održani u Ruskom Krsturu

Regionalna razvojna agencija Bačka održala je dva info treninga za predstavnike MSPP, poljoprivredna gazdinstva i druge privredne subjekte u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, temu marketinga i brendiranja proizvoda i usluga. Treninzi koji su održani 14. i 15. marta 2019. u Ruskom Krsturu, okupili su više od trideset učesnika zainteresovanih za unapređenje znanja i veština iz oblasti marketinga, brendiranja, promocije proizvoda i usluga na domaćim i međunarodnim tržištima, kanalima distribucije, potrebnim standardima kao i podsticanju konkurentosti preduzeća kroz podizanje vidljivosti finalnih proizvoda i usluga.

Realizovani treninzi predstavljaju deo aktivnosti koje se sprovode u okviru projekta “Agropodrška-podrška unapređenju ruralne ekonomije u regionu Bačka”, a koji je odobren kroz projekat “Pomoć za trgovinu – podrška jačanju proizvođačkih kapaciteta agro-industrijskog sektora u Republici Srbiji” koji finansira Vlada Ruske Federacije.
AGRISUPPORT
Supporting Rural Economy growth in the region Backa
Ova brošura izrađena je u okviru projekta “Agropodrška - Podrška Unapređenju Ruralne Ekonomije U Regionu Bačka” koji finansira Ruska Federacija, a sprovodi ga Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka. Sadržaj je isključiva odgovornost Regionalne razvojne agencije Bačka i ne odražava nužno stavove Ruske Federacije ni UNDP-a.
Copyright © 2019 Regionalna razvojna agencija Bačka

            


 
odjavite se sa mailing liste | izmenite profil 

Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju i akreditovana je od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor. Negujući princip javno-privatnog partnerstva, regionalnoj razvojnoj agenciji su se kao osnivači pridružili i drugi subjekti javnog i privatnog sektora: Slovan progres – Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić – Bačka Palanka, I2R d.o.o. Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Centar za organsku proizvodnju – Selenča. Inicijativa za osnivanje Regionalne razvojne agencije Bačka pokrenuta je od strane opština u Bačkoj, u želji da zajednički sarađuju i realizuju međuopštinske razvojne projekte, kroz domaće i inostrane programe, a u cilju osnaživanja rada lokalnih samouprava i unapređenja opšteg društveno - ekonomskog razvoja teritorije na kojoj deluju.
Email Marketing Powered by Mailchimp