Best of the web - november 2014
Niet goed leesbaar?
Share
Tweet
Share
+1
Forward
Beste <<Voornaam>>,

In deze editie van Best of the web de door jullie best gelezen artikelen van de maand november 2014 en een uitgelicht artikel, de boekrecensie Groeien naar Lean & Meaningful management support.

Veel leesplezier!

Groeien naar Lean & Meaningful management support

 


Op 13 augustus jl. stuurde de auteur van het boek een tweet die werd opgepikt door twee van onze bloggers. Ze keken uit naar het boek en waren nieuwsgierig naar de handreikingen, best practices en praktijkcases voor de invulling van lean en meaningful management support. Het boek is inmiddels gelezen maar komt helaas niet als tip voor onder de kerstboom uit de bus. Het blijkt helaas zeer weinig lean en verdieping te bevatten.

In de onlangs gepubliceerde recensie op #ONTSECRETARESSEN vind je een samenvatting inclusief een kritische noot en waardevolle verrijking op het boek. 

Lees de uitgebreide recensie.

1. Ontwikkel jezelf, begin een nevenactiviteit

 
Een opleiding of cursus volgen zijn goede mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Maar heb je ook weleens gedacht aan een nevenactiviteit? Organiseer secretaresse bijeenkomsten, stap in het bestuur van de secretaressevereniging bij jouw organisatie of wordt secretaris bij een lokale vereniging.

Een nevenactiviteit is het ontplooien van activiteiten, vaak onbetaald, naast je baan waaruit jij je inkomen genereert. Dit kan zijn; vrijwilligerswerk bij de dierenbescherming, lid van het bestuur van een organisatie of een lokale politieke partij.

Lees meer het oppakken van een nevenactiviteit.

2. Weg met de onnodige sollicitatiebrief

 
Het einde van de motivatiebrief bij een sollicitatie lijkt nabij. Online recruiter Floor Nobels deed een voorzetje op LinkedIn en kreeg veel bijval van collega’s en managers. Laat die motivatiebrief maar zitten, zeggen ze. We zien aan het cv wel wie we moeten hebben en daarna vragen we naar motivatie.
Het kwam door het verzoek van een vriendin om haar sollicitatiebrief nog eens door te lezen, zegt recruiter Floor Nobels die nu vanuit China werkt. Die las ze in haar werk eigenlijk nooit meer, bedacht ze.

Lees verder.

3. Een taalfout is zo gemaakt...... 


Het kan altijd gebeuren dat je een keer de toets misslaat. Of is het de plank? Het kan heel ongemakkelijk zijn maar gelukkig kunnen we er ook gewoon om lachen. Op Twitter kun je onder de hashtag #taalvoutjes (en via @taalvoutjes) veel typo’s terugvinden. #ONTSECRETARESSEN heeft 10 grappige en onhandige taalfoutjes voor je op een rijtje gezet.

Naar de taalvoutjes.

4. Facebook moedigt het ontvolgen van vrienden en pagina's aan


Facebook heeft een suggestie voor het beter filteren van jouw nieuwsfeed. "Ontvolg de vrienden waarvan je niks meer wil zien."
Facebook heeft altijd gebruikers aangemoedigd om te engagen met de content die ze voorbij zien komen om zo het Facebook algoritme te verbeteren. Liken of reageren op wat je leuk vindt, en het verbergen als het niks voor jou is. Maar ze moedigen nu gebruikers aan een stapje verder te gaan.

Lees verder.

5. Individualisering is zó de toekomst


‘Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’. Wie kent deze samenhang van woorden niet? Dit werd tijdens mijn basisschooltijd in ieder geval vaak gezegd. Voor de grap of dat je toch als kind stiekem een beetje asociaal was. Het is ook een mooie zin om als ouder tegen je kind te gebruiken. Dat helpt altijd, de eigen woorden van het kind tegen het kind gebruiken. Nu is het ‘ikke, ikke, ikke’ iets uit mijn jeugd, om precies te zijn 1997 tot 2005. Het voor jezelf kiezen is alleen niet iets wat alleen plaatsvindt tijdens je jeugd en al helemaal niet iets wat pas sinds 1997 is gaan spelen. Sinds de jaren zestig zijn de inwoners van Nederland zich onafhankelijker gaan gedragen. Van een pluralistische verzuiling naar een langzaam opkomende individualistische samenleving.

Lees de hele essay.

6. Social media humor - De tweet die volledig uit de hand liep.


Af en toe loopt een tweet volledig uit de hand, vandaag was het weer zo ver. — door Diederik Broekhuizen –

Inhaakkoning Jordi vd Bovenkamp haakte in op een tweet van @MerijnAAA en vervolgens ging het helemaal los. Zet je schrap voor een heleboel flauwe woordgrappen van o.a. tennisser Raemon Sluiter:


Lees verder.

7. Jonge vrouwen passen het best op topfuncties van morgen


Vrouwen in de leeftijdsgroep van twintig tot begin dertig, hebben de beste kans om als eersten door het 'glazen plafond' te breken. Want vrouwen uit deze generatie Y hebben de beste competenties om leidinggevende posities te bekleden.
Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Hudson, gebaseerd op 28.000 psychometrische testen. Het onderzoek keek naar verschillende persoonlijkheidskenmerken van generaties werkenden, waaronder emotionele stabiliteit, extraversie, openheid, altruïsme, nauwkeurigheid en professionele factoren.


Lees het hele artikel op Personeelsnet.
#ONTSECRETARESSEN
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
#ONTSECRETARESSEN begeleidt verandertrajecten op het gebied van managementondersteuning en verzorgt diverse incompany trainingen en lezingen. Lees de uitgebreide Q&A of neem direct contact op voor meer informatie en mogelijkheden.
#ONTSECRETARESSEN is op zoek naar bloggers. Heb je passie voor het secretaressevak en wilt graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling? Vind je het leuk om te schrijven?  
Maak dan gebruik van het bereik van een al bestaand platform. Wordt zichtbaar en ontwikkel een expertstatus. 

Bekijk de mogelijkheden.

Curation door #ONTSECRETARESSEN 


Om te meten welke artikelen de afgelopen maand het best zijn gelezen en om het curation proces verder te optimaliseren maakt #ONTSECRETARESSEN gebruik van HowardsHome Curation Hub of bekijk direct het filmpje op Youtube.

Zijn er zaken die je graag zou willen terugzien in een volgende editie of heb je feedback? Neem contact op via een van onderstaande mogelijkheden of via het contactformulier op de website.
Copyright © 2014 #ONTSECRETARESSEN, All rights reserved.


inschrijvenuitschrijven | update je gegevens  

Email Marketing Powered by Mailchimp