Copy

RegioinBedrijf update - mei 2018

'Het praktische aspect van de opleiding sprak me heel erg aan'

Een deeltijdopleiding volgen naast een fulltime baan. Ivonne Kromdijk (38) koos er bijna vier jaar geleden voor op het moment dat ze startte met een studie aan de Juridische Hogeschool in Tilburg. “Wanneer je de lesstof interessant vindt en je hebt het goed naar je zin, gaat het al een heel stuk makkelijker.” Lees meer.

Van Oers werkt samen met onderwijs aan continue vernieuwing

Investeren in mensen die net op de arbeidsmarkt komen kijken is voor Van Oers Accountancy & Advies uit de regio West-Brabant een strategische en beleidsmatige keuze. HR-manager Jojanneke Struijs vertelt: “Onze medewerkers starten bewust al heel vroeg met het binden van studenten aan onze organisatie.” Lees meer.

VDL Groep en DAF Trucks presenteren elektrische vrachtwagen

Onlangs hebben VDL Groep en DAF Trucks hun eerste volledig elektrische truck gepresenteerd. Met deze aankondiging spelen VDL en DAF in op de ontwikkeling dat zowel emissievrij rijden als het nastreven van geluidsreductie steeds meer gemeengoed gaat worden, zeker in de stedelijke gebieden. Lees meer.

Eigenaren Huys ter Schelde hebben aan een half woord genoeg

“Enkele jaren geleden hebben we een opzet gemaakt voor het organiseren van een event, nu is één belletje voldoende om een volgend event vlekkeloos te laten verlopen.” Jaël Janssen, werkzaam bij Rabobank Walcheren/Noord-Beverland, vertelt over haar ervaring met Huys ter Schelde in Koudekerke. Lees meer.

Burgerwindcoöperatie voorziet 40.000 huishoudens in stroom

De inwoners van het Rivierengebied, verenigd in de Burgerwindcoöperatie West-Betuwe, zijn hard op weg om de grootste elektriciteitsproducent van de regio te worden. Bij verkeersknooppunt Deil en op het terrein van afvalverwerkingsbedrijf Avri in Geldermalsen bouwen zij hun eigen windmolenparken onder het Betuwewind project. Lees meer.

Platform Driven by Data helpt het mkb om geld te verdienen met data

Als het aan de initiatiefnemers van het platform Driven by Data ligt, maakt het mkb in gemeente Den Bosch een groei in productiviteit door de kansen van data te benutten. Op 14 mei jongstleden gaf Mona Keijzer, staatssecretaris van EZK, daarom het officiële startschot voor het MKB Data Lab. Lees meer.

Volgende special: Onderwijs versus Bedrijfsleven


Lees meer over Onderwijs versus Bedrijfsleven in de komende special die eind juni wordt verzonden.
Bekijk zakelijke events in uw regio
Copyright © 2018 RegioinBedrijf, All rights reserved.


U kunt uw mailvoorkeuren updaten of zich uitschrijven voor deze lijst.