Copy

RegioinBedrijf update - april 2019

Samen aan de slag voor een sterk West-Brabant

Het doel van de Economic Board West-Brabant (EBWB) is om de economie van West-Brabant naar de toekomst toe veerkrachtig te houden. Daarvoor is samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers van groot belang. Deze samenwerking heeft geresulteerd in de Economische Agenda West-Brabant: ‘Hub voor vernieuwend ondernemerschap’. 

Lees meer...

Luminis en Onboard willen efficiency in maritieme industrie vergroten met big data

Luminis is als technologiepartner nauw betrokken bij het Onboard-platform, dat in de komende jaren de internationale scheepvaart wil veroveren. ‘Door het gebruik van sensoren komt er steeds meer data beschikbaar op schepen. De grote uitdaging is om deze data te vertalen naar bruikbare informatie’, zegt Alex Hoeksma van software-technologiebedrijf Luminis. 
Lees meer...

Lokale partijen maken van kantoorvilla een echte blikvanger

Bij de realisatie van een nieuw kantoor in het centrum van het Brabantse Leende werd uitsluitend gezocht naar samenwerking met bedrijven uit het dorp of partijen uit de zeer nabije omgeving. Voor het maken van het interieur wendde het bedrijf zich tot Coenen Concept uit Eindhoven.Een bijzonder project voor het bedrijf, omdat in het ontwerp verschillende niet alledaagse zaken verwerkt mochten worden. 
Lees meer...

De Graaf Logistics: Samenwerking is de oplossing voor logistieke congestie 

Robert van Wezel anticipeert met zijn transportbedrijf De Graaf Logistics op de toekomst: het bedrijf werkt met vijf partners onder één paraplu bij het efficiënt inrichten van ritten. Het laatste deel van een rit naar een klant gebeurt vaak met een kleiner voertuig: “Dat is een stuk eenvoudiger, ook met het oog op toekomstig elektrisch rijden in de binnensteden.En samen bereik je veel meer dan alleen.”
Lees meer...

North Sea Port zet verder in op walstroom voor de binnenvaart

North Sea Port voorziet voortaan in walstroom voor binnenvaartschepen. Met nieuwe walstroomkasten in Gent wordt voortaan in zowel de haven van Gent als in die van Terneuzen walstroom aangeboden. Ook In Terneuzen zijn afgelopen maand twee nieuwe walstroomkasten geïnstalleerd. North Sea Port zet zo verder in op het verbeteren van de luchtkwaliteit in de verschillende havens.  
Lees meer....

Volgende special: Arbeidsmarkt

Lees meer over regionale ontwikkelingen in de komende themaspecial.
Bekijk zakelijke events in uw regio
Copyright © 2019 RegioinBedrijf, All rights reserved.


U kunt uw mailvoorkeuren updaten of zich uitschrijven voor deze lijst.