Copy

Nieuwsbrief december 2012
Aankomende activiteiten:
December 2012                                    Januari 2013
Woensdag  5   geen zwemmen             Woensdag   2   geen zwemmen
Woensdag 12  S.T.A. Examen               Vrijdag        4   geen zwemmen 
Vrijdag       14  S.T.A. Examen               Woensdag 23  gekleed zwemmen
Woensdag 26  geen zwemmen             Vrijdag       25  gekleed zwemmen
Vrijdag       28  geen zwemmen             Zaterdag   26   filmzwemmen 
                                                              Woensdag 30  herexamens S.T.A.
Van papier naar digitaal 
Vanaf nu geen papieren nieuwsbrief meer. De nieuwsbrief is compleet verplaatst naar het internet. Dit omdat het makkelijker is. De nieuwsbrief wordt op deze manier niet meer nat, raakt niet meer kwijt of blijft niet bij de kinderen in de tas zitten.

Daarnaast kun je de nieuwsbrief eenvoudig lezen op je computer, smartphone en tablet. Naast een digitale nieuwsbrief als grootste verandering, hebben er ook nog een aantal andere veranderingen plaats gevonden. De belangrijke info is in de nieuwsbrief blijven staan, maar er zijn ook nieuwe en leuke rubrieken toegevoegd. De nieuwsbrief verschijnt niet alleen op de mail, maar wordt ook verspreid via de website, facebook en twitter. 
Technische Commissie
S.T.A. Examens
Zoals jullie wellicht weten zijn we tot halverwege december bezig met de opleiding in het overlevingszwemmen. Aangezien deze opleiding bijna afgelopen is, kan deze afgesloten worden met een examen. Dit examen zal plaatsvinden op:
 
Woensdagavond 12 en vrijdagavond 14 december 2012.
 
De examens zullen plaatsvinden op hetzelfde tijdstip als wanneer er normaal wordt gezwommen.  Echter zullen dit seizoen alleen examens worden afgenomen in afstandsbrevetten. Dit varieert tussen de 200 en 2500 meter. Deze afstand wordt gezwommen in zwemkleding. Tijdens het examen zijn ouders/verzorgers van harte welkom om jullie af te zien zwemmen.

Op een aantal data in december zal er geen zwemmen zijn. Deze data staan bovenin de nieuwsbrief vermeld. 
 
Succes met het examen en alvast fijne feestdagen en een sportief en gezond 2013. 
Wedstrijd Commissie
Reddingsbrigade Lemmer tweede bij eerste marathon in nieuw zwembad
LEMMER – Reddingsbrigade Lemmer verzorgde afgelopen zaterdag voor de eerste keer een avondzwemmarathon in het nieuwe zwembad Ny Sudersé in Lemmer. De Reddingsbrigade uit Delft behaalde de eerste plaats. De Lemster brigade eindigde als tweede. Brigade Noptunus uit Emmeloord haalde de vierde plaats.

Zes teams streden tot laat in de avond voor de sportieve eer in het fonkelnieuwe zwembad aan het Lemster strand. Reddingsbrigade Lemmer zwom in zes uur tijd via diverse zwemonderdelen in totaal ruim 20 kilometer bij elkaar, maar moest het Delftse team voor zich dulden met ruim 22 kilometer in totaal. De deelnemende brigades kwamen uit Emmeloord, Wolvega, Nijeveen, Vledder, Delft en Lemmer.

De deelnemende leden van het wedstrijdteam uit Lemmer waren John Bakker, Berber Engel, Rik de Graaf, Mark Hoekstra, Bareld Stoker, Saskia en Marco Tolhuis en Dennis de Vries.De avondmarathon bestond uit vier zwemdisciplines, die de deelnemers zowel op conditie als reddingstechnieken testten. Twee algemene wemdisciplines waren een estafettesprint en zwemmen tegen de klok, waarbij ieder teamlid in tien minuten zo veel mogelijk meters diende te maken. De reddingstechniek werd getest via een ‘tuigredding’, waarbij de zwemmer via een tuigje aan een touw vastzit en door iemand aan de kant zo snel mogelijk wordt ‘binnengehaald’. Het tweede technische onderdeel was de ‘popredding’, waarbij een verzwaarde reddingspop met de juiste zwemtechniek moet worden ‘gered’. Het nieuwe zwembad blijkt prima te voldoen als nieuwe thuisbasis voor de brigade en het houden van zwemtoernooien. Restaurant Beachclub Lemmer, dat ook haar thuisbasis heeft gevonden in het nieuwe pand, verzorgde de catering en de prijsuitreiking.
 
    De marathon werd mede mogelijk gemaakt       door:
         

Uitnodiging clubkampioenschappen
Aan alle leden van Reddingsbrigade Lemmer,

Op vrijdagavond 8 februari 2013 zijn wederom de jaarlijkse clubkampioenschappen bij onze Reddingsbrigade. Alle leden van de Reddingsbrigade mogen hieraan deelnemen. Het thema voor de aankomde clubkampioenschappen is ijs. Tijdens de clubkampioenschappen zal er gezwommen worden in verschillende leeftijdsgroepen, kijk dus goed in het overzicht wanneer je moet zwemmen!
 
18.30  - 19.30 uur leeftijdsgroep    5, 6, 7 en 8 jaar
  leeftijdsgroep    9 en 10 jaar
19.30 – 20.20 uur leeftijdsgroep  11 en 12 jaar
  leeftijdsgroep  13 en 14 jaar
20.20 – 21.30 uur leeftijdsgroep 15 tot 25 jaar
  leeftijdsgroep 25 jaar en ouder
  Trimgroep Fokke (woensdag) 

Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Ongeveer tien minuten van te voren in het zwembad. Om te voorkomen dat je het tussen de verschillende onderdelen koud krijgt, kun je het beste een t-shirt of trui meenemen die je tussendoor kunt aandoen. Je ouders kunnen samen met andere belangstellenden de clubkampioenschappen komen bekijken, vanaf de tribune! Maak je geen zorgen over wat er tijdens de clubkampioenschappen staat te gebeuren. De instructeurs zorgen ervoor dat je weet wat je moet doen. Zij zorgen er ook voor dat je optijd bij de start verschijnt!

Tot 8 februari bij de clubkampioenschappen.
De Wedstrijdcommissie.
Bewakingscommissie
Intocht Sinterklaas

Na bijna een jaar te hebben gewacht, was het dan op zaterdag 17 november eindelijk zover. Sinterklaas kwam met zijn stoomboot aan in Roermond. Na zijn bezoek aan Roermond, voer Sint met zijn Pieten naar Lemmer, waar hij om twee uur voet aan wal zette.

Onder groot enthousiasme van de aanwezige kinderen, ouders en andere geïnteresseerden, verscheen de sint met zijn boot op het Dok in Lemmer. Sint maakte er samen met zijn Pieten en alle enthousiaste mensen op de kant een waar feestje van. Aan het einde van het feestje vertrok de Sint per boot om zich voor te bereiden op het vullen van de eerste schoentjes.

Tijdens de intocht van Sinterklaas was de Reddingsbrigade aanwezig om ervoor te zorgen dat de intocht veilig verliep. Gelukkig verliep alles vlekkeloos en kijken we dan ook terug op een geweldig feest. De bewakingscommissie bedankt alle vrijwilligers voor de fantastische inzet tijdens de intocht.

Verplaatsing van het botenhuis

Onlangs heeft Reddingsbrigade Lemmer een nieuwe locatie voor haar reddingsvletten gekregen. De oude standplaats voor de boten was gevestigd aan de Albert Koopmansstraat naast het oude zwembad. Aangezien dit zwembad voor de zomervakantie is gesloten en in de toekomst gaat verdwijnen, moest er een nieuwe standplaats voor de units van de boten worden gezocht.

In goed overleg met de Gemeente Lemsterland is een nieuwe locatie voor de units gerealiseerd aan aan de Plattedijk, nabij de gemeentelijke camping.

Onlangs heeft het transport van de units plaatsgevonden vanaf de oude naar de huidige nieuwe locatie. Dit transport is van A tot Z perfect verzorgt door IJsselmeerbeton uit Lemmer.

Zonder de inzet van de Gemeente Lemsterland en IJsselmeerbeton zouden wij niet meer gebruik kunnen maken van onze boten, wat in zou houden dat wij als Reddingsbrigade Lemmer niet meer onze bewakingsdiensten en reddingsactiviteiten zouden kunnen uitvoeren.

Middels deze weg willen wij (het bestuur en de leden van Reddingsbrigade Lemmer) zowel de Gemeente Lemsterland als IJsselmeerbeton bedanken voor de verplaatsing van onze boten units.

P&R-commissie:
Filmzwemmen


Op zaterdag 26 januari 2013 gaan we filmzwemmen in zwembad Ny Sudersé.
Geef je snel op voor het filmzwemmen want vol=vol!
 
Programma van de avond:
Om 19:00 uur start de film: Tony 10:
De film Tony10 is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar. Wil jij weten waar de film over gaat? Klik dan hier!

Om 21:15 uur start de film: Madagascar 3:
De film Madagascar 3 draait voor de oudere kinderen. Wil jij weten waar de film over gaat? Klik dan hier!

Bij beide films is de toegang voor onze leden gratis. Opgeven voor het Filmzwemmen kan door een mailtje te sturen naar Tjebbe van der Meer: tj24m@hotmail.com

Om lekker relaxt de film te kijken, is het handig om een luchtbed mee te nemen. 
Zwembingo voor de Trimmers
Voor de trimzwemmers organiseert de P&R-commissie een spetterende zwembingo op woensdag 20 februari. De zwembingo zal starten om 19.30 uur in het nieuwe clubgebouw, naast het zwembad. De kosten voor de zwembingo bedragen €2,00. U mag op deze avond vrienden/kennissen meenemen om gezellig mee te doen met de zwembingo. Voor de zwembingo heeft u geen zwemkleding nodig. 

Opgave kan door een mail te sturen of te bellen naar Saskia of Tjebbe:

Saskia Tolhuis                                Tjebbe van der Meer  
saskiatolhuis@hotmail.com            tj24m@hotmail.com
0618410221                                   0615361387
Neem je vriendje of vriendinnetje mee voor een proefles!
Wil je een keer een vriendje of vriendinnetje laten zien hoe leuk het zwemmen bij de Reddingsbrigade is? Dat kan! Hij/zij kan zich aanmelden voor een proefles via proefles@rblemmer.nl Vergeet niet om je vriendje of vriendin- netje te laten vermelden dat hij/zij graag bij jou in de groep wil mee zwemmen. 
Copyright © 2012 Reddingsbrigade Lemmer, All rights reserved.

Deze nieuwsbrief ontvangt u, omdat u lid bent van Reddingsbrigade Lemmer.


Contactgegevens:
Reddingsbrigade Lemmer
Zwembad Ny Suderse 
Industrieweg 2
8531 PA Lemmer
recreatie@rblemmer.nl