Copy

Nieuwsbrief februari 2013
Aankomende activiteiten:
Maart 2013                                                                   April 2013
Zaterdag 2 Jeugdteam Staphorst Woensdag 24 Gekleed zwemmen
Woensdag 6 Open zwemles Vrijdag 26 Gekleed zwemmen
Vrijdag 8 Open zwemles Zaterdag 20 Marathon Staphorst
Zaterdag 16 Sponsorzwemmen      
Zaterdag 23 Discozwemmen      
  Jeugdteam Leeuwarden      
Woensdag 27 Gekleed zwemmen      
Vrijdag 29 Geen zwemmen      

Steun Reddingsbrigade Lemmer, tijdens de Jeugdsponsoractie van Poiesz Supermarkten!
Ook dit jaar zijn wij weer ingeloot voor de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz Supermarkten.  Hier zijn wij als Reddingsbrigade heel erg blij mee. Met het geld dat wij ophalen tijdens de actie zullen wij net als voorgaande jaren een aantal activiteiten gaan organiseren. De actie vindt plaats in de periode van 11 februari tot aan 6 april 2013.

Om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen tijdens de actie, hebben wij net als de afgelopen jaren ook weer uw hulp nodig. Bij elke €10,- aan boodschappen en extra actieproducten ontvangt u bij elke Poiesz Supermarkt een sponsormunt. Het aantal sponsormunten zal uiteindelijk de grote van het bedrag dat wij ophalen bepalen. Daarom willen wij u vragen deze munten in onze koker in de Poiesz Supermarkt aan de Sluisweg in Lemmer te doneren. Mocht u boodschappen doen in een andere Poiesz Supermarkt dan is het ook mogelijk om ons te steunen door de munten mee te nemen naar het zwembad en af te geven bij een instructeur/instructrice, hierna zullen wij ervoor zorgen dat de munten alsnog in de koker van de brigade terecht komen.

Net als vorig jaar zal er opnieuw een gebaksbattle worden georganiseerd door de Poiesz. Om deze battle te winnen hebben we net als vorig jaar weer u hulp nodig! In de periode van de Jeugdsponsoractie zullen wij opnieuw gebaksflyers uitdelen, waarna u achter de computer het gebak kunt bestellen en ons als vereniging kunt steunen! Tijdens de actie kunt u de tussenstand bekijken via de facebookpagina van de Poiesz via volgende link: Facebookpagina Poiesz

Ook zal net als de voorgaande jaren weer een promotie dag voor onze vereniging worden georganiseerd, tijdens deze promotie dag zullen wij onszelf als vereniging op de kaart zetten, door middel van verrassende en leuke activiteiten. Voor deze activiteit op zaterdag 30 maart 2013 zoeken wij nog een aantal enthousiaste leden, welke willen helpen. Alle hulp hierbij is welkom. Geef je voor die tijd wel even op bij Marco Tolhuis. (marcotolhuis@hotmail.com).

Technische Commissie
Pasfoto van nieuwe leden
Willen alle nieuwe leden zo spoedig mogelijk een pasfoto inleveren. Vermeld achter op de foto even de naam, geboortedatum en geboorteplaats. De pasfoto wordt gebruikt in het zakboekje dat je ontvangt bij je diploma. De pasfoto kan ingeleverd worden bij je instructeur/instructrice of de technische commissie. 
Kledingeisen Junior Redder, Zwemmend Redder en Lifesaver:
De kledingeisen voor de brevetten Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver zijn:
  • Badkleding
  • T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen
  • Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)
  • Regen/Windjack (hierbij wordt een jack met lange mouwen bedoeld, deze is vaak vervaardigd uit een soort nylon)
  • Schoenen ( Schone plastic-, leren- of sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder stevige zool zijn niet toegestaan)
Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek met blouse, ook een jurk of een rok met blouse dragen. Hierbij moet de blouse of de jurk lange mouwen hebben en moet de rok/jurk tot over de knieën reiken. De kledingstukken behoren zodanig bevestigd te zijn, dat deze tijdens het verblijf in het water niet verloren kunnen worden. De kleding dient schoon en in goede staat te zijn. Het gebruik van normale brillen plus of min dioptrie zijn toegestaan. Brillen om de ogen te beschermen tegen direct contact met het zwemwater, zoals chloorbrilletjes, duikbrillen, etc. zijn op geen enkel examenonderdeel toegestaan. 
Wedstrijd Commissie:
Bijna honderd deelnemers aan clubkampioenschappen Reddingsbrigade Lemmer
Reddingsbrigade Lemmer heeft op vrijdagavond 8 februari de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden in een vol zwembad Ny Sudersé. Maar liefst 97 leden deden mee aan de wedstrijden.

De wedstrijden waren opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. De kinderen tot en met 10 jaar zwommen 25 meter vrije slag, gevolgd door 25 meter rugslag met een pion in de handen. Dat symboliseerde het reddend zwemmen. De oudere leden zwemmen 50 meter vrije slag, 25 meter op de rug met een pion en afsluitend nogmaals een baan van 25 meter vrije slag.

De sportieve strijd leverde per leeftijdscategorie de volgende eerste, tweede en derde plaatsen op

Meisjes t/m 8 jaar: Ilse Blokdijk,  Floor van der Sluis, Nancy van der Bijl
Jongens t/m 8 jaar: Jorrit Wagenaar, Justin Valentijn, Arend van der Zaag
Meisjes 9 en10 jaar:  Sam van Dijk, Nynke van Bockhooven, Lara van Vliet
Jongens 9 en 10 jaar: Jorny Valentijn, Douwe van Aalsum, Gerben Zuidema
Meisjes 11 en 12 jaar: Oliwia Zijlstra, Lianne van der Bijl, Vera Vliet
Jongens 11 en 12 jaar: Julian Kuiper, Nick van Doezum, Justus Dalstra
Meisjes 13 en 14 jaar: Lysbeth Koster, Nicole Zijlstra, Marjan Boskma
Jongens 13 en 14 jaar: Jurrien Keulen, Kevin Bijleveld
Dames 15-25 jaar: Anouk van der Wekken, Saskia Tolhuis, Jellina Keulen
Mannen 15-25 jaar: Mark Hoeksta, Dennis de Vries, Tjebbe van der Meer
Dames vanaf 25 jaar: Djoke Deinum, Laura Krediet, Fimmie Keulen
Heren vanaf 25 jaar: Bareld Stoker, Erwin Krijger, Johan Aalberts
Trimzwemmers: Tjitske Aerts, Laura Kuipers, Ynschje Eizema

Voor de winnaars was er een medaille en voor alle deelnemers was er een oorkonde.

Reddingsbrigade Lemmer haalt vijfde plaats bij marathon Deventer
LEMMER – Reddingsbrigade Lemmer heeft op zaterdag 12 januari meegedaan aan de jaarlijkse avondmarathon van de reddingsbrigade in Deventer. Het team behaalde de vijfde plaats. De brigade uit Gouda werd winnaar.

De Lemster brigade kwam met een gemotiveerd team aan de start. Het team bestond uit: John Bakker, Rik de Graaf, Mark Hoekstra, Bareld Stoker, Marco Tolhuis, Jan Lyckle van der Veen, Dennis de Vries, Anouk van der Wekken en teamleider Erwin Krijger. De onderlinge sportieve strijd ging tussen elf deelnemende ploegen.

In een tijdbestek van zes uur dienden de zwemmers zo veel mogelijk meters bij elkaar te zwemmen. Reddingsbrigade Lemmer zwom 21.100 meter bij elkaar. Gouda won met 23.900 meter.

De marathon bestond uit drie onderdelen: de avond begon met een half uur sprint over 50 meter in estafettevorm. Hierna dienden de deelnemers om beurten steeds tien minuten te zwemmen. Aan het eind van de avond werd nog een half uur sprint gehouden voor het gehele team. Tussendoor waren er nog extra programma-onderdelen, zoals zwemmen met een reddingsboei, zodat ook de reddingsvaardigheden werden getest. En het oefenen met een rollator onderwater.
Bewakingscommissie
Nieuwjaarsduik 2013 Strand Lemmer
Op 1 Januari heeft Beach Club Lemmer een nieuwjaars duik georganiseerd met een verassend grote opkomst van bijna 100 deelnemers. Zij waagden het om een duik te nemen in het koude water! Tijdens de nieuwjaarsduik was Reddingsbrigade Lemmer ook aanwezig, om de veiligheid van de deelnemers en op het strand te waarborgen. De bewakingscommissie bedankt iedereen die zijn steentje bij heeft gedragen aan deze activiteit. 
Oproep voor vrijwilligers bij evenementen
Dutch Youth Regatta:
Van 8 t/m 12 mei vinden de Dutch Youth Regatta zeilwedstrijden plaats in Workum. Tijdens dit evenement zal Reddingsbrigade Lemmer aanwezig zijn voor de verzorging van de EHBO. Voor dit evenement zijn wij nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers welke willen helpen tijdens dit spetterende evenement. Enige kennis van EHBO is vereist en alle hulp is welkom. De dagen en tijden van het evenement zijn:
Woensdag 8 mei 2013 van 16:00-20:00 uur
Donderdag 9 t/m 12 mei van 08:30-18:00 uur. 

Aanmelden voor deze activiteit kan via bewaking@rblemmer.nl

Andere evenementen:
Naast dat wij op zoek zijn naar vrijwilligers voor de Dutch Youth Regatta zeilwedstrijden, zoeken wij ook regelmatig vrijwilligers voor een van onze andere activiteiten. Dit geldt voor alle activiteiten van alle verschillende commissies. Mocht je willen helpen bij een van onze evenementen dan kun je dat aangeven bij Marco Tolhuis (marcotolhuis@hotmail.com).
P&R-commissie:
Ga jij ook mee discozwemmen?
Op zaterdag 23 maart gaan wij met de Reddingsbrigade discozwemmen! We gaan met z’n allen naar het zwembad ‘de Stiennen Flier’ in Joure.  Hier organiseren ze een spetterende disco! Zorg dat je erbij bent!

Vanaf 13 maart verkopen wij tijdens de zwemavonden entreebewijzen in de hal van het zwembad. Zorg ervoor dat je een entreebewijs krijgt! Deze kosten € 4,- per persoon en zijn alleen geldig tijdens deze disco! Je bent welkom tot en met 15 jaar. Je mag je vriendjes of vriendinnetjes ook meenemen! Het vervoer van en naar het zwembad is op eigen gelegenheid.

Het programma ziet er als volgt uit:
18.55 – 19.00   Verzamelen voor zwembad de Stiennen Flier  (verzamelpunt bij de vlag van Reddingsbrigade Lemmer)
19.00 – 21.30   DISCOZWEMMEN!!
21.30                Einde disco en terug naar huis

Mochten jij of je ouders nog vragen hebben, dan mag je altijd contact opnemen met Tjebbe van der Meer 
E-mail tj24m@hotmail.com  tel 06-15361387
Sponsorzwemmen zaterdag 16 maart 2013
Reddingsbrigade Lemmer organiseert op zaterdag 16 maart 2013 voor het eerst sponsorzwemmen in zwembad Ny Suderse. Tijdens dit evenement zullen de leden van de reddingsbrigade zwemmen voor de clubkas en activiteiten.

Om tot een zo hoog mogelijk bedrag te komen zullen de deelnemers in vijf minuten tijd zoveel mogelijk banen zwemmen van 25 meter. De sponsor kan kiezen om te sponsoren per 25 meter of voor een vast bedrag. Dus zorg er in de maand maart voor dat je zoveel mogelijk sponsoren binnen haalt, zodat er leuke activiteiten voor onze leden kunnen worden georganiseerd. 

Het uiteindelijke sponsorbedrag wordt vastgesteld door middel van de gezwommen banen. Deze worden geteld onder leiding van een jury welke uiteindelijk het sponsorbedrag zal berekenen, waarna de leden na 16 maart het gesponsorde bedrag bij de sponsoren op kunnen halen. 

De planning voor de avond zal er als volgt uit zien:
19.00 uur     Leden 5 tot en met 10 jaar
20.00 uur     Leden 11 tot en met 14 jaar
21.00 uur     Leden 15 jaar en ouder

Wij hopen jullie allen te mogen verwelkomen om te zwemmen op zaterdag 16 maart. Voor vragen kunt u terrecht bij Marco Tolhuis (marcotolhuis@hotmail.com) en/of Rik de Graaf (rikdegraaf@live.nl) 
Neem je vriendje of vriendinnetje mee voor een proefles!
Wil je een keer een vriendje of vriendinnetje laten zien hoe leuk het zwemmen bij de Reddingsbrigade is? Dat kan! Hij/zij kan zich aanmelden voor een proefles via proefles@rblemmer.nl Vergeet niet om je vriendje of vriendinnetje te laten vermelden dat hij/zij graag bij jou in de groep wil mee zwemmen. 
Jantje Beton
Van 4 tot en met 9 maart 2013 gaat de Reddingsbrigade meedoen aan de Jantje Beton collecte. Jantje Beton steunt projecten die ervoor zorgen dat steeds meer kinderen veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Uniek aan de jeugdclub actie van Jantje Beton is dat 50% van de opbrengst voor de collecterende jeugdclub/vereniging zelf is. Dit geld kan de vereniging gebruiken voor bijvoorbeeld activiteiten en spelmaterialen voor de kinderen.


De vereniging zoekt nog collectanten die samen met elkaar geld willen inzamelen door te collecteren voor de vereniging. Wil je hier ook een bijdrage in leveren. Geef je dan snel op door een mail te sturen naar rikdegraaf@live.nl of te bellen naar 06-30510514. Iedereen mag meehelpen! Leden, kinderen, broers, zussen, vriendjes, vriendinnetjes, papa’s en mama’s. Voor tijdstippen, dagdelen en vragen omtrent de collecte, neem dan gerust contact op. 
Copyright © 2012 Reddingsbrigade Lemmer, All rights reserved.

Deze nieuwsbrief ontvangt u, omdat u lid bent van Reddingsbrigade Lemmer.


Contactgegevens:
Reddingsbrigade Lemmer
Zwembad Ny Suderse 
Industrieweg 2
8531 PA Lemmer
recreatie@rblemmer.nl