Copy

Nieuwsbrief januari 2014
Aankomende activiteiten:
   
Januari  
Woensdag 22 Gekleed zwemmen
Vrijdag 24 Gekleed zwemmen
Zaterdag 25 Filmzwemmen (vervalt)
Woensdag 29 Kijkles en herexamens STA
Vrijdag 31 Kijkles en herexamens STA
   
Februari  
Vrijdag 14 Clubkampioenschappen
Woensdag 19 Gekleed zwemmen
Vrijdag 21 Gekleed zwemmen
Woensdag 26 Bingo voor de trimmers
   
Maart  
Woensdag 5 Open zwemles en kijkles
Vrijdag 7 Open zwemles en kijkles
Mededelingen
Filmzwemmen
Graag willen wij u, als P&R-commissie, via deze weg op de hoogte brengen dat het filmzwemmen van zaterdag 25 januari helaas geen doorgang kan vinden, omdat het bestuur momenteel nog in gesprek is over het nieuwe zwembadcontract. 
Technische commissie:

Leden Reddingsbrigade doen examen overlevingszwemmen
Op woensdag 11 en vrijdag 13 december 2013 werd door de leden van Reddingsbrigade Lemmer onder grote publieke belangstelling afgezwommen voor de overlevingsbrevetten.

Vanaf september tot en met december werden onze leden opgeleid in het overlevingszwemmen, de zogenoemde STA-brevetten. Hierbij gaat het voornamelijk om het opbouwen van conditie en zelfredzaamheid in het water. Door de diverse groepen werden verschillende afstanden gezwommen. De afstanden varieerden per leeftijd van de kandidaat. Tijdens de examens werden afstanden afgelegd van 400 tot 3500 meter. Daarnaast hebben enkele leden afgezwommen voor de brevetten: Zwaardvis Brons, Zilver en Goud. Bij deze brevetten lag de nadruk op andere onderdelen als het opduiken van voorwerpen vanaf de bodem van het zwembad en het vervoeren van een drenkeling. Het STA-examen werd door alle kandidaten afgelegd onder toeziend oog van de Technische Commissie. Leden die ziek of verhinderd waren, zullen alsnog examen doen in januari. Wij feliciteren alle geslaagden met het behalen van hun afstands- of overlevingsbrevet. 

Technische instructeurs bijeenkomst
Op vrijdag 3 januari 2014 heeft de jaarlijkse technische instructeurs bijeenkomst plaatsgevonden. Voor alle kaderleden en stagekandidaten was dit een leerzame avond. Na afloop was er een nieuwjaarsborrel en werden alle kaderleden en stagekandidaten met een presentje bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Ouders graag gezien
Reddingsbrigade Lemmer nodigt een ieder van u uit om op woensdag 5 en vrijdag 7 maart met uw kind mee te zwemmen. Het is de bedoeling dat u op de normale tijd dat uw kind les heeft mee zwemt. Als Technische Commissie zouden we het geweldig vinden om zoveel mogelijk ouders te mogen verwelkomen, zodat u ook eens kunt ervaren wat uw kinderen zoal in het water moeten presteren. 

Pasfoto van nieuwe leden
Willen alle nieuwe leden zo spoedig mogelijk een pasfoto inleveren. Vermeld achter op de foto even de naam, geboortedatum en geboorteplaats. De pasfoto wordt gebruikt in het zakboekje dat je ontvangt bij je diploma. De pasfoto kan ingeleverd worden bij de TC of bij je instructeur.  

P&R commissie:
Steun Reddingsbrigade Lemmer tijdens de 'vernieuwde' Jeugdsponsoractie van Poiesz Supermarkten. 

Net als eerdere jaren zijn wij, als Reddingsbrigade Lemmer, ook dit jaar wederom ingeloot voor de Jeugd Sponsor Actie van Poiesz Supermarkten. Als Reddingsbrigade zijn wij hier natuurlijk ontzettend blij mee. Met het geld dat wij met deze actie ophalen, kunnen wij net als andere jaren weer de nodige activiteiten voor onze (jeugd)leden organiseren.
 
Om een zo hoog mogelijk bedrag op te kunnen halen met deze actie, hebben wij net als de afgelopen jaren, wederom jullie hulp hard nodig! In de vernieuwde Jeugd Sponsor Actie zijn de oude en vertrouwde sponsormunten vervangen door voordeelclubpassen. Met deze voordeelclubpassen kunt u bij elke Poiesz Supermarkt eenvoudig sparen voor Reddingsbrigade Lemmer door eenvoudig de voordeelclubpas te laten scannen aan de kassa van uw Poiesz Supermarkt. Door de pas te scannen ontvangt u voordeel op speciale sponsorproducten en daarnaast steunt u bij elke €10,- aan boodschappen de vereniging met een sponsorpunt.
 
Net als voorgaande jaren, zullen wij als vereniging een dag in de winkel staan om op deze wijze aandacht te vragen voor onze vereniging. Dit zal zijn op zaterdag 22 februari a.s. in het Poiesz filiaal aan de Sluisweg in Lemmer. Voor deze activiteit zijn wij als vereniging nog opzoek naar enthousiaste (jeugd)leden die willen helpen met het promoten van onze vereniging. Voor het opgeven voor de activiteit in de winkel of overige vragen in de winkel kunt u terecht bij Marco Tolhuis (marcotolhuis@hotmail.com). 

Grote clubactie
Reddingsbrigade Lemmer haalt €1.571,73 op met de Grote Clubactie 2013!

Op 11 december 2013 werd tijdens de Grote Clubavond bij Opel dealer Siton Autogroep de opbrengst van de Grote Clubactie 2013 bekend gemaakt. Onze vereniging heeft hierbij het prachtige bedrag van €1.571,73 opgehaald. Tijdens deze gezellige avond bij Opel dealer Siton Autogroep werden alle verenigingen naar voren geroepen om de cheque met hun opbrengst in ontvangst te nemen. Na afloop van de uitreiking was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen uit te wisselen met andere verenigingen. Namens Opel dealer Siton Autogroep: “We zijn trots op alle bedragen die door leden van de clubs zijn opgehaald met de Grote Clubactie. Ook in deze economisch moeilijke tijden hebben mensen geld over voor het verenigingsleven. Dat is voor de verenigingen van groot belang. Met de opbrengsten kunnen de verenigingen blijven doen waar ze goed in zijn, namelijk sport en recreatie bieden in onze regio, voor jong en oud. Vanuit Opel stimuleren we dit graag en kan de Grote Clubactie nog grootser uitpakken. Hiermee krijgt het verenigingsleven de steun die het verdient.” Graag wil Reddingsbrigade Lemmer iedereen bedanken voor het kopen en verkopen van loten. Met zijn allen hebben we het mogelijk gemaakt om €1.571,73 op te halen, een schitterend resultaat!

Jantje Beton
Van 10 tot en met 15 februari 2013 gaat Reddingsbrigade Lemmer meedoen aan de Jantje Beton collecte. Jantje Beton steunt projecten die ervoor zorgen dat steeds meer kinderen veilig, vrij en avontuurlijk buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Uniek aan de jeugdclubactie van Jantje Beton is dat 50% van de opbrengst voor de collecterende jeugdclub/vereniging zelf is. Dit geld kan de vereniging gebruiken voor bijvoorbeeld activiteiten en spelmaterialen voor de kinderen. De vereniging zoekt nog collectanten die samen met elkaar geld willen inzamelen voor de vereniging. Wil je hier ook een bijdrage in leveren? Geef je dan snel op door een mail te sturen naar rikdegraaf@live.nl of te bellen naar 06-30510514. Iedereen mag meehelpen! Leden, kinderen, broers, zussen, vriendjes, vriendinnetjes, papa’s en mama’s. Voor tijdstippen, dagdelen en vragen omtrent de collecte, neem gerust contact op. Opgeven kan tot 31 januari 2013.


Schaatsen
Het is hartje winter, de schaatsen kunnen bijna weer worden onder gebonden. Ook dit jaar gaat de Reddingsbrigade te schaatsen. Dit gaat gebeuren op de ijsbaan van Lemmer. De exacte datum is nog onder voorbehoud, in verband met voldoende ijs op de ijsbaan. Houd hiervoor de website en mailing goed in de gaten. 

Omrop Fryslan
Voor het schooltelevisieprogramma Skik is Omrop Fryslan op vrijdag 6 december komen filmen bij Reddingsbrigade Lemmer. Voor het televisieprogramma wordt een reportage gemaakt over reddingszwemmen. Van de brigade zijn drie Friestalige jeugdleden individueel geïnterviewd en gevolgd tijdens hun training. Tijdens de training werden diverse reddingsbrigade oefeningen gedemonstreerd, zoals touwgooien, drijven op een plastic tas, vervoeren van een drenkeling, popduiken, etc. De les werd volledig in het Fries gegeven. Naar verwachting wordt het programma uitgezonden in januari 2014. 


Zwembingo
Voor de trimzwemmers en andere volwassen zwemmers organiseert de P&R-commissie op woensdagavond 26 februari weer een spetterende zwembingo. De bingo vindt plaats in de Beach Club in Lemmer (boven het zwembad) en de starttijd van de bingo is 19.30. De kosten voor de zwembingo bedragen €2,50, dit is inclusief deelname aan diverse speelrondes en een drankje. U mag op deze avond vrienden/kennissen meenemen om gezellig mee te doen met de zwembingo. Voor de zwembingo heeft u geen zwemkleding nodig. Opgeven is niet nodig. Voor vragen kunt u contact opnemen met Saskia Tolhuis via saskiatolhuis@hotmail.com of via 0618410221. 
Bewakingscommissie
Nieuwjaarsduik 2014
Afgelopen 1 januari was het weer zover, voor de tweede keer werd de nieuwjaarsduik georganiseerd op het Lemsterstrand. Dit jaar hebben 157 personen het koude water getrotseerd en een duik genomen. Het aantal deelnemers dit jaar lag hoger dan vorig jaar, vanaf de kant was veel animo van vele toeschouwers. 

Reddingsbrigade Lemmer was samen met de vrijwillige brandweer van Lemmer aanwezig om de veiligheid op het strand en in het water te garanderen. Dankzij de vele vrijwilligers kijken wij terug op een geslaagde nieuwjaarsduik. Als bewakingscommissie willen wij de vrijwilligers van Reddingsbrigade Lemmer, de vrijwillige brandweer van Lemmer en Beach Club Lemmer bedanken voor hun inzet en gastvrijheid. Samen hebben wij er een gezellige start van het nieuwe jaar van gemaakt.


Serious Rescue
In totaal heeft Serious Rescue 2013, waaraan Reddingsbrigade Lemmer meedeed, maar liefst €24.250,- gedoneerd aan Serious Request. Maandagmiddag 23 december werd de cheque overhandigd bij het Glazen Huis in Leeuwarden. Na drie lange dagen varen door weer en wind over een afstand van maar liefst 115 km van Lemmer naar Leeuwarden, brachten 325 vrijwilligers van dertig reddingsbrigades uit heel Nederland met een voldaan gevoel de opbrengst van de inzamelingsactie Serious Rescue naar het Glazen Huis in Leeuwarden.
 
Op het plein werden de deelnemers hartelijk ontvangen door DJ Annemiek van 3FM, die zondag een hele dag was meegevaren om de actie te ondersteunen. Het team van Reddingsbrigade Lemmer bestond uit acht personen die elkaar afwisselden in de reddingsvlet. 

Het team van Reddingsbrigade Lemmer was de laatste weken druk met diverse acties om geld in te zamelen, vele bedrijven werden benaderd. Het hele weekend kon de ploeg gebruik maken van een taxibusje, gesponsord door Siton Autogroep Sneek. Deze hadden zelfs de bus laten bestickeren met de logo’s van Serious Request en Reddingsbrigade Lemmer. Vakgarage Aukema en watersportcentrum Tacozijl sponsorden de brandstof voor de boot en Bakkerij Breimer verzorgde drie dagen lang de lunchpakketten voor het team.
 
Op de kerstmarkt zijn veel lege flessen ingeleverd en op diverse plekken in Lemmer stonden spaarpotjes. Mede dankzij bijdrages van Beachclub Lemmer, Restaurant de Brekken, Eetcafé de Eerste Aanleg, Ecoshop Helder, de Keurslager, Brasserie no. 14 en Conspect Consulting en Ict kon de cheque worden overhandigd.

Samen met deze sponsoren heeft het team van reddingsbrigade Lemmer een mooi bedrag van €1330 ,- bijgedragen aan deze actie.
 
Kijk voor foto’s van deze tocht op onze website en op de Serious Rescue website.

Wedstrijdcommissie

Reddingsbrigade Lemmer zwemt 19 kilometer in Deventer
DEVENTER – Reddingsbrigade Lemmer heeft zaterdag meegedaan aan de nieuwjaarsmarathon in Deventer. De zwemmarathon begon om zeven uur ’s avonds en duurde tot één uur in de nacht.

Reddingsbrigade Lemmer kwam met een enthousiast team aan de start bestaande uit: John Bakker, Laura Krediet, Denise Muys, Jan Nota, Maik Rozendaal, Bareld Stoker, Anouk van der Wekken, Irma van der Wekken en Erwin Krijger als ploegleider.

De avond begon met een half uur estafette sprint, waarbij iedere deelnemer zo snel mogelijk 25 meter zwemt. Bij een volgend onderdeel moesten de deelnemers tien minuten zwemmen, maar dan iedere keer onder een hekje op één meter diepte door duiken. Het bleek een ware uitputtingsslag voor alle deelnemers. Dat gold evengoed voor de afsluitende estafettesprint aan het einde van de avond.

Tussendoor konden de deelnemers punten halen door het vullen van een flexibele rubberen badmuts met water. De badmutsen kunnen maar liefst 140 liter water bevatten. Het team van Lemmer haalde het tot zestig liter water in tien minuten tijd.

Gecombineerd op al deze onderdelen haalde de reddingsbrigade van Lemmer de achtste plaats van de twaalf deelnemende teams. Door de leden werd gezamenlijk ruim 19 kilometer gezwommen. De winst ging naar de reddingsbrigade van Gouda.

De volgende wedstrijd voor Reddingsbrigade Lemmer is de avondmarathon in Wolvega begin februari.

Uitnodiging clubkampioenschappen
Aan alle leden van Reddingsbrigade Lemmer,
 
Op vrijdag 14 februari zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen bij Reddingsbrigade Lemmer. Alle leden mogen hieraan deelnemen. Het thema van de clubkampioenschappen is Valentijnsdag. Het zwemmen gebeurt in verschillende leeftijdsgroepen, kijk dus goed in het overzicht wanneer je moet zwemmen! 
 
18.50  - 19.30 uur: Leeftijdsgroep 5, 6, 7 en 8 jaar                                                                                              
19.30 – 20.20 uur: Leeftijdsgroep 9 en 10 jaar, leeftijdsgroep 11 en 12 jaar en leeftijdsgroep 13 en 14 jaar                                                                   
20.20 – 21.30 uur: Leeftijdsgroep 15 tot 25 jaar en leeftijdsgroep 25 jaar en ouder
 
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, zeker tien minuten van te voren. Om te voorkomen dat je het tussen de onderdelen koud krijgt, neem een trui of T-shirt mee die je tussendoor kunt aandoen. Je ouders kunnen samen met iedereen die ook wil komen kijken plaatsnemen op de tribune. Maak je geen zorgen over wat er tijdens de wedstrijd gebeurt, de instructeurs zorgen ervoor dat je weet wat je moet doen en dat je op tijd bij de start bent.

Tot 14 februari de Wedstrijdcommissie

Copyright © 2013 Reddingsbrigade Lemmer, All rights reserved.

Deze nieuwsbrief ontvangt u, omdat u lid bent van Reddingsbrigade Lemmer.


Bezoekadres:
Reddingsbrigade Lemmer
Zwembad Ny Suderse 
Industrieweg 2
8531 PA Lemmer
nieuwsbrief@rblemmer.nl