Copy

Nieuwsbrief Augustus 2013
Aankomende activiteiten:
Augustus  
Vrijdag 30 Technische instructeursbijeenkomst
   
September  
Woensdag 4 Start nieuwe zwemseizoen
Vrijdag 6 Start nieuwe zwemseizoen
Zaterdag 14 Start Grote Clubactie
Zaterdag 14 Na zomeren 
Zaterdag 21 Kaderuitje
Woensdag 25 Gekleed zwemmen & Kijkles
Vrijdag 27 Gekleed zwemmen & Kijkles
   
Oktober  
Woensdag 23 Gekleed zwemmen
Vrijdag 25 Gekleed zwemmen
Woensdag 30 Gekleed zwemmen
   
November  
Vrijdag 1 Gekleed zwemmen
Maandag 4 Verschijnen volgende nieuwsbrief

Vanuit het bestuur:

Beste leden,

Na een zomerstop van acht weken mag het bestuur u volgende week weer welkom heten op de brigade-avonden: het seizoen begint op woensdag 4 en vrijdag september. De zomer heeft ongetwijfeld voor velen veel vakantieplezier opgeleverd, maar helaas is in de afgelopen weken duidelijker dan ooit geworden dat een goede zwemvaardigheid in Nederland geen overbodige luxe is. We zijn dan ook blij dat wij als Reddingsbrigade een bescheiden rol kunnen spelen bij zwemonderwijs aan kinderen. Gelukkig hebben we aan het begin van het seizoen al weer nieuwe leden mogen verwelkomen. 

Binnen het bestuur zijn in de zomerperiode enkele ontwikkelingen geweest. Ynschje Eizema, die sinds mei onze vereniging leidde, heeft aangegeven wegens persoonlijke omstandigheden het voorzitterschap neer te leggen. We vinden dit als bestuur jammer en danken Ynschje voor haar inzet. Ynschje blijft echter wel actief binnen onze vereniging. Als voorzitter van de Technische Commissie zal ik, Erwin Krijger de komende tijd optreden als interim voorzitter. Het bestuur heeft als doel gesteld zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter te vinden. Voor vragen en opmerkingen kunt u mij altijd mailen of aanspreken op de verenigingsavonden. 

Het nieuwe seizoen zal dezelfde opzet hebben als afgelopen jaren. Tot aan de kerst ligt de nadruk op de diploma'a van het STA-overlevingszwemmen. Voor de leden die gaan trainen voor de junior redder-brevetten 1 tot en met 4 betekent dit een diploma dat zich richt op het afstandszwemmen. Dit is dus voornamelijk een training in zwemvaardigheid. 

De leden die opgaan voor de zwemmend redder-brevetten en de life saver-brevetten richten zich meer op het overlevend zwemmen en zelfredzaamheid. Dit betekent ook dat deze leden uiteindelijk gekleed te water zullen gaan, oplopend van lichte kleding tot winterkleding inclusief regenlaarzen. Daarmee zorgen de diploma's van het STA-zwemmen voor een zo realistisch mogelijke training en zelfredzaamheid. belangrijke vaardigheden, maar zeker ook leuk! 


Het bestuur wenst u een goed zwemseizoen toe met veel zwemplezier. Voor vragen kunt u mij bereiken op mijn e-mail: e_krijger@home.nl. Het voltallige bestuur is te bereiken via bestuur@rblemmer.nl

Doorgeven wijzingen persoonlijke gegevens:
Als Reddingsbrigade Lemmer streven wij ernaar om alle persoonlijke gegevens van onze leden zo goed mogelijk actueel te houden, zodat wij u kunnen bereiken op de momenten dat dit echt nodig mocht zijn. Bijvoorbeeld bij het sturen van de nieuwsbrief, maar ook bij onze examens of andere evenementen. Mocht u verhuizen of mocht zich een andere wijziging van persoonlijke gegevens voordoen, dan verzoeken wij u dit z.s.m. door te geven aan de secretaris van de vereniging, Marco Tolhuis via: secretaris@rblemmer.nl. Mocht u twijfelen over de correctheid van de gegevens, dan kunt u hierover altijd navraag doen. 
Technische commissie:

Zwemkleding

Bij Reddingsbrigade Lemmer is het verplicht dat de meisjes/vrouwen zwemmen in een badpak. Dit i.v.m de diverse grepen en oefeningen waarbij bikini’s nog wel eens kunnen verschuiven. Bij de jongens/heren is een “gewone” zwembroek verplicht, dus geen zwemshort en geen onderbroeken onder de zwembroeken!

Afmelden lessen

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je een keer niet kunt komen op de training. Voor de instructeurs is het heel vervelend als groepen ineens incompleet zijn. Wilt u er daarom voor zorgen dat de instructeur van te voren op de hoogte gebracht wordt!

Het omkleden

Omdat er tijdens een lesuur verschillende leeftijdsgroepen zwemmen en zich dan moeten omkleden in de gemeenschappelijke kleedkamers. Is het niet toegestaan dat vaders in de meisjeskleedkamer komen en moeders in de jongenskleedkamer. Daarnaast komt het nogal eens voor dat kleren op de grond liggen. Vertel u zoon/dochter dat deze de kleren goed op moet hangen of in een plastictas moet doen. 

Waardevolle spullen

Waardevolle spullen zoals, muziekspelers, mobiele telefoons, ringen, horloges en geld kan men beter thuis laten. De brigade is niet verantwoordelijk bij verlies of diefstal. Door deze spullen thuis te laten wordt een hoop ellende en verdriet voorkomen. Mocht u toch waardevolle spullen meenemen naar het zwembad dan kunt u deze achterlaten in een kluisje. Voor deze kluisjes is 0,50 eurocent benodigd. U kunt het bandje met de sleutel van het kluisje in de verzameldoos aan de kant van het zwembad opbergen, vergeet dan niet om het nummer te onthouden! 

Groepsindelingslijst

klit hier voor de groepsindelingslijst.

P&R commissie:
Steun Reddingsbrigade Lemmer tijdens de Grote Clubactie! 

Vanaf 14 september tot 31 oktober, zal Reddingsbrigade Lemmer meedoen aan de Grote Clubactie. Tijdens deze actie zullen leden van de reddingsbrigade loten verkopen, waarvan 80% van de opbrengst naar de vereniging zal gaan. Door loten te kopen maakt u kans op €100.000,- belastingvrij en vele andere prijzen. Voor meer informatie over de Grote Clubactie kunt u terecht bij de leden van de P&R-commissie. Daarnaast kunt u natuurlijk ook de website van de Grote clubactie bekijken door hier te klikken. 


Na zomeren

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september, wordt opnieuw het nazomeren georganiseerd in het centrum van Lemmer. Reddingsbrigade Lemmer zal hierbij ook aanwezig zijn met een promotiestand. Naast deze promotiestand zal ook springkussen voor de kinderen aanwezig zijn. Als Reddingsbrigade zullen wij hierbij de veiligheid garanderen. Het nazomeren zal op vrijdag van 12.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur plaatsvinden in het centrum van Lemmer. 

Mocht je willen helpen met het promoten van de vereniging of het helpen bij het springkussen, dat kan! Geef je dan op door een mail te sturen naar Rik de Graaf (rikdegraaf@live.nl) of door te bellen naar 06-30510514. 

Iedereen kan meehelpen, jong en oud! 
Graag zien wij jullie terug op het nazomeren! 

De P&R-commissie. 

Zwemvaardigheid van Nederlanders gaat steeds verder achteruit
Het bezitten van goede zwemvaardigheden lijkt belangrijker te zijn dan ooit. Reddingsbrigade Lemmer zet zich al jaren in voor het vergroten van de zwemvaardigheden en de zelfredzaamheid. Lees hier meer over de achteruitgaande zwemvaardigheden van Nederlanders. 

Copyright © 2013 Reddingsbrigade Lemmer, All rights reserved.

Deze nieuwsbrief ontvangt u, omdat u lid bent van Reddingsbrigade Lemmer.


Bezoekadres:
Reddingsbrigade Lemmer
Zwembad Ny Suderse 
Industrieweg 2
8531 PA Lemmer
nieuwsbrief@rblemmer.nl