SOSPED SÄÄTIÖN UUTISKIRJE

Sosiaalipedagogiikan säätiön nimi on vaihtunut Sosped säätiöksi. Samalla säätiön logo päivittyi.

”Sosped säätiö on jämäkkä ja sopivan lyhyt nimi. Aloite nimeen on tullut Sospedin yhteisöltä, nimi Sosped on elänyt yhteisömme ja aktiiviemme huulilla jo pitkään. Säätiön hallitus halusi vaihtaa nimen ja sehän sopi erinomaisen hyvin, uusi nimi seuraa aikaansa”, kertoo toiminnanjohtaja Lassi Rajamäki.  
 
Säätiö sai nimen ja logon uudistuksen myötä myös uuden hahmon, Sosped pöllön. Se on vanha ja viisas tunturipöllö, joka on nousemassa uudelle lennolle, aivan kuten Sosped juuri tekee.
”Pöllö edustaa suomalaisille viisautta ja oppimista. Lentoon lähtevä pöllö liikettä ja dynamiikkaa. Toisin sanoen, ei pidä jäädä yksin omiin oloihinsa vaikeuksiensa kanssa. Valkoinen tunturipöllö irtaantuu oksasta, jossa on yksi lehti. Se kuvaa uutta toivoa”, kertoo pöllön suunnittelija Kalle Erkkilä.
 
Tutustu uuteen ilmeeseen!

Lohjan Kulttuuripajan tupaantuliaisissa riitti lämpöä ja musiikkia
 
Astuessa sisään Laurinkatu 57:een, ensimmäisenä vieraita tervehtii iloisesti vertaisohjaaja Elina Piispanen. Puheensorina, värikkäiksi maalatut seinät ja lattialla tepastelevat koirat luovat tervetulleen ja kodikkaan tunnelman. Hymyjä satelee ja ilmassa on selvästi odotusta. Jokainen Kulttuuripajan huone on omannäköisensä ja yhden nähtyään haluaa vierailla kaikissa muissakin. Vertaisohjaajat esittelevät ylpeästi kättensä jälkeä ja kuljettavat läpi huoneiston.
 
On perjantai 15.2. ja Lohjan Kulttuuripajan avajaisia vietetään musiikin ja naposteltavien parissa. Paja avataan juhlallisesti Lohjan kaupunginjohdon edustajan leikatessa avajaisnauhan. Häntä avustavat hankevastaava Helena Prepula ja työntekijä Marko Haimilahti, nelijalkaista työntekijää, Hippua, unohtamatta.
”On hieno kuulla kaupunginjohdon edustajan viralliset terveiset, että Lohjan kaupunki antaa meille sataprosenttisen tukensa”, hankejohtaja Markus Raivio kertoo.

Työntekijöiden ja vertaisohjaajien kasvoilta paistaa avajaisissa helpottuneisuus, kun remontti on saatu valmiiksi. Viimeisiä asenteluja lukuun ottamatta tärkeimmät tavarat ovat paikoillaan ja vieraat saattavat ihailla miltei valmiiksi sisustettuja huoneita. Tilan keväisistä koristeluista vastaa vertaisohjaaja Virpi Marttila, joka toivoo pääsevänsä vetämään askartelu- ja käsityöteemaisia kursseja kuntoutujille. Vertaisohjaajat Janita Kemiläinen sekä Sauli Kotilainen ovat myös erittäin tyytyväisiä päivän kulkuun ja yllättyneitä vieraspaljoudesta.

Onnea ja menestystä Lohjalle, teillä on upea tiimi kasassa! 

Lue lisää!

Tänä torstaina klo 20 Yle TV2, Silminnäkijä: Hiljaiset sankarit. Mukana vertaisohjaaja Lohjan Kulttuuripajalta. Ohjelma katsottavissa myöhemmin
Yle Areenassa.

Pelirajat’on sai palautetta
 
Pelirajat’on tuotti selvityksen syksyn 2012 vertaisryhmistä. Sen teki FM Kukka Hammarström. Kyselyyn vastasi 12 henkilöä, joista viisi oli ohjaajia.
 
Kyselyn perusteella vapaaehtoisen vertaisen antama tuki on ongelmallisesta pelaamisesta eroon pyrkivälle tärkeä avun muoto. Suurimalla osalla vastaajista (10/12) oli kokemusta useammasta erilaisesta auttamismuodosta. 
Valtaosaan oli suhtauduttu myönteisesti apua hakiessa, mutta muutama vastaajista totesi suhtautumisen olleen vaihtelevaa tai jopa kielteistä kohtaavasta tahosta riippuen.
 
Tänä keväänä Pelirajat’on -ryhmiä toimii kaiken kaikkiaan 15 paikkakunnalla. Tukinetissä kokoontuu liiallisen tietokone-, netti- ja konsolipelaamisen keskusteluryhmä. Pelaajien ryhmiä toimii 13 paikkakunnalla  ja 5 paikkakunnalla käynnistyy pelaajien läheisille tarkoitetut ryhmät.
 
Lue lisää!
Uudet työnohjaajakoulutukset alkavat syksyllä!
 
TYKE IX
Uusi 2,5-vuotinen Työnohjaaja- ja työyhteisön kehittäjä (TYKE IX) -koulutus alkaa 12. syyskuuta. 
Kasvata osaamistasi, kouluttaudu työyhteisön kehittäjäksi ja työnohjaajaksi. Koulutus antaa valmiudet kehitys- ja muutosprosessien ohjaamiseen työyhteisöissä sekä yhteisöjen, ryhmien ja esimiesten työnohjaajana toimimiseen. Kesto 30 kk, laajuus 80 op. Sisältää 24 seminaaria ja 40 ohjattua pienryhmäistuntoa.
Lue lisää!
 
TYKE Jatko II
Uusi 1,5-vuotinen Työnohjaajan jatkokoulutus (TYKE Jatko II) kokeneille työnohjaajille alkaa 26. syyskuuta. 
Syvällisempää ymmärrystä mm. yhteisödynamiikasta, johtajuuden rakentumisesta työyhteisössä ja tunnetaidoista. Kesto 18 kk. Sisältää mm. 6 seminaaripäivää ja 15 x 3 h ohjattua ryhmää, joissa tutkitaan työnohjaajuutta.
Lue lisää!
 
Kursseille valitaan haastattelujen perusteella. Lisätiedot: Anita Kallasvuo | 040 556 6450 tai Lassi Rajamäki | 050 375 4755 tai etunimi.sukunimi(at)sosped.fi
Hae kursseille täältä!
Filosofiaillat
 
Arjen kohinaan piiloutuu usein se mikä on tärkeää, eikä se löydy ilman pysähtymistä ja yhteistä syvällistä ajattelua. Filosofiailloissa tavoitteena on tarkastella yhteiskunnassa näkyviä ajankohtaisia ilmiöitä ja etsiä ilmiöille syvällistä ymmärrystä yhdessä pohtien ja kokemuksia jakaen.
 
Seuraava filosofiailta järjestetään 24.4, klo 18-20. Teemana on työnohjaajuuden tutkiminen. Illan alustaa Anita Kallasvuo.
 
Syksyn filosofiaillat järjestetään 25.9. ja 20.11.
 
Filosofiaillat ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja ne järjestetään Sosped säätiön tiloissa osoitteessa Elimäenkatu 25-27, Helsinki. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Sospedin yhteisökoordinaattori Mirja Heikkilä | 044 516 0022 | mirja.heikkila(at)sosped.fi

Lue lisää!
Sosped yhteisön uutisia
 
Yhteisökoordinaattorimme vaihtui vuoden taitteessa. Suurkiitos edelliselle koordinaattorillemme Taina Maunulalle uraa uurtavasta työstä, jota hän teki rakentaakseen yhteisöä ja sen kehittääkseen sen rakenteita. Taina ehti olla yhteisökoordinaattorina ansiokkaat 3,5 vuotta! Uusi yhteisökoordinaattorimme on Sospedin ”vanha tuttu” Mirja Heikkilä. Toivotamme hänet tervetulleeksi osa-aikaeläkkeeltänsä (tai osa-aikatyöstänsä, kuten Mirjalle paremmin sopii) takaisin sospediläiseksi. 
 
Yhteisön jäsenmäärä ylitti syyskaudella 50.
 
Lue lisää!
www.sosped.fi
Copyright © 2013 Sosped säätiö, All rights reserved.
En halua enää Sosped säätiön uutiskirjettä    Päivitä tietosi 

Email Marketing Powered by Mailchimp