Copy

Persoonlijk bericht van Stef Freriks

Inhoud nieuwsbrief december 2020

* Lockdown, geniet van deze (kwali)tijd
* Delen van liefde naar anderen
* Delen van de filmpjes
* Nieuwe films
* Oordelen en angsten
* De oude tijd gaat over in de nieuwe tijd
* Hulp gevraagd


* Lockdown, geniet van deze (kwali)tijd
Voor de tweede keer in één jaar in lockdown, da’s wel heel bijzonder. Sterker nog, vóór februari dit jaar was het woord ‘lockdown’ vrijwel onbekend. Zo snel kunnen dingen veranderen. Graag nemen we jullie even mee naar wat positieve aspecten van de huidige lockdown, rust en tijd voor jezelf en elkaar. Wat dacht je van lekker even uitgebreid samen of met het gezin ontbijten? Maak een wandeling in een gebied dat je nog niet kent. Of lees dat boek, dat al 2 jaar op je ligt te wachten. Of maak eens die tekening met houtskool of kleurpotloden. Of gewoon een goed gesprek. De huidige lockdown schept ruimte, geen leegte! Benut die ruimte, gun jezelf die ruimte om leuke dingen te doen en geniet van de rust. En zoek eens naar informatie in jezelf. Voel wie en wat er echt belangrijk voor je is en waarom?

* Delen van liefde naar anderen
Kerstmis is als geen ander het feest waarin het thema liefde van oudsher de boventoon voert. Maar liefde is niet slechts een woord of een begrip en het is vooral niet statisch. Liefde is een gevoel, een energie, dynamisch en vrolijk, verwarmend en verbindend en soms ook ‘hard’ en waar. En dat gevoel, die energie ontspringt in mezelf! Wanneer ik lief ben voor en naar mezelf kan ik liefdevol ZIJN. En mijn ‘lief zijn’ raakt anderen en moedigt hen aan hetzelfde te doen. Zo delen we onze liefde met de mensen in onze omgeving en komen we meer en meer met elkaar in verbinding.

* Delen van de filmpjes
Soms krijgen wij de vraag waar de filmpjes van Stef, bijvoorbeeld die over de Dimensieladder, te vinden zijn. Natuurlijk kunnen jullie die allemaal op onze website www.steffreriks.nl vinden en voor de zekerheid geven we hieronder de links naar de meest recente YouTube films van Stef.
‘Wat zijn passende relaties voor jou?’: https://youtu.be/8Jv8uP2w8xE
‘Wat kan Stef voor jou betekenen?’:https://youtu.be/4L7_73F-moU
‘Stef ontstresst mensen en bedrijven’:https://youtu.be/6MF3egazJn8
Gezien de vele positieve reacties die wij op de films krijgen willen we jullie vragen om – wanneer je dat zinvol vindt – ze door te sturen naar anderen zodat ook zij zich hierin kunnen herkennen.

* Nieuwe films
Eén van de dingen die we willen bereiken met onze films is dat we als mens ons eigen innerlijke stem weer kunnen horen en, belangrijker nog, gaan accepteren.  Waardoor we allemaal meer grip krijgen op - en regie krijgen over ons eigen leven.
Goed gronden en dichtbij jezelf blijven zijn factoren die helpen om minder snel problemen te ervaren. Hierdoor voelen we ons sterker en als wij ons stabieler voelen zijn ook weer meer in staat om anderen te inspireren. Natuurkundig gezien is alles, wij dus ook, alleen maar energie en trillingen. Dus negatieve aspecten in ons leven kenmerken zich door hun lage trillingen en de oplossingen hiervoor vinden we terug in de hogere trillingsgetallen. Voorzichtig aan stijgt wereldwijd de frequentie wat inhoudt dat ons helingsproces hiermee wordt gestimuleerd.

Oordelen en angsten
Oordelen...dat doet die ander, ik niet! Laten we eerlijk zijn, eigenlijk oordelen we allemaal wel eens. Oordelen komen namelijk voort uit onze vaste overtuigingen die we allemaal hebben. De kunst is om dat te zien en jezelf regelmatig de vraag te stellen: ’wat vind ik van iemand of iets?’ Vervolgens: ‘waarom vind ik dat’? Wanneer je eerlijk antwoord geeft op die vragen leer je je eigen patroon van oordelen kennen en raak je in staat hierin wat te veranderen. Het mooie van dit proces is dat je dan ook actief werkt aan het opruimen of transformeren van je angsten. Angst en oordeel liggen in elkaars verlengde en vormen regelmatig een vicieuze cirkel: onze angst maakt dat we oordelen en met onze oordelen scheppen we weer angst. Da’s jammer en vooral een grote verspilling van energie. Ook dit thema gaan we in het nieuwe jaar verder uitdiepen in verschillende filmpjes.

* De oude tijd gaat over in de nieuwe tijd
De ‘nieuwe tijd’ is zo’n mooie modekreet. Maar wat is dat nou eigenlijk? Wanneer start dat? Waaraan merk ik dat? Zweven we strakjes allemaal op sterrenstof naar ons werk? Is er straks vrede op aarde? Dat laatste is misschien best iets wat behoort tot de opties. Maar dan moeten we wel zelf aan de bak, het gebeurt niet vanzelf. En dat is wat er naar ons idee gebeurt, het opschuiven van de ‘oude tijd’ naar de ‘nieuwe tijd’ is geen hard moment maar een proces. Een proces van zelfbewustwording en het veranderen van onze vaste set aan overtuigingen. (Deze kwamen we al eerder tegen bij de alinea ‘oordelen en angsten’). ‘Nu’ is het moment dat we daaraan werken en naarmate we ons besef, ons bewustzijn verruimen gaan we ook andere keuzes maken en ons anders gedragen. Oude tijd en nieuwe tijd kunnen wat ons betreft ook vervangen worden door ‘oud denken’ en ‘nieuw denken’ wat vervolgens, met behulp van de sterkste kracht – gedachtenkracht – wordt tot: Van mijn oude zijn (angst) naar mijn nieuwe zijn (liefde).

* Hulp gevraagd
Onze IT-technische vaardigheden zijn – voorzichtig gezegd – niet optimaal. Filmen, audio opnemen, op YouTube zetten, streamen, social media etc. is, niet onze ‘core business’. Toch willen wij daarin het komende jaar stappen gaan zetten. Wie kan/wil er ons het komende jaar helpen met het opnemen en/of plaatsen van video en audiofragmenten? Als zaken eenmaal op poten staan, kunnen we daar weer langere tijd mee vooruit. Ben of ken jij iemand die past in deze rol, stuur ons dan een mail naar contact@steffreriks.nl.

We wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor een gezond en gelukkig 2021.
 


 

  

 
 

Copyright © 2020 Freriks Energetisch Management, alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp