Copy
View this email in your browser


Predstavnici Istarske županije potvrdili namjeru formiranja civilnog nadzora nad radom ŽCGO Kaštijun
Medulin, Pula, 1. lipnja 2020.

Na tribini "Kaštijun - postoji li rješenje?" održanoj 25. veljače 2020. u Klubu Uljanik u Puli u organizaciji Zelene Istre, članovi Skupštine društva Kaštijun, Fabrizio Radin, vršitelj dužnosti župana Istarske županije, i Boris Miletić, gradonačelnik Pule, prihvatili su ideju civilnog nadzora nad radom Kaštijuna odnosno Županijskog centra za gospodarenje otpadom.

Nakon dužeg perioda obustave pregovora zbog situacije izazvane zarazom, predstavnici Inicijativnog odbora zatražili su sastanak s članovima Skupštine društva. Sastanak je održan u petak 29. svibnja 2020. u prostorima Istarske županije, a na njemu su sudjelovali predstavnici Inicijativnog odbora Bojan Blagonić i Ivo Lorencin (građanska inicijativa Čist zrak - duga ljubav), Dušica Radojčić (Zelena Istra) i predstavnici Istarske županije v.d. župana Fabrizio Radin i savjetnik Valerio Drandić

Predstavnici Istarske županije opisali su aktivnosti i popravke koji se planiraju izvršiti da bi se spriječilo širenje neugodnih mirisa i čestica, a predstavnici Inicijative izrazili zabrinutost zbog primicanja ljetnim mjesecima i nedostatka informacija te iz tog razloga zatražili hitno formiranje Odbora za zaštitu okoliša, održivost i lokalnu zajednicu. Kako bi se ubrzao proces, u mjesecima kada su na snazi bile mjere protiv širenja zaraze pripremili su prijedlog Pravilnika o radu Odbora zaštitu okoliša, održivost i lokalnu zajednicu, koji su danas dostavili članovima Skupštine Kaštijuna. Pravilnikom je predložen način imenovanja i biranja članova/ica Odbora, sastav i nadležnosti. Cilj rada Odbora je osigurati transparentnost, zaštitu okoliša i zdravlja, učinkovitost, poštivanje hijerarhije gospodarenja otpadom u radu Županijskog centra za gospodarenje otpadom te zagovaranje politika održivosti u radu ŽCGO Kaštijun. Uloga odbora trebali bi biti nadzorna i savjetodavna, a temeljni preduvjet pravo pristupa svim informacijama kojima raspolaže društvo Kaštijun.

G. Radin i Drandić obavezali su se Inicijativnom odboru dostaviti odgovor do kraja tekućeg tjedna.

Lijep pozdrav,


Udruga Zelena Istra
 

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website
Email
Udruga Zelena Istra je nevladina, nestranačka i neprofitna udruga građana utemeljena 1995. godine. Misija udruge je zaštita okoliša i prirodnih bogatstava te društvena pravednost.

Udruga Zelena Istra
Gajeva 3, 52100 Pula
tel/fax +385 52 506 065
e-mail: ured@zelena-istra.hr
e-mail Voditelja prikupljanja podataka: ivan.divkovic@zelena-istra.hr
web: www.zelena-istra.hrUkoliko ne želite više primati ovakve obavijesti ili naš newsletter ZInfo, kliknite u produžetku na unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Udruga Zelena Istra · Gajeva 3 · Pula 52100 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp