Copy

Chill u vrtu

ulaz u vrt kod kružnog toka pored Pula City Malla (odvojak prema Harvey Normanu, Eurospinu i Decathlonu)

09.07.2021. od 18 do 22 sata

upoznavanje s urbanim / društvenim vrtom
uz muziku i druženje

 

Dragi članovi,

čuli ste za urbane i društvene vrtove na Gregovici, ali se niste još stigli priključiti ili se upoznati s konceptom? Onda je događaj CHILL U VRTU odlična prilika za to!

Pozivamo sve članove, vrtlarice i vrtlare, slučajne namjernike da nam se pridruže u petak 09.07.2021. od 18 do 22 sata na druženju u Društvenom vrtu koji vodi Grupa za urbane vrtove Zelene Istre!

Ideja je da svatko donese neko jelo slatko ili slano ili piće i da se zajedno podružimo uz odličnu glazbu i opuštenu atmosferu za koju će se pobrinuti DJ-i:
 
Ital Ficio

BoombarDub

Kajoca Bonaparte

Foreigners Everywhere

Plakat by Andrea Plec ❤

Događaj se provodi u suradnji sa Studentskom udrugom Pula.

Lokacija Društvenog vrta: MO Gregovica, Pula, kružni tok u blizini Pula City Malla, odvojak koji vodi prema trgovačkim centrima Harvey Norman, Eurospin i Decathlon.Grupa za urbane vrtove Zelene Istre nastala je kao inicijativa građana za realizaciju i promociju urbanih vrtova u Puli te za pokretanje prvog društvenog vrta kao mjesta za odmor, druženje, edukaciju, pristup ka zdravom i samoodrživom načinu života i jačanju zajednice.

Prvi društveni vrt je nakon godine dana pokrenut te danas njime upravljaju uz Zelenu Istru i partneri Škola za odgoj i obrazovanje, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom-DOSTI, Gimnazija Pula , Studentska udruga Pula i Udruga za autizam Istarske županije.

U vrijeme krize zajednice trebaju naći brza i efikasna rješenja, a urbani vrtovi svakako su jedan od njih! Urbano vrtlarenje može poboljšati pristup zdravoj i sigurnoj hrani, smanjiti utjecaj na klimatske promjene te smanjiti stres! Urbani vrtovi postaju zelene 'društvene zone', jer do jučer možda nepoznati susjedi kroz zajedničko vrtlarenje međusobno se bolje upoznaju i druže. Tako urbani povrtnjaci i voćnjaci povezuju sugrađane koji ih obrađuju, što potiče i društvenu odgovornost.

Naravno svi zainteresirani za inicijativu su pozvani da se i sami priključe SVAKOG PON, SRI I PET OD 19:30 sati družimo se i radimo u vrtu.


Događaj će biti organiziran u skladu s mjerama Stožera civilne zaštite IŽ.
Facebook stranica
Twitter račun
Instagram račun
YouTube kanal
Internet stranica
Adresa elektroničke pošte
Udruga Zelena Istra je nevladina, nestranačka i neprofitna udruga građana utemeljena 1995. godine. Misija udruge je zaštita okoliša i prirodnih bogatstava te društvena pravednost.

Udruga Zelena Istra
Gajeva 3, 52100 Pula
tel/fax +385 52 506 065
e-mail: ured@zelena-istra.hr
web: www.zelena-istra.hr


Ukoliko ne želite više primati naš newsletter, kliknite u produžetku na unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Udruga Zelena Istra · Gajeva 3 · Pula 52100 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp