Copy
View this email in your browser


Istarska premijera dokumentarnog filma "Priča o plastici"
Povodom obilježavanja Dana zaštite okoliša 05.06.2020. u 19 sati, u sklopu projekta "Izdvoji sve. Fai la differenza", u Pučkom otvorenom učilištu Buje održat će se projekcija dugoočekivanog dokumentarnog filma "Priča o plastici". Pozivamo sve naše članove, pogotovo one s područja Bujštine, da nam se pridruže na projekciji, a uskoro planiramo još jednu projekciju ovog sjajnog dokumentarca u Puli.

Ovaj dokumentarac neprofitne organizacije The Story of Stuff Project, koja transformira način na koji stvaramo, koristimo i bacamo proizvode za dobrobit ljudi i planeta, prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv plastičnog onečišćenja, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite. Redateljica filma je Deia Schlosberg, svjetska premijera održala se 22.04.2020. na Dan planeta Zemlje. U petak će se održati istarska premijera filma.

Njihov prvi film "Priča o stvarima" ("The Story Of Stuff") iz 2009. godine, pokrenuo je iskreni dijalog o našoj konzumerističkoj kulturi, a organizacija je od tada producirala još desetak dokumentaraca i animiranih kratkih filmova koji određuju naš put do pravednije i održivije budućnosti.

Onečišćenje plastikom trenutno je jedan od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita. Kako smo kao društvo postali ovisni o jednokratnoj plastici? Tko od toga ima najveću korist? Tko od toga najviše stradava? Koga trebamo smatrati odgovornim? Što možemo učiniti?

Dokumentarni film "Priča o plastici" sniman je na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930-ih godina te intervjue s brojnim stručnjacima i stručnjakinjama. "Priča o plastici" uvodi nas u katastrofalne posljedice onečišćenja, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovara drugačiju budućnost za sve nas.

Uz projekciju, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta bit će postavljen i edukativni štand s korisnim savjetima za smanjenje nastanka otpada i zero waste trikovima za svako kućanstvo. Posjetitelji će dobiti i svoj primjerak brošure Zelene Istre "Kako stvarati manje otpada" iz koje će moći naučiti kako da izbace jednokratnu plastiku iz svakodnevnog života.

Projekcija će biti organizirana u skladu sa svim mjerama zaštite.

Ovaj događaj provodi se u sklopu projekta "Izdvoji s(v)e. Fai la differenza - Provedba izobrazno - informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpada na području gradova Novigrad i Buje, te općina Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj“ sufinanciran od strane Kohezijskog fonda Europske unije. Nositelj projekta je Grad Novigrad.

Lijep pozdrav,


Udruga Zelena Istra

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Website
Email
Udruga Zelena Istra je nevladina, nestranačka i neprofitna udruga građana utemeljena 1995. godine. Misija udruge je zaštita okoliša i prirodnih bogatstava te društvena pravednost.

Udruga Zelena Istra
Gajeva 3, 52100 Pula
tel/fax +385 52 506 065
e-mail: ured@zelena-istra.hr
e-mail Voditelja prikupljanja podataka: ivan.divkovic@zelena-istra.hr
web: www.zelena-istra.hrUkoliko ne želite više primati ovakve obavijesti ili naš newsletter ZInfo, kliknite u produžetku na unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Udruga Zelena Istra · Gajeva 3 · Pula 52100 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp