Copy
Nieuwsbrief Stichting WerelddierenWerk mei 2015
Beste lezers

Hierbij ontvangt u weer een nieuwsbrief van Stichting WerelddierenWerk. Ik ben verheugd om onze nieuwe partner – Dalle Noble Horse – aan u voor te stellen. Dit project probeert het leed van (zwerf-)paarden in Ethiopië te verlichten. Waar mogelijk zullen we het project ondersteunen door het sturen van menskracht. We vertrouwen op een vruchtbare samenwerking. Onze Indiase partnerstichting PFA Agra verkeerde dit jaar in financieel opzicht in moeilijk vaarwater. Daarom heeft de stichting het initiatief Circle of Compassion ontplooid. Hopelijk kunt u een bijdrage leveren aan het voortbestaan van PFA Agra door middel van een bescheiden donatie. Ook kunt u natuurlijk aan een van onze projecten ter plekke in India meewerken en op die manier een bijzondere interculturele ervaring opdoen. Onze stichting blijft zich inzetten voor het lot van de zwerfdieren in ontwikkelingslanden. Ik wens iedereen een mooie zomer toe.Carolien Roovers 
Directeur Stichting WerelddierenWerk
 

Stichting Dalle Noble Horse komt op voor verwaarloosde zwerfpaarden in Ethiopië

Stichting Dalle Noble Horse is in 2012 opgericht door Leta Misigna. Zij ontdekte dat er in Ethiopië geen enkele vorm van opvang is voor de grote aantallen verwaarloosde paarden. Leta is in Ethiopië geboren en bracht haar jeugd door op de boerderij van haar familie. Daar heeft ze goede herinneringen overgehouden aan het paard Dalle. De naam van de stichting Dalle Noble Horse herinnert nog aan de naam van dit paard.Leta woont inmiddels meer dan 26 jaar in Amsterdam. Ze bezocht Ethiopië intussen meerdere malen, en tot haar verbazing is het welzijn van de paarden er niet beter op geworden! Het is vreselijk om de paarden te zien rondzwerven met veel wonden op hun lichaam, kreupel en broodmager. In Ethiopië is de armoede groot en de infrastructuur is slecht. Paarden zijn er een onmisbare kracht voor de bevolking. Ze worden gebruikt als transportmiddel en vormen voor veel mensen de enige inkomstenbron. Maar de eigenaars zijn meestal te arm om hun dieren de juiste aandacht en zorg te kunnen bieden. Daarnaast is de onwetendheid heel groot bij hen. Ze beladen de paarden te zwaar en laten hen de hele dag doorwerken, zonder rustmomenten. Ook worden veel dieren uit frustratie of onwetendheid mishandeld. De paarden raken daardoor snel uitgeput en worden ziek. Wanneer ze te zwak zijn om te werken, belanden de dieren op straat. Daar zwerven ze niet alleen rond in wijken, maar ook langs wegen, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Stichting Dalle Noble Horse heeft als doel om deze zwerfdieren op te vangen en medische zorg te bieden.Het werkgebied is Shashamane, in het zuiden van Ethiopië waar Leta zelf is geboren en getogen. Haar familie en verwanten, die zich voor Stichting Dalle met hart en ziel inzetten, wonen in deze stad en in de omgeving.
 

Wat is nodig om de paarden te helpen?

  • Opvang van de zwerfpaarden waar ze van de straat gehaald worden en gehuisvest.
  • Aan de werkpaarden medisch hulp bieden (preventief)
  • Educatie en voorlichting aan de eigenaars (preventief)

Door educatie, voorlichting  en medische hulp kunnen wij heel veel leed voorkomen, alsmede beletten dat de paarden op straat belanden. Door educatie zal de mentaliteit van de lokale bewoners langzamerhand veranderen, zodat deze prachtige dieren  met respect en liefde behandeld zullen worden.

 

Vrijwilligerswerk of stage bij dierenprojecten in India

Wij bieden stagiaires/vrijwilligers/reizigers kansen op werkervaring in India. Onze stichting heeft de expertise, kennis en geniet het persoonlijke vertrouwen van een groot netwerk van Indiase veterinaire ziekenhuizen en opvangcentra. We zijn op zoek naar mensen met een open visie en oprechte interesse voor een andere cultuur en realiteit dan de Westerse. Als je ervoor open staat te leren van mensen met een andere culturele achtergrond, bereid bent je kennis te delen en wilt werken voor het welzijn van straatdieren in ontwikkelingslanden, ben je van harte welkom contact met ons op te nemen.
http://veromarjokim.waarbenjij.nu 
http://www.werelddierenwerk.org/?page_id=91  
 

PFA Agra en de Circle of Compassion

Wie ons via facebook of onze e-nieuwsbrief volgt, weet natuurlijk al wat PFA Agra doet voor zwerfdieren op straat. Wij kunnen van grote steun en betekenis zijn voor duizenden zwerfdieren, door het verlenen van onderdak aan afgedankte, invalide of verweesde dieren. Het bereik van ons werk wordt ieder jaar groter en daardoor dus ook onze kosten. Alleen al het afgelopen jaar hebben we ons bekommerd om meer dan 10.000 dieren in nood. Maar heden ten dage is het bestaansrecht van PFA Agra in het geding. Waarom? Omdat de fondsen van PFA Agra bijna zijn uitgeput waardoor we ons niet langer meer kunnen handhaven. Onlangs hebben we een campagne gelanceerd onder de titel Circle of Compassion.


Deze campagne is een dringende roep om hulp, gericht aan alle dierenvrienden, zodat we in staat blijven om zwerfdieren te blijven ondersteunen. Het hoogtepunt van deze actie is om 1200 personen te vinden die een minimum jaarlijkse donatie van Rs. 2000 (slechts 30 euro!) willen bijdragen. Dit is echt een kleine bijdrage, maar het effect ervan is onbetaalbaar. Duizenden behoeftige dieren worden geholpen door Circle of Compassion, een campagne die een beschermende paraplu vormt voor de zwerfdieren. Dit is de essentie van de campagne. wilt u deelnemen aan Circle of Compassion? Volg dan deze link.


 

Ipan Nilgiris: nieuwe kansen voor vrijwilligers!

De afgelopen jaren hebben veel niet-dierenartsen ons gevraagd naar de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen bij IPAN. Door onze nadruk op dierenarts- en gerelateerd werk hebben we helaas maar beperkt plaats voor deze vrijwilligers. Maar vanaf juli 2015 zullen we ons programma verruimen, zodat er meer kansen komen voor niet-dierenartsen, om vrijwilligerswerk te doen binnen dierenwelzijn en natuurbehoud. Wij adviseren een verblijf van minimaal 3 weken tot hooguit 4 maanden. Voor projecten die langer dan 4 maanden duren kunnen natuurlijk wel speciale afspraken gemaakt worden.

Er kan gedacht worden aan vaardigheden en interesse in: milieu-educatie, verzorgen van paarden, Engelse taalles, hulp aan dorpsschool, timmer- en bouwwerkzaamheden, sport, fondswerving, algemene dierverzorging etc. Zend een email naar ons met daarin je vaardigheden en interessegebieden en wij kijken dan graag waar mogelijkheden liggen: ipannilgiris@gmail.com 

WerelddierenWerk webshop

Steun onze projecten en bezoek onze webshop voor een mooi cadeau en bestel via onze website een mooi cadeau of iets wat u zelf kunt gebruiken. Kijk hier!

Facebook
Facebook
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn

Stichting WerelddierenWerk

Van Tuyllplantsoen 1,  3611 AK Oud Zuilen  -   email   -   telefoon +31 (0)6 18 70 72 94

Triodosbank NV in Zeist, IBAN NL54TRIO0390362859 BIC TRIONL2U
Stichting Werelddieren in Arnhem

Kamer van Koophandel Utrecht: 30180431

Copyright © 2015 Stichting WerelddierenWerk, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp