Copy

Nieuwsbrief december 2015

WerelddierenWerk wenst u alle goeds en een fijne feestmaand
Beste lezers,

Een werelddierenWerk-jaar ligt achter ons, het was een bewogen maar vruchtbaar jaar. Met als kers op de taart een enthousiast, nieuw bestuur. WerelddierenWerk blijft in beweging en staat steeds weer voor nieuwe uitdagingen. We blijven ons ontwikkelen en groeien verder en dat voelt goed! WerelddierenWerk was afgelopen jaar door het evenement Run 4 Rabies, georganiseerd door stichting DIO, bestaande uit dierenartsen in opleiding, verkozen tot doel van het jaar 2014, over dit evenement kunt in deze en onze vorige nieuwbrief meer lezen. Er stromen steeds meer aanvragen binnen voor een binnen- of buitenlandstage, we zijn steeds beter vindbaar via social media en onze website wordt goed bezocht. Ook dit jaar zijn er zowel binnen- als buitenlandstages uitgevoerd waarvan enkele voorbeelden in onze vorige nieuwsbrieven zijn benoemd. Wat vooral goed voelt is onze warme band met onze partnerstichtingen in India. Zij houden ons goed op de hoogte en er gebeurt veel goeds, in deze nieuwbrief kunt u lezen over de hondsdolheid projecten van Ipan Nilgiris; onze partnerstichting in Zuid India.
We wensen iedereen een mooie feestmaand en een goed 2015, laten we elkaar dan weer ontmoeten met nieuwe moed en inspiratie om ons te blijven inzetten voor het goede doel. Hieronder kunt u lezen welke vrijwilligersvacatures er nog open staan. Mocht je zin en interesse hebben laat het ons weten. Je kunt dan leren en werken in een kleine, dynamische en zich nog altijd ontwikkelende stichting, geen jaar is hetzelfde sinds onze oprichting in 2002.
.
Carolien Roovers - Directeur Stichting WerelddierenWerk
         
 Nieuwe bestuursleden
Yvon Vijn

In 2012 heb ik Carolien Roovers leren kennen via Stichting WerelddierenWerk. Zij heeft een tomeloze energie voor de goede zaak: het opleiden van mensen in verzorging en behandeling van (zwerf)dieren. Graag wil ik haar en de stichting tot dienst zijn zodat de belangrijke bijdrage die deze stichting levert niet verloren zal gaan. Zelf ben ik iemand die oog heeft voor het leed in de wereld en ik vind het fijn als ik iets kan doen om dit leed te verzachten.''

Daniël de Jongh

Als kersvers bestuurslid is het natuurlijk wel zo netjes om mezelf even voor te stellen. Mijn naam is Daniël de Jongh en ik ben gek op dieren. Dat zat er al vroeg in. Opgegroeid in een plattelandsstadje, vond ik het altijd heerlijk om met de hond de stad uit te wandelen. Urenlang struinde ik dan in mijn eentje tussen de weilanden. Om de haverklap stopte ik ergens om een pony of een koe te aaien. Of om een eekhoorn te lokken met konijnenvoer. Niet dat dat laatste ooit gelukt is, maar ik heb er met engelengeduld menig uur aan besteed!
Inmiddels woon ik in Utrecht en heb ik twee honden. Eigenijk tweeënhalf. Want ik heb een paar maanden een klein verschoppelingetje te logeren. Misschien blijft hij wel na die paar maanden, want hij blijkt wel erg goed in onze roedel te passen.
Van mijn jeugd naar nu is wel een grote sprong in de tijd. In de tussentijd heb ik onder meer in Spanje, El Salvador en Guatemala gewerkt. Uit solidariteit met volksorganisaties in Latijns-Amerika ondersteunde ik mensenrechten- en ontwikkelingsprojecten. Ook gaf ik in Nederland voorlichting en onderwijs over politiek en mensenrechten in Midden-Amerika, onder anderen aan studenten.Maar nu ben ik dus alweer jaren gesetteld in Utrecht. Nog steeds ga ik graag urenlang met mijn honden lopen – en zo heb ik een paar jaar geleden Carolien Roovers leren kennen. We kwamen elkaar tegen tijdens het wandelen en raakten aan de praat. Carolien vertelde over de door haar opgerichte Stichting WerelddierenWerk. Haar dierenliefde en de gedrevenheid waarmee zij zich inzet voor opvang en medische zorg voor dieren in India, werken aanstekelijk.
Vol enthousiasme stap ik nu dan ook in het bestuur van WerelddierenWerk. En nu ik mezelf heb voorgesteld, verheug ik me erop om jou te leren kennen. Wie ben je en hoe ben je met WerelddierenWerk in contact gekomen? Laat het me weten, ik wil je graag ontmoeten. Dan gaan we er samen voor zorgen dat nog meer verwaarloosde, gedumpte en gewonde dieren geholpen kunnen worden. Ik reken op je!


Run 4 Rabies-loop ten bate van WerelddierenWerk

 De Run 4 Rabies 2014 was weer een groot succes door de 52 hardlopers die het slechte weer hebben getrotseerd en er samen met de vrijwilligers en de band een mooie avond van hebben gemaakt. We kunnen tevreden terugblikken op een succesvolle Run 4 Rabies.

Ondanks het slechte weer was de avond ontzettend gezellig met lekker eten, de muziek van de slumberdoggs en de super sportieve hardlopers. Ook de loterij was weer erg leuk met mooie prijzen. Deelnemers en vrijwilligers ontzettend bedankt voor de zeer geslaagde avond! 
 


Ipan en anti-rabiëscampagne

Met de donatie van Stichting WerelddierenWerk konden we 1 tot 2 rabiës-vaccinatieprojecten uitvoeren in de omgeving van Hill View Farm Shelter. Omdat we met vrijwilligers werken, zijn we momenteel op zoek naar een vrijwilliger, dierenarts of anderszins (een niet-dierenarts graag met praktische instelling en ervaring met grote dieren) om in de periode januari-juni 2015 gedurende 4-5 maanden om de shelter te beheren en om hulp te bieden bij organisatie van schoolbezoeken. We zoeken iemand die volwassen en ervaren is, niet een student die constante begeleiding vraagt. We beschikken over een geschikte accomodatie ter plekke. Een eventuele vrijwillige dierenarts heeft zo de kans om te holpen in het WVSITC trainings centrum, om andere mensen te ontmoeten en ervaring op te doen met operaties. Dit is een fantastische manier om betrokken te worden bij praktisch werk met dieren en mensen, zowel voor bedrijven, scholen als andere groepen, en dat voor slechts Rs. 10.000 per jaar.

Door rabiës sterven jaarlijks veel mensen in India, vooral in de agrarische gebieden. De angst voor deze epidemie is mede oorzaak voor de wrede en verwaarlozende manier waarop veel bewoners met honden omgaan. Vaak zijn kinderen het slachtoffer van deze ziekte. De enige remedie die voorkomt dat de ziekte zich verspreidt, is het vaccineren van alle honden in de omgeving. Vaak ontbreekt het bij de bewoners aan kennis of middelen om hun hond te laten inenten. Wij van IPAN hebben veel ervaring met inentingsprojecten, waarbij we de dorpen en huizen bezoeken om de honden te vaccineren. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop polio met succes bestreden wordt in India.

Wanneer we laten zien dat rabiës te bestrijden is, zenden we een sterke educatieve boodschap uit aangaande verantwoordelijkheid jegens, en zorg voor huisdieren en zullen daardoor mede het imago van de 'gewone wilde hond' verbeteren, alsmede levens redden. In samenwerking met het Pasteur Instituut van Inda Coonoor en de gezondheidsdienst hebben we een plan opgesteld om de instructies van OIE (www.oie.int) – World Organisation for Animal Health – op te volgen. Dit betekent dat we het Nilgiri-district tot rabiës-vrij gebied willen verklaren. Met uw steun kunnen we dit plan verwerkelijken en verder uitbreiden. Bij een donatie van Rs. 10.000 per jaar zullen we een plaatselijk anti-rabiës vaccinatie station naar de donateur noemen en alle honden in het dorp binnen 3 dagen vaccineren. Bij jaarlijkse donatie zullen we systematisch de honden jaarlijks blijven vaccineren. Uiteraard ontvangt u desgewenst foto's van onze vaccinaties en bent u te allen tijde welkom.Dierenbescherming India in kaart
Altijd al willen weten hoe het zit dierenbeschermingswetten in India
voor wie interesse heeft, onder deze link vind je ze!

http://www.peopleforanimalsindia.org/animal-protection-laws…

Kiski
In april 2014 werd een kitten naar onze opvang gebracht.Ze was door buurtgenoten bij hun huis gevonden, ernstig verwond nadat ze was aangevallen door straathonden. Hoewel ze nog heel jong was, was haar moeder nergens te bekennen, dus daarom werd ze aan onze zorgen overgelaten.

Ze was erg bang in het begin, maar we begonnen direct met de behandeling. We hielden haar apart van de andere dieren en door onze zorg werd ze iedere dag levendiger en actiever. Daarna lieten we haar los bij de andere, in een grotere ruimte waar de katten vrij kunnen rondlopen.Ze kunnen zelf kiezen hoe ze willen leven, in onafhankelijkheid en relatieve vrijheid. Het jonge katje raakte gelukkig snel gewend aan de nieuwe situatie en de mensen om haar heen. Ze is onlangs ter adoptie gegeven aan een familie. Op deze manier kreeg het katje, door de actie van twee bewoners, een nieuw leven. Vaak zijn we zo gehaast dat we niet meer openstaan voor het leed van een dier dat langs de weg aan zijn lot wordt overgelaten. Of we denken dat iemand anders het dier wel zal helpen. Laat echter nooit een dier in nood in de steek, u bent veelal de enige redding! Wij – en het dier - danken u voor een hart vol medeleven.
Vrijwilligerswerk of stage bij dierenprojecten in India
Wij bieden stagiaires/vrijwilligers/reizigers kansen op werkervaring in India. Onze stichting heeft de expertise, kennis en geniet het persoonlijke vertrouwen van een groot netwerk van Indiase veterinaire ziekenhuizen en opvangcentra. We zijn op zoek naar mensen met een open visie en oprechte interesse voor een andere cultuur en realiteit dan de Westerse. Als je ervoor open staat te leren van mensen met een andere culturele achtergrond, bereid bent je kennis te delen en wilt werken voor het welzijn van straatdieren in ontwikkelingslanden, ben je van harte welkom contact met ons op te nemen.

http://veromarjokim.waarbenjij.nu 
http://www.werelddierenwerk.org/?page_id=91

 

Bestel nu je kerstinkopen en steun onze projecten
WerelddierenWerk kerstkaarten
Per set 6 kaarten incl. enveloppe voor de prijs van 7,50 euro en help ons de dieren een eerlijke kans te geven. De unieke WerelddierenWerk-verjaardagskalender met mooie sfeerplaten.kalender

Oscar de Turk, verhalen over zwerfdieren”
oscar-de-turk


 

 

 


 

  


 


 


 


 


  

           
 


  

Copyright © 2013*|Stichting WerelddierenWerk All rights reserved.
Our mailing address is:
email@world-animals.org
Email Marketing Powered by Mailchimp