Copy
Sempre Sereno wenst u fijne feestdagen
Volg ons op twitter en facebook
Follow on Twitter Friend of Facebook
                                                   

Beste <<Voornaam>>,

Op de valreep van 2014 ontvangt u deze oogverblindend roze nieuwsbrief met veel nieuwe weetjes over Sempre Sereno en de musical Legally Blonde die wij in mei 2015 zullen opvoeren in theater Junushoff te Wageningen. Reserveer alvast in uw agenda: 27 t/m 30 mei 2015. 


Samenvatting Legally Blonde
De hoogblonde Elle Woods is een welgestelde, Amerikaanse studente Modemanagement die tot haar grote verbazing wordt gedumpt door haar vriend Warner, omdat hij op zoek is naar iemand die serieuzer is dan zij. Warner gaat naar ‘Harvard Law School’ en Elle besluit hem voor zich terug te winnen: ze zal bewijzen dat ze serieus genoeg is om ook aan Harvard te kunnen studeren. Op geheel eigen wijze weet ze een weg te vinden in deze nieuwe en harde wereld vol eigenzinnige types. Geholpen door de oudere student Emmet en gedreven door vertrouwen in haar medemens, ontdekt Elle dat er een ware advocate in haar schuilt.Terug in ‘Ons Huis’
Sinds het nieuwe seizoen begonnen is repeteert Sempre Sereno op een nieuwe locatie; Ons Huis, het Wijkhuis van Solidez in Wageningen Oost. We zijn begonnen met een grotere groep leden dan vorig jaar. Met 36 mensen kunnen we onze groep dit jaar compleet noemen, maar dat vereiste wel een grotere, nieuwe repetitieruimte. Die vonden we in Ons Huis.

Of nouja… een níeuwe repetitieruimte?! Een persbericht uit 1957 met de titel “Wagenings jeugdkoor Sempre Sereno debuteerde in Ons Huis” doet vermoeden dat dit niet de eerste keer is dat Sempre Sereno in Ons Huis repeteert. En inderdaad, Ons Huis was de allereerste repetitieruimte van de huidige musicalvereniging. Sempre Sereno is dus eindelijk thuisgekomen.

 
Foto: Repetitie onder leiding van Rein Hendriks in 1957 in 'Ons Huis'


 

Leden Sempre Sereno in 'De Jantjes'
Op 31 oktober j.l. stond de reizende productie 'De Jantjes' (met o.a. Willeke Alberti) in theater Junushoff in Wageningen. De producenten zochten voor deze voorstelling in elke regio twee vrijwilligers die wilden figureren. Voor de voorstelling in Wageningen werd Sempre Sereno begin dit jaar al benaderd met de vraag of één vrouw en één man dit zouden willen doen. Die waren er (uiteraard), en zodoende stonden onze Elske Ploeg en Jan-Willem (JéWé) Hendriksen die avond in 'De Jantjes'.

Elske en JéWé moesten zich voor aanvang melden bij 'company managers' Alet Aalders en Paul Keizer. Samen met hen vormden Elske en JéWé duo’s die gedurende de voorstelling zeven keer op het toneel mochten verschijnen. 

  

In de pauze interviewden Elske en JéWé speler Maarten Redeker die onderdeel uitmaakt van het ensemble en understudy is van de personages Dolle Dries en Blauwe Toon. Maarten loopt stage bij 'De Jantjes' als onderdeel van zijn opleiding aan Codarts in Rotterdam, waar hij ook les heeft gehad van onze regisseur Panda van Proosdij. Na deze tour moet hij nog een half jaar terug naar school voor het maken van o.a. een soloprogramma en het schrijven van een afstudeerscriptie.

Op de vraag of in musicals spelen is wat hij wil, antwoordde hij volmondig “Ja, nu wel”. Maarten is als amateur begonnen en nadat hij was aangenomen bij Codarts vroeg hij zich af of het inderdaad leuk zou zijn en blijven om dag in dag uit in dezelfde productie te staan. In het begin was het omschakelen; veel reizen en leven in een ander ritme dan hij gewend was. Gelukkig konden de ervaren spelers hem tips geven over het omgaan met energie, zodat Maarten ‘s avonds niet uitgeput op het podium staat.

Het leuke aan 'De Jantjes' vindt hij dat er verschillende scènes zijn waarin de spelers kunnen improviseren om zodoende de cast fris te houden. Voor aanvang van de tour was het flink aanpoten voor Maarten. Deze productie is zogezegd 'in reprise' genomen. Veel van de castleden hadden al in de vorige tour gespeeld en daarom werd de repetitietijd van normaal zes weken ingekort tot drie weken. Maar het loont volgens Maarten. Er komen veel positieve reacties terug uit de zaal; niet alleen na afloop, maar vooral ook tijdens de voorstellingen.

Waarom nodigen 'De Jantjes' amateurs uit om mee te spelen?
Volgens Maarten werkt het van twee kanten. De figuranten krijgen de kans om achter de schermen te kijken en mee te draaien met een professionele productie. Voor de spelers is het leuk om met enthousiaste vrijwilligers te werken waarmee zij een andere interactie kunnen hebben dan normaal.

Maarten hoopt ooit ook nog eens in een productie met open einde te kunnen staan om te ervaren hoe dat is. Hij is benieuwd of hij dan op een gegeven moment gaat merken dat de automatische piloot aangaat.

Elske en JéWé danken Maarten voor het gesprek en wensen hem veel succes met de afronding van zijn opleiding. Wie weet zien zij hem ooit schitteren in een andere productie en kunnen zij zeggen “Met die jongen hebben wij ook op het podium gestaan!”.

Voor Elske en JéWé was het een leuke ervaring, ondanks dat zij in het nummer voor de pauze alleen mochten playbacken. Verder was het eigenlijk net een voorstelling van Sempre, maar dan met andere spelers. Zo geconcentreerd als de leden van Sempre zijn voor en achter de schermen, zo zijn de castleden van 'De Jantjes' dat ook tijdens hun voorstellingen

Voor wie ooit de kans krijgt ergens te mogen figureren... Elske en JéWé zeggen: "DOEN!"
Wilt u Sempre Sereno steunen?

Word donateur! Dit is al mogelijk vanaf 15 euro per jaar en u krijgt er veel voor terug:

De beste plaatsen
Als donateur kunt u onder andere als eerste kaarten bestellen. Speciaal voor donateurs start de kaartverkoop al op 1 februari 2015 in plaats van op 1 maart 2015.

Een vrijkaartje?
Als u zich aanmeldt als donateur voor 1 februari 2015, dan maakt u zelfs kans op een vrijkaartje voor een van de voorstellingen in mei. Wacht niet langer en meld u nu aan! Zou het niet leuk zijn als dit prachtige cadeautje straks in UW mailbox ligt?

 

 


Agenda

1 februari 2015
Start kaartverkoop donateurs

2 maart 2015
Officiële start kaartverkoop
Café Loburg

27 t/m 30 mei 2015
Legally Blonde
Junushoff 


Sponsorkliks
Bent u van plan via een webwinkel iets aan te schaffen, dan kunt u Sempre Sereno zonder extra kosten sponsoren.

Wij wensen u fijne feestdagen en een oogverblindend 2015!