Copy
Nieuwsbrief Sempre Sereno April 2016
Kunt u deze mail niet lezen?

Beste <<Voornaam>>,

Hoera! Na één maand is al meer dan de helft van de kaarten verkocht. De kaartverkoop gaat zelfs zo hard, dat de première én de tweede voorstelling nu al helemaal zijn uitverkocht! Heeft u nog geen kaarten gereserveerd? Bestel ze snel op onze website

In deze nieuwsbrief leest u meer over het laatste repetitie weekend, waarbij voor het eerst spelers en orkest samen repeteerden, en stellen wij u voor aan de orkestcoördinator.

KLIK HIER EN RESERVEER DIRECT KAARTEN
Repetitieweekend met orkest
Vorig weekend was het tweede repetitieweekend van Sempre Sereno voor de musical Parade. Hoe dat ging? Lees hier het verslag. 

Om 10.00 uur begonnen we met een heerlijke fysieke opwarming onder leiding van Marleen en daarna warmden we onze stemmen op met Richard. Na de opwarming ging Marleen met het ensemble aan het werk, om een aantal scenes nog eens door te spelen en de puntjes op de i te zetten. Richard repeteerde ondertussen met een aantal solisten nog wat nummers in.


Na de lunch werkten we met z’n allen aan een aantal scenes en om 17.00 uur was het tijd om de school te verlaten en richting “Ons Huis” (onze repetitieruimte) te gaan.


Gezellige avond in Ons Huis
Daar hadden een aantal slapende leden een uitgebreide maaltijd voor ons gekookt in het thema van Parade en na de hoofdmaaltijd mocht iedereen zelf een heerlijk toetje samenstellen.

Na de afwas was het tijd voor “Het gevoel van Sempre”. Vier van onze leden hadden deze activiteit voorbereid en de rest van de aanwezigen werd in acht groepen verdeeld. Lees meer over deze activiteit op onze website.


Met orkest
Na een goede nachtrust waren alle leden en orkestleden op zondagochtend om 10.00 uur weer startklaar voor de repetitie. Na mentale en fysieke opwarmingen, kon de sitzprobe beginnen!


Voor het eerst repeteerden de zangers en het orkest samen. Alle muziek uit het gehele stuk werd gespeeld en gezongen en door de muziek kwamen de teksten extra binnen. Menig traan werd gelaten, maar er werd ook veel gelachen. Na de lunch werd het hele stuk achter elkaar gespeeld met al bijna alles erop en eraan.

Lees hier het gehele verslag van het repetitieweekend.
Interview orkestcoördinator
Om erachter te komen wat er allemaal bij komt kijken om in mei het orkest speelklaar te hebben, interviewden we orkestcoördinator en percussionist Thieme Wels. Thieme is 24 jaar, werkt als online redacteur en producer bij communicatiebureau ZB in Ede en is verslaafd aan chocoladevlokken.

Je bent coördinator van het Sempre-orkest; wat houdt dat in?
Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het orkest. Het begint allemaal in de zomer, als de planning bekend wordt gemaakt en duidelijk is welke muzikanten er nodig zijn. Als orkestcoördinator zorg je dat alle muziekpartijen er op tijd zijn, er een oefenlocatie is en dat de koffie klaarstaat voor de repetitie. Verder ben ik de contactpersoon tussen de vereniging, de dirigent en het orkest.

Kun je iets meer vertellen over het orkest? Hoe vaak repeteren jullie, hoe beginnen jullie aan een stuk en wat moeten jullie zelf nog doen?

We repeteren ongeveer twee keer per maand. We begonnen in november met het eerste nummer en zijn nu helemaal door het stuk heen. Komend weekend is het eerste repetitieweekend met de spelers. Daarna hebben we nog een laatste repetitiedag om alles (indien nodig) bij te schaven. De orkestrepetities duren van half één tot vijf uur: lange dagen, maar het is altijd gezellig. Ook dit jaar hebben we weer een leuke groep mensen die goed kunnen spelen, dus het gaat heel goed.

Bij welk nummer moet het publiek extra goed op het orkest letten?
Bij ‘Het vonnis’. Dan gaat de helft van het orkest wat anders doen en spelen er dus twee groepen tegen elkaar in (het bitonale gebeuren). In de maten voor de overgang gaat de pianist een ander deuntje spelen en dan volgen steeds meer orkestleden. Ik ga daar met de strijkers tegenin, probeer dat maar eens vol te houden! Het is een spannend, maar ook heel leuk moment voor het orkest.

Lees hier het uitgebreide interview

 
Teaser - Mr Frank ...?
Bekijk hier dé cliffhanger van de musical Parade
Sponsoren gezocht!
Sempre Sereno bereikt veel publiek en door ons te sponsoren kunt u daar direct gebruik van maken.
Wat zijn de mogelijkheden?
  • Website
  • Sponsorbord
  • (Digitaal) programmaboekje
  • Entreekaartje
Sponsoren kan al vanaf €35 voor een advertentie op het sponsorbord in de Junushoff. Mail naar pr.sempresereno@gmail.com als u interesse heeft of meer informatie wilt.

Donateurs
Al vanaf €15 per jaar bent u donateur van onze vereniging. En vanaf een donatie van minimaal €50 per jaar voegt u zich bij de Club van 50 en ontvangt u een vrijkaartje voor een voorstelling naar keuze.

Wilt u ook donateur worden? Lees hier hoe.

Cast & Crew Parade
Lees meer over onze cast & crew op onze website.


Sponsorkliks
Bent u van plan via een webwinkel iets aan te schaffen, dan kunt u Sempre Sereno zonder extra kosten sponsoren via Sponsorkliks.

   
  
volg ons op Twitter | like ons op Facebook | tip een vriend 
uitschrijven | pas voorkeuren aan