Copy
Sempre Sereno wenst u een Vrolijk Pasen
Volg ons op twitter en facebook
Follow on Twitter Friend of Facebook
Beste <<Voornaam>>,

Op deze Goede Vrijdag, ontvangt u deze PAASeditie van de nieuwsbrief met onder andere een exclusief interview met een van de hoofdrolspelers: Paul Francken. Ook hebben we een verslag van een bezoekje aan een van onze sponsoren, een interview met een van de leerlingen van de Pantarijn over een Legally Blonde opdracht en voor u als nieuwsbrieflezer een speciale paasactie. 
 
Wij wensen u veel leesplezier en gezellige Paasdagen toe en zien u graag bij onze voorstellingen van Legally Blonde van  27 t/m 30 mei 2015 in theater Junushoff in Wageningen. Reserveer hier uw kaarten.
 

Interview met Paul Francken die Emmett Forrest speelt 

De voorstellingen van Legally Blonde in mei komen er aan en om vast een beetje in de stemming te komen hebben wij onze enige echte Emmett (Paul Francken) geïnterviewd! Paul woont in Wageningen en werkt als intern begeleider op twee basisscholen. Hij heeft zijn hele leven al iets met dans en zang gedaan, en werd in 2001 lid van Sempre Sereno. Na afgelopen jaar even weg te zijn geweest, is hij nu weer terug voor Legally Blonde. Hij deed auditie voor de rol van Emmett en heeft  deze ook gekregen. We interviewden hem tijdens het repetitieweekend in maart.


Waarom besloot je auditie te doen voor de rol van Emmett?

“De rol van Emmett past bij mij. Twee jaar geleden heb ik een video gezien van de Broadway-uitvoering van Legally Blonde. Toen al vond ik het een leuke rol. Toen bleek dat we deze musical gingen uitvoeren, wilde ik de rol heel graag hebben. Het was een rol waarvan ik dacht dat ik hem kon spelen, maar waar wel voldoende uitdaging in zit. Voor mijn gevoel ‘past’ de rol mij; het klopt gewoon. Ook was ik klaar om een grote rol te spelen.”

Uiteindelijk kreeg je de rol, wat ging er toen door je hoofd?

YES! Veel meer kwam er niet uit op dat moment. Ik had erg hard voor de rol gewerkt, hoewel ik maar twee tot drie weken de tijd had gehad. Voor mijn auditie had Panda, onze regisseuse,  aangegeven dat het nummer ‘Wat is haar mysterie’  uit The Wild Party wel bij mij zou passen. Dit nummer kende ik niet. Daar kwam bij dat ik weinig tijd had om de tekst te leren, iets wat niet mijn sterkste punt is. Toen ik het nummer ging instuderen, bleek dat Panda gelijk had, het nummer paste echt goed bij me. Ik kon het me goed eigen maken. Na mijn auditie was ik heel tevreden, het ging echt lekker. Als ik de rol niet had gekregen, had ik er in ieder geval alles aan gedaan. Gelukkig werd mijn harde werk uiteindelijk toch beloond, en kreeg ik de rol. YES!”

Wat zijn de overeenkomsten tussen jou en Emmett?

“Best veel, gek genoeg. Ik denk dat de grootste overeenkomst is dat we beiden nogal onzeker zijn. Emmett zegt op een gegeven moment “Maar ik ben het maar…” Dit gevoel heb ik ook vaak gehad, alsof ik niet zo bijzonder ben. Ik blijf er tegenop boksen, maar op de achtergrond blijft het wel aanwezig.

Emmett is een harde werker. Dit ben ik niet altijd geweest, maar ik word het nu wel steeds meer. Werken voor dingen die ik leuk vind, wil nog wel lukken, maar dat wordt moeilijk als dat niet zo is. Ik ben er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik om bepaalde nummers te leren, dit duizend keer moet herhalen. Dat vind ik niet leuk, maar ik weet nu dat dat nodig is om me de tekst eigen te maken. Maar echt zoals Emmett, die voor alles hard werkt, ook de minder leuke dingen, ben ik dan weer niet.

Het volledige interview met Paul is te vinden op onze website
 

Paulette op bezoek bij Nagelstudio Linda-Lou


Nagelstyliste Linda laat zien hoe het moet

 Annemijn oefent de zojuist geleerde technieken

In de musical Legally Blonde speelt Annemijn de rol van Paulette, de nagelstyliste/kapster. In haar salon “Hair affair” ontmoet ze Elle Woods. Tijdens de nagelverzorging worden Elle en Paulette dikke vriendinnen.
Zelf wist Annemijn eigenlijk heel weinig van het beroep nagelstyliste en daarom ging ze langs bij één van onze sponsoren: Linda Lingbeek. Zij heeft Annemijn laten zien dat nagelstyliste een heel mooi beroep is! 

Vertel eens iets over je werk, wat houdt nagelstyliste in?
 
Het werk lijkt heel eenvoudig, maar eigenlijk zit daar veel meer achter. Klanten komen hier natuurlijk om hun nagels te laten verzorgen, maar daarnaast komen ze ook een praatje maken. Vaak ben ik wel een uur met de nagels van een klant bezig. In dat uur komen heel wat gespreksonderwerpen aan bod. Soms zeg ik wel eens dat je als nagelstyliste eigenlijk ook een klein beetje psycholoog bent.
 
Ik heb een groot vast klantenbestand. Dan maak je een hoop met elkaar mee. Denk bijvoorbeeld aan geboorte van kinderen, klanten die gaan trouwen, etc.  Dat vind ik erg mooi. 

Annemijn zet Paulette best als een stereotype nagelstyliste neer. Wat vind jij daar van?
 
Ik denk dat het in de musical erg leuk is, maar het is goed om te weten dat het in het echt niet zo is.
 
Vroeger was naar een nagelstyliste gaan eigenlijk alleen iets voor de rijkere mensen. Alleen zij konden het betalen om hun nagels te laten verzorgen. Tegenwoordig is het wel toegankelijker. Maar het beeld van gekleurde nagels met allerlei patroontjes erop, dat is niet echt meer van nu. Mensen willen nette nagels, veelal in één kleur.

Het volledige verslag van het bezoek van Paulette aan de nagelstudio is te vinden op onze website


Samenwerking Pantarijn
  
De leerlingen van scholengemeenschap de Pantarijn hebben in het kader van het vak beeldende vorming de opdracht gekregen om een sfeerimpressie te maken bij Legally Blonde. Hieronder een interview met Hella Manders uit 4 Havo.


  

Je hebt meegewerkt aan de kunstwerken voor Legally Blonde, de nieuwe productie van Sempre Sereno. Hoe ging dat van start?
De docent beeldende vorming vertelde kort wat we moesten gaan doen. Wat we gingen maken moest de sfeer van Legally Blonde weergeven en zal in de Junushoff worden tentoongesteld. We hadden eerst geen idee wat we moesten doen en hebben toen eerst de Film van Legally Blonde gekeken om te zien waar het nou allemaal om gaat.

En wat was je indruk na het zien van de film?
Het is allemaal erg roze. Vooral in het begin. Later komt daar wat zwart, wit en grijs bij vanwege Harvard en de rechtbank.

Wat heb je uiteindelijk voor kunstwerk gemaakt?
Bij mij is het een knipselwerk geworden in combinatie met ecoline. Roze verf gebruikte iedereen al. Ik heb daar qua kleuren de balans van roze en grijs in verwerkt. Elle Woods begint nogal roze qua stijl, karakter en in haar doen en laten. Later op Harvard binnen het grijs gaat ze daar wel in mee maar behoud toch haar roze karakter.

Heeft iedereen dezelfde techniek gebruikt?
Nee, iedereen mocht daar zelf keuzes in maken. Sommigen hebben ook 3D objecten gemaakt van papier maché.

Ben je tevreden over het resultaat?        
Ja, het is eigenlijk best wel mooi geworden. Mijn bijdrage is zeker niet de mooiste. Er zitten hele mooie dingen tussen. Ik denk dat vooral de combinatie van alle kunstwerken samen een heel erg roze indruk achter laten en dat is toch wat bij Legally Blonde hoort.


In de volgende nieuwsbrief meer over opdrachten van andere klassen van de Pantarijn, waaronder een bijdrage aan het decor van Legally Blonde.


Afscheid Panda

Na vele jaren van trouwe dienst, zal Legally Blonde de laatste productie van Sempre Sereno zijn die door Panda van Proosdij geregisseerd wordt. Gelukkig is het nog geen mei en kunnen wij voorlopig nog volop genieten van alle creativiteit, enthousiasme en liefde waarmee Panda ook aan deze productie weer strakke choreografieën, verrassende humor en echt haar eigen 'touch' toevoegt.

Voor iedereen die persoonlijk afscheid wil komen nemen van Panda, zal daar de mogelijkheid voor zijn na de vrijdagavond voorstelling van 29 mei. U helpt ons door deze informatie door te sturen aan alle mogelijke geïnteresseerden, zoals oud-leden, oud-vrijwilligers en andere fans. Meer details over de avond volgen via Facebook, Twitter, onze website en per e-mail. Wanneer u geïnteresseerd bent in het bijwonen van deze avond, meldt u zich dan aan via info@sempresereno.nl.


Vereniging update

Tijdens het afgelopen repetitieweekend werd er niet alleen gerepeteerd... er werd ook feest gevierd, want Jan-Willem Hendriksen (alias JéWé) en Aggie de Jong zijn dit jaar respectievelijk 25 en 35 jaar lid van Sempre Sereno! Voorzitter Demi zette beide jubilarissen in het zonnetje tijdens het avondprogramma in "Ons Huis".
 
JéWé heeft als echt verenigingsmens al vele rollen vervuld, zowel op het podium als achter de schermen. Momenteel is hij al jaren voorzitter van de PR-commissie, maar hij heeft ook jarenlang in het bestuur van de vereniging gezeten als penningmeester. JéWé kreeg, naast een prachtige bos bloemen en een foto van vroeger en nu, een BOOG (Bond voor het Amateur Muziektheater)-speldje opgespeld.
 
Ook Aggie is niet meer weg te denken bij Sempre. Aggie is al tien jaar de trotse bezitter van een BOOG-speldje, maar ook voor haar waren er natuurlijk bloemen en veel lieve woorden. De grotere en kleinere rollen die zij in de loop der jaren heeft gespeeld heeft ze op haar eigen manier groot(s) weten te maken. Bovendien stelt ze als trouw lid van de kledingcommissie altijd heel gastvrij haar huis beschikbaar voor het (ver)maken van kostuums.
 
Via deze weg feliciteren wij Aggie en JéWé nogmaals met hun jubileum!

Wilt u JéWé graag persoonlijk feliciteren met zijn 25-jarig jubileum? Reserveer uw kaarten voor Legally Blonde dan telefonisch via 0317 420460; de kans is zeer groot dat u hem aan de telefoon krijgt! Ook kunt u uiteraard Aggie en 
JéWé feliciteren tijdens de voorstellingsweek.


Productie update

De Cast is bekend en wordt de komende weken via onze facebook pagina aan u voorgesteld. Het Orkest is ondertussen ook compleet en in het repetitie weekend in maart hebben Cast en Orkest voor het eerst samen gerepeteerd. Ook de commissies draaien op volle toeren en de kaartverkoop is inmiddels alweer een dikke maand aan de gang.

Zoals u wellicht al in de kranten heeft gelezen, vierden wij op maandag 2 maart de start van de kaartverkoop. In Legally Blonde moet hoofdrolspeelster Elle hard haar best doen om aan te tonen dat ze niet alleen een knap, blond meisje is, maar dat ze ook nog eens slim is. Elle duikt in de boeken in een poging om toegelaten te worden tot 'Harvard Law School'. Op 2 maart waren de leden van Sempre Sereno aan de beurt om hun eigen kennis te testen; niet over juridisch jargon, maar over de inhoud van de musical. Diverse citaten uit Legally Blonde passeerden de revue. Het lid met de meeste achtergrondkennis over onderwerpen als 'hoeveel karaat is de grootste geslepen diamant', wereldrecords touwtjespringen, Harvard en de Amerikaanse Senaat mocht zich de trotse winnaar noemen. Hij is beloond met het allereerste kaartje voor Legally Blonde.


Trotse winnaar Paul ontkwam er niet aan om in Legally Blonde-stijl op de foto te gaan. Binnenkort ziet u deze outfit terug door heel Wageningen op posters en flyers van Sempre Sereno.

Paasactie voor u als nieuwsbrieflezerBestel uw kaarten op eerste of tweede Paasdag en maak kans op een vrijkaartje! Onder de reserveringen gemaakt met Pasen verloten we een vrijkaartje voor een van de voorstellingen van Legally Blonde.
Oftewel, ga naar onze website tussen het paasontbijt op Eerste Paasdag en het paasdiner op Tweede Paasdag en reserveer uw kaarten met de opmerking: Paasactie! Wellicht krijgt u dan een korting van maar liefst 19,50 euro op uw reservering.


Wilt u Sempre Sereno steunen?

Word donateur! Dit is al mogelijk vanaf 15 euro per jaar en u krijgt er veel voor terug.

Word sponsor
Bent u van plan via een webwinkel iets aan te schaffen voor een verjaardag, bruiloft, vakantie of voor uzelf, dan kunt u Sempre Sereno zonder extra kosten sponsoren.

 

Agenda27 mei 2015
Première Legally Blonde
20.00 uur, Junushoff 


28 mei 2015
Legally Blonde
20.00 uur, Junushoff 


29 mei 2015
Legally Blonde
20.00 uur, Junushoff


29 mei 2015
Afscheid Panda
22.30 uur, Junushoff30 mei 2015
Legally Blonde
19.00 uur, Junushoff
 


Wij wensen u een Vrolijk Pasen met veel roze eieren!