Copy
Welke musical speelt Sempre Sereno dit jaar?
Een nieuw seizoen Sempre Sereno......volgt u ons al? Follow on Twitter Friend of Facebook
 

Het nieuwe seizoen bij Sempre Sereno

In deze nieuwsbrief kunt u lezen:
  • aankondiging nieuwe musical Urinetown
  • interview met musicalactrice Renée van Wegberg
  • heeft u ook een warm hart?

Urinetown, een musical met een boodschap
Urinetown is een droge musical over waterschaarste. Wat doe je als er zo’n ernstig watertekort is, dat er alleen nog maar peperdure openbare toiletten zijn? Juist! Je komt in opstand! Dat is precies wat de jonge Bobbie doet. Dit heeft echter vérstrekkende gevolgen voor hem en zijn geliefde Lot, die de dochter is van de directeur van de openbare toilettenorganisatie Pies in Harmonie. Dan moet Bobbie een keuze maken: kiest hij voor zijn eigen geluk of voor dat van de bevolking? Urinetown is niet zomaar een musical; het is een musical met een boodschap.

De start
De bestaande groep spelers is aangevuld met een aantal zeer enthousiaste nieuwe leden die allemaal staan te trappelen om te beginnen met deze toch wel heel bijzondere musical. De afgelopen weken hebben we vooral theatertraining en vocalcoaching gekregen, en we hebben ons verdiept in het bizarre verhaal van Urinetown.
Ook hebben we dit seizoen een nieuwe muzikaal leider, Richard Fitzhugh, een man die zijn sporen verdiend heeft in de muziekwereld en waar we zeker veel van zullen gaan leren. In een volgende nieuwsbrief kunt u een interview met hem lezen.


Masterclass
Om alvast de smaak van Urinetown te pakken te krijgen heeft Panda, onze regisseur/choreograaf, op internationale wereldtoiletdag de musicalactrice Renee van Wegberg uitgenodigd om ons een masterclass te geven. Zij heeft in de professionele uitvoering van Urinetown gespeeld en kon ons dus heel veel nuttige tips geven. Lezen hoe dat was? Kijk hier...


De website
Er komt een nieuwe website : nog beter en overzichtelijker dan u al van ons gewend bent. Natuurlijk kunt u straks weer met 1 muisklik uw kaarten reserveren.

Een paar interessante vragen aan… Renée van Wegberg                                                    

Wanneer wist je dat je in Musicals wilde spelen?
Vanaf dat ik kon praten zong ik al en wist ik dat ik iets met muziek wilde doen. Ik ben dan ook naar het conservatorium in Rotterdam gegaan. Ik wilde allround opgeleid worden en ben daarom ook spel- en danslessen gaan nemen. Dit vond ik ontzettend leuk, me kunnen transformeren in een rol. Zo ben ik erachter gekomen dat Musical echt bij me hoort, de combinatie van de drie disciplines zang, dans en acteren. Omdat ik nog niet heel erg bekend was met spelen, vormde deze discipline de grootste uitdaging voor mij. Sinds ik klaar ben met mijn studie heb ik me enorm ontwikkeld in toneel, maar ook zeker in zang. Door mijn werk leer ik ontzettend veel. Iedere avond speel je hetzelfde, maar je kunt je blijven perfectioneren, bijvoorbeeld door het een keer op een andere manier spelen. Dit is handig om fris te blijven en om nieuwe stappen te zetten. Zo blijf je groeien.
Wat is de mooiste rol die je ooit hebt mogen spelen?
Ik heb zoveel mooie rollen mogen spelen en vond Lot ontzettend leuk. De productie Urinetown was erg grappig en slim geschreven. Maar als ik echt moet kiezen dan kies ik toch voor de rol van Elphaba, omdat ik hierin de grootste ontwikkeling heb doorgemaakt.
Wat vond je de leukste productie?
Urinetown. Erg leuk en uitdagend om een comedy te spelen en grappig te zijn.
In welke productie zou je nog graag willen spelen?
Dat is een lastige vraag, maar ik ga voor Aïda. Ik vind de muziek gewoon ontzettend mooi.
Welke blunder zal je niet snel vergeten?
Dat was in Joseph. *lacht* Ik viel met mijn hoge hakken van de kameel en je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat dit er niet heel erg charmant uitzag.
Wat is typisch Renée? Sta je misschien ergens om bekend bij je collega’s?
*giebelend bij het idee* Ik  heb een Celine Dion act, om mijn collega’s af en toe op te vrolijken of gewoon om even grappig te zijn.
Wat doe je het allerliefst in je vrije tijd?
Het liefst ben ik dan lekker thuis. Films kijken, muziek luisteren, maar vooral slapen. Ik kan echt genieten van lang slapen.
Wat vond je van je rol als Lot in de musical Urinetown?
Ik vind het ontzettend leuk dat Lot zo onbevangen is, ze is naïef, maar ook heel lief. Lot wil het beste voor de mensen en bedoelt het allemaal oprecht goed. Daarbij is ze altijd vrolijk en optimistisch. Ik vond vooral de liefdesscène van Bobbie Goud en Lot echt heel leuk om te spelen.
Om goed in de sfeer van de Musical te komen, vraag ik me af hoeveel toiletrollen er eigenlijk per week doorheen gaan? Na zo’n musical over schaarste zal dat vast meevallen. 
Heel veel, zelfs na Urinetown.
Tot slot, heb je nog een tip voor ons? Wat kun je meegeven voor onze versie van Urinetown?
Wat belangrijk  is en wat eigenlijk voor iedereen geldt: in dit stuk moet je grappig zïjn en vooral niet grappig dóén. Verder wens ik iedereen vooral veel plezier toe. Probeer er volop van te genieten!


____________________________

Sempre Sereno wenst u fijne feestdagen!

We hopen u in mei bij de voorstellingen van Urinetown te mogen begroeten.

Agenda


1 feb 2013
Start kaartverkoop voor donateurs


1 mrt 2013
Start kaartverkoop voor alle anderen


22 t/m 25 mei 2013
Voorstellingen Urinetown
Junushoff Wageningen

Een warm hart?
 

Word dan donateur!
Donateur bent u al voor een bijdrage van minimaal € 15,00!
-Als ondersteuning voor Sempre Sereno
-En om als eerste kaarten te mogen bestellen. 
-Zo bent u verzekerd van een mooie plaats!
Meld je snel hier aan.
Alvast bedankt voor uw steun.