Copy
Nieuwsflits Sempre Sereno Voorstellingsweek Parade
Kunt u deze mail niet lezen?

Beste <<Voornaam>>,

Heel groot nieuws! Bijna 6 uitverkochte zalen en nog maar 95 plaatsen beschikbaar! Er zijn nog kaarten te verkrijgen voor de volgende shows:

  • donderdag 26 mei 19.00: 1
  • donderdag 26 mei 21.30: 5
  • zaterdag 28 mei 14.00:  43
  • zaterdag 28 mei 21.30:  46

Reserveer dus nog snel, voordat het voorbij is.

KLIK HIER EN RESERVEER DE LAATSTE KAARTEN
Het is zover! Decor en techniek zijn opgebouwd in de Junushoff en de technische doorloop is achter de rug. In deze nieuwsflits leest u een eerste recensie van Parade en presenteren wij met trots het digitale programmaboekje. Verder vindt u hier parkeertips en de laatste persberichten.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen u deze week te zien!


Programmaboekje Parade

Kom alvast in de stemming voor Parade met dit originele digitale programmaboekje, gemaakt door Thieme Wels en Thomas van den Berk.
Digitale Programmaboekje Parade - Sempre Sereno
Sempre Sereno in het nieuws


 
Gelderlander - Musicalvereniging Sempre Sereno speelt vanaf woensdag 25 mei de musical Parade in de Wageningse Junushoff. Parade voert de bezoeker mee van de Amerikaanse burgeroorlog naar de moord en begrafenis van het jonge meisje Mary Phagan. In het waargebeurde verhaal dat zich in Atlanta (VS) afspeelt, draait het om de joodse fabrieksopzichter Leo Frank die hiervoor (waarschijnlijk) ten onrechte wordt beschuldigt. Regie is in handen van Marleen van der Loo. Kaarten zijn online te krijgen via:sempresereno.nl.

Tentoonstelling Bibliotheek

Tot 25 mei is er in de bblthk een tentoonstelling over de musical Parade die Sempre Sereno deze maand opvoert in Junushoff.

1913. Atlanta, Georgia; de rode heuvels van het landschap vormen de achtergrond van het verhaal van de joodse Leo Frank. Een hartverscheurend, waargebeurd verhaal over een rechtszaak naar aanleiding van de brute moord op de 13-jarige Mary Phagan. Parade laat het publiek een van de donkerste kanten van de Amerikaanse geschiedenis zien en biedt een morele les over het gevaar van discriminatie, vooroordelen en onwetendheid. Een les die ook in deze tijd niet vergeten mag worden!  Maar bovenal is Parade een ontluikend verhaal over hoop, kracht en onvoorwaardelijke liefde… tegen alle verwachtingen in.

Sempre Sereno 
Sinds 1957 brengt Sempre Sereno jaarlijks een musical op de planken. Het streven is een stuk niet nogmaals te spelen c.q. in reprise te nemen. Jaarlijks wordt daarom gezocht naar een nieuwe titel. Stukken met een kleine cast (tot 10 personen) vallen per definitie af of moeten bewerkt worden voor een grotere cast, want er moet wel genoeg te doen zijn voor het ensemble. Daarnaast dienen er ook voldoende personages te zijn. Plus: Sempre Sereno zoekt ook elk jaar naar een compleet ander stuk dan het jaar daarvoor. Bij voorkeur programmeert de ploeg na een dansmusical een dramatisch stuk. Originaliteit, afwisseling en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Zo stond vorig jaar de feel good musical ‘Legally Blonde’ op het programma. En dus gooit de vereniging het dit jaar over een compleet andere boeg met het indrukkende verhaal en de bloedmooie muziek van ‘Parade’.

 

Emotionele achtbaan met Musical ‘Parade’ door Sempre Sereno
Door Ingrid Archer -  mei 2016

Het is 1862, een jonge soldaat zingt een liefdes- /afscheidslied over de ‘rode heuvels van Georgia’. Naadloos gaat dit eerste nummer over in een tweede lied, alleen nu 51 jaar later, in 1913 . In de musical Parade neemt Sempre Sereno het publiek mee in een emotionele achtbaan: van de Amerikaanse burgeroorlog naar de moord en begrafenis van het jonge meisje Mary Phagan, naar een gevangenis en een oneerlijke rechtszaak rondom de hoofdrolspeler, de joodse fabrieksopzichter Leo Frank.
  
Tom Watson, redacteur van de extreem rechtse krant The Jeffersonian, zingt bij het graf van het vermoorde meisje: ‘Slaap, slaap zacht mijn engel, al het lawaai verstomt...’. De muziek is prachtig en de voorstelling vertelt een heftig, bitter en politiek verhaal. Van het verdriet aan het graf tot de boosheid in de rechtszaal.

Leo Frank wordt, waarschijnlijk ten onrechte, schuldig bevonden door de jury en de menigte laat een gemeende blijheid zien. Voor mij als toeschouwer kan het gevoel van onrecht niet weg worden gezongen. Dat blijft knagen.Parade vertelt het waargebeurde verhaal dat zich in Atlanta (V.S.) afspeelde en door componist Jason Robert Brown werd uitgewerkt als musical. Het verhaal is onmiskenbaar verbonden met de geschiedenis van de Amerikaanse burgeroorlog: een volksopstand tegen het regeringsbesluit om de slavernij af te schaffen. Op subtiele wijze worden klasse- en rasverschillen en de vooroordelen in het zuiden van Amerika onder de loep genomen. De musical Parade werd genomineerd voor vele prestigieuze Amerikaanse theaterprijzen en won onder andere twee Tony Awards voor Beste Muziek en Beste Script.

Sempre Sereno speelt de voorstelling vol overgave en emotie.Tom van Hek speelt Leo Frank: “Ik denk dat het publiek eigenlijk meerdere keren moet komen kijken; één keer is niet genoeg om het verhaal tot je door te laten dringen.” Leo’s echtgenote, Lucille, wordt gespeeld door Floor Bokkes: “het is een prachtig stuk en het maakt extra indruk omdat het waargebeurd is.  De overweldigende muziek versterkt het verhaal enorm,” De liefde die Lucille voelt voor haar man Leo is goed voelbaar in Floors spel en zang.

Volgens regisseur Marleen van der Loo is Parade vooral een prachtig liefdesverhaal, een verhaal waarin Lucille, de vrouw van de verdachte Leo, er alles aan doet om hem vrij te pleiten. De omvangrijke cast is net als voorgaande jaren indrukwekkend in spel, zang en dans. Evenzo aangrijpend is de emotie die de groep overbrengt op het publiek en die ook de groep zelf zichtbaar raakt.

Sempre Sereno zet ook dit jaar weer een schitterende voorstelling neer, een absolute aanrader.

Parkeren in Wageningen tijdens onze voorstellingen

Graag informeren wij u over de parkeermogelijkheden in het centrum van Wageningen. Houd er rekening mee dat het op vrijdagavond en zaterdag overdag op de meeste parkeerplaatsen betaald parkeren is.

Sfeerimpressie Technische Doorloop
Proef alvast een heel klein beetje sfeer van Parade in de Junushoff door onderstaande foto's van de technische doorloop van maandag 23 mei.

Vrijwilligers gezocht!
Tijdens de voorstellingsweek zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen in de garderobe, achter de kassa en bij de kaartcontrole. Heeft u een paar uurtjes tijd op vrijdag 27 of donderdag 28 mei, meld u dan aan via info@sempresereno.nl. Naast heel veel dank en gezelligheid staat er uiteraard ook een korting op uw kaartje of zelfs een vrijkaartje tegenover.

Donateurs
Al vanaf €15 per jaar bent u donateur van onze vereniging. En vanaf een donatie van minimaal €50 per jaar voegt u zich bij de Club van 50 en ontvangt u een vrijkaartje voor een voorstelling naar keuze.Wilt u ook donateur worden? Lees hier hoe.

Sponsorkliks
Bent u van plan via een webwinkel iets aan te schaffen, dan kunt u Sempre Sereno zonder extra kosten sponsoren via Sponsorkliks.

Wij verwelkomen u graag deze week bij Parade in de Junushoff!
volg ons op Twitter | like ons op Facebook | tip een vriend 
uitschrijven | pas voorkeuren aan