Copy
Els Cellers Avgvstvs Forvm celebren els Dia Internacional de la Dona brindant per una societat igualitària.
View this email in your browser

Els Cellers Avgvstvs Forvm celebren el
Dia Internacional de la Dona
reafirmant el canvi de tendència del binomi dona-vi

 

El Dia Internacional de les Dona arriba un any més aquest 8 de març per reivindicar el feminisme i la lluita de les dones pels seus drets, encara vulnerats massa sovint en ple segle XXI. Per sort l’apoderament de les dones és cada cop més evident i estem avançant cap una societat igualitària, malgrat queda un camí molt llarg per recórrer. El món del vi també ha progressat molt en aquest sentit al llarg dels últims anys i el paper de la dona tant en els gustos com en el consum ha variat notablement. El nou paper de la dona a la societat posa en entredit els prejudicis que es tenen de la dona dins el món del vi:

  • El tòpic que “els vins blancs y dolços són per elles i els vins negres per ells” és cosa del passat. Totes les enquestes i informes recents apunten que gairebé el 50% de les dones que veuen vi prefereixen els negres, mentre que únicament un 28% es decanta pels blancs, un 12% pels espumosos i el 6% pels rosats.
 
  •  La dona s’ha convertit en prescriptora de vins. El nou rol social que està adquirint la dona gràcies a la independència econòmica l’ha convertit en qui s’encarrega de comprar els vins de casa. Un 78% de les consumidores assegura ja que compra en primera persona el vi. “És l’home qui tria el vi”, un altre prejudici tombat.
 
  • La consumidora de vi és tradicional i no coneix el món vitivinícola”. Fals. Fins fa uns anys aquest si era el perfil predominant, però avui en dia cada cop hi ha més aficionades al vi -no únicament consumidores- que han mostrat tenir més esperit innovador que els homes: són atrevides i no rebutgen vins per tenir etiquetes atrevides, tap de rosca o ser de menys graduació. Les dones estan a l’avantguarda  del vi.
 
  • I precisament pel fet de trobar-se a l’avantguarda, són les dones qui representen el futur del vi a Espanya. Sempre s’ha relacionat que “el vi és cosa d’homes a Espanya”, però les xifres diuen que cal sàvia nova. Dels 47 litres anuals per càpita que es consumien l’any 1987 a l’estat espanyol, s’ha passat a tan sols 22 (països com Itàlia o França es mouen entre els 40 i els 50 litres per habitant); es fa evident que per augmentar aquestes xifres cal un nou tipus de consumidor intel·ligent i amb ganes de fer créixer el món del vi: aquest serà el paper de la dona en els propers anys.

Per tots aquests motius, des dels Cellers Avgvstvs Forvm volem celebrar el Dia de la Dona amb els nostres millors vins. Uns vins estructurats i amb caràcter com són l’Avgvstvs Cabernet Sauvignon-Merlot o l’Avgvstvs Trajanvs, que trobem que representen a la perfecció l’essència de la dona moderna i lluitadora. També entra dins d'aquest grup un vi blanc però molt intens i concentrat, el Xarel·lo 2013, ideal per saborejar en una dia tan especial.

No hi ha millor dia que el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, per visibilitzar tots aquells sectors de la societat on la dona està adquirint el pes que mereix i fins i tot s’està convertint en l’impulsor principal. El vi, sense dubte, és un d’aquests sectors.


Sobre Avgvstvs Forvm
Cellers Avgvstvs Forvm és un petit celler de caràcter familiar que es troba al poble de Sant Vicent de Calders, pertanyent al municipi del Vendrell, capital de la comarca del Baix Penedès (Tarragona). En 1982 els propietaris van adquirir la propietat Les Deveses, just on antigament passava la Via Augusta, a pocs quilòmetres de l'Arc de Berà, actualment Patrimoni de la Humanitat. Per aquesta raó els noms dels seus vins i el seu logotip fan sempre referencia al passat romà d'aquest paratge.

Avgvstvs Forvm té dues línies de productes: els vinagres gourmets i els vins. El celler va incrementar el 2016 la seva facturació en un 7% fins a arribar a 1,8 milions d'euros, exportant els seus vinagres, un dels seus productes estrella, a més de 30 països de tot el món, sobretot a Austràlia / Nova Zelanda, Canadà i els Estats Units; i Anglaterra, Holanda, Bèlgica i Alemanya a Europa. Japó s'ha convertit també en un altre dels mercats importants per als seus vinagres i des de 2015 es treballa amb Corea del Sud, Colòmbia, Perú i Tailàndia, mercats que s’han anat consolidant al 2016. La producció d'Avgvstvs Forvm es distribueix en 260.000 ampolles de vinagres Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Merlot; i prop de 120.000 ampolles de vins.

Copyright © 2017 Dinamiccomunicacio, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp