Copy
Els cellers d'El Vendrell inicien l'entrada del raïm en les mateixes dates que l'any 2015. Esperen entrar entre 150 i 200 tones.
View this email in your browser
INICI DE VEREMA: 16 d'agost.

PREVISIÓ: Entrada aproximada entre 150.000 i 200.000 quilos de raïm.

MILLORES TECNOLÃ’GIQUES: L'any 2015 Cellers Avgvstvs Forvm van dedicar una part molt important de la seva partida pressupostària a les millores tecnològiques per a la verema, millores que ja es van notar en l'anterior collita, com la dotació d'un espectrofotòmetre, la renovació de zones específiques i paviments, reforçament de seguretat i accessibilitat i habilitació d'un espai especial per a microvinificacions. Aquest any s'espera consolidar les novetats de 2015.

FUTURES INVERSIONS EN PRODUCCIÓ DE VINAGRE: Aquest 2016 les inversions al celler de vi han estat petites i amb la intenció d’anar completant el que s'ha posat en marxa el 2015. A Cellers Avgvstvs Forvm s'ha enfocat les inversions del 2016 en la producció dels vinagres agredolços Forvm, inversions que possiblement tindran continuïtat el 2017 i 2018.

NOVA  PLANA WEB: Cellers Avgvstvs Forvm ha engegat el nou portal web el passat més de juliol amb un gir de 180 graus en la seva política de comunicació online. D’estructura senzilla i buscant una navegació àgil, aquest nou disseny permet un accés més ràpid i directe als continguts i està especialment destinat per als diferents dispositius mòbils: portàtils, tauletes i mòbils.   

Cellers Avgvstvs Forvm inicien la verema 2016 i preveuen una collita amb bon estat sanitari i alta qualitat

 

  • Els Cellers d'El Vendrell organitzen visites durant la verema perquè els visitants puguin viure de ben a prop els processos d'alaboració dels vins i vinagres.
  • Com a novetat, els vins de la collita 2016 sortiran al mercat amb el segell 100% ecològic.


Tret de sortida a la verema 2016 per a Cellers Avgvstvs Forvm amb l'entrada d'una part de la varietat Chardonnay procedent de la finca de Les Deveses. Un raïm, en general, amb una sanitat extraordinària i un bon estat de maduració. Des de la tercera setmana d'agost i fins a finals de setembre o inicis d'octubre, els cellers d'El Vendrell esperen entrar entre 150 i 200.000 kg de raïm. Des de Cellers Avgvstvs Forvm, es preveu que la producció sigui baixa a causa de la manca de pluges durant la primavera i començament d'estiu.


Malgrat tot, i donada la ubicació de la finca de Les Deveses a Sant Vicenç de Calders - amb un microclima molt especial dins la DO Penedès, fruit de les brises marines que produeixen una petita inversió tèrmica que afavoreix la maduració del raïm i la seva sanitat- la influència de la sequera no serà molt elevada "ja que les vinyes estan molt acostumades a patir, a causa de l'alt drenatge del terreny calcari", explica Enric Roca, director tècnic dels cellers, fet que influirà "en una qualitat del raïm excel·lent". En aquest sentit, Roca avança que "de moment hem de parlar d'una sanitat alta i unes acideses molt bones".  

Cellers Avgvstvs Forvm realitza una verema majoritàriament manual. Només el 25% del raïm és recol·lectat amb màquines i es destina a vins joves i rosat.

Per veure vídeo d'ubicació del celler i imatges, cliqueu aquí.


Novetat collita 2016

Després d'un període de conversió de prop de 4 anys de les vinyes d'Avgvstvs Forvm i les dels seus proveïdors, a partir de la collita de 2016, tots els vins d'Avgvstvs portaran el segell 100% ecològic. La majoria dels vins Avgvstvs de la collita 2016 sortiran al mercat amb aquest segell a partir de finals d'any i la resta, segons temps de criança, durant els propers 2017 i 2018.
 

Visites enoturístiques durant la verema

Enguany, Cellers Avgvstvs Forvm han preparat una sèrie de visites que inclouen també un recorregut de ben a prop per tots els processos de la verema i s'explicaran tots els secrets d'elaboració dels vins i vinagres: des de la collita fins a la fermentació dels vins. En aquest sentit el web www.avgvstvsforvm.com/ca/enoturisme dóna l'oportunitat de poder triar la visita més adient per als amats del món del vi. 
La visita també esdevé una oportunitat única per veure de prop els dipòsits ovals u ous, una de les novetats més característiques de Cellers Avgvstvs Forvm. Es tracta de dipòsits que ofereixen més aportació d’oxigen al vi, afavorint l’expressió aromàtica. La forma oval del dipòsit genera uns petits corrents que fa que les mares s'integrin molt millor, provocant un battonage constant i una criança perfecta amb mares. A Cellers Avgvstvs Forvm han començat a treballar amb ells a fi de trobar nous perfils aromàtics i sensorials per als seus vins, com és el cas del nou Avgvstvs Microvinificació Xarel·lo Vermell 2014 i del Xarel·lo +100.


Contractes amb proveïdors i cobrament en 30 dies

Per altra banda, Cellers Avgvstvs Forvm han formalitzat i signat contractes amb els proveïdors de raïm abans d'entrar-ho al celler, garantint un preu entre els més alts del mercat a la zona del Penedès i el cobrament als 30 dies després d'haver entrat el raïm al celler. Aquest procés és obligatori, segons l'Agència d'Informació i control Alimentaris (AICA), depenent del Ministeri d'Agricultura, 


Sobre Avgvstvs Forvm

Cellers Avgvstvs Forvm  Ã©s un petit celler de caràcter familiar que es troba al poble de Sant Vicenç de Calders, pertanyent al municipi d'El Vendrell, capital de la comarca del Baix Penedès (Tarragona). Al 1982 els propietaris van adquirir la propietat Les Deveses, just on antigament passava la Via Augusta, a pocs quilòmetres de l'Arc de Barà, actualment Patrimoni de la Humanitat. Per aquesta raó els noms dels seus vins i el seu logotip fan sempre referència al passat romà d'aquest paratge.

Cellers Avgvstvs Forvm té dues línies de productes: els vinagres gourmets i els vins. El celler va incrementar al 2015 la seva facturació en un 9% fins a arribar a 1,65 milions d'euros, exportant els seus vinagres, un dels seus productes estrella, a més de 30 països de tot el món, sobretot a Austràlia / Nova Zelanda, Canadà i els Estats Units; i Anglaterra, Holanda, Bèlgica i Alemanya... Japó s'ha convertit també en un altre dels mercats importants per als seus vinagres i des de 2015 comença a treballar amb Corea del Sud, Colòmbia, Perú i Tailàndia. La producció de Cellers Avgvstvs Forvm es distribueix en 220.000 ampolles de vinagres Chardonnay, Cabernet Sauvignon i Merlot; i prop de 100.000 ampolles de vins.


Per a més informació cliqueu aquí.

Per a entrevistes, contacteu amb:
Dinàmic Comunicació
Lola Beltrán / Fina Soler Bolet
C/ València, 359, 6-1
08009 Barcelona
fina@dinamiccomunicacio.com
lola@dinamiccomunicacio.com
93 150 49 89
 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Copyright © 2015| *DINAMIC COMUNICACIÓ, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences