Copy
Regionteater Väst tillkännager stolt:
Två uttagna föreställningar till scenkonstbiennalen Bibu 2016!
View this email in your browser
I stor konkurrens har RTV blivit utvalda att visa prov på den mest intressanta scenkonsten för barn och unga som producerats under 2014 och 2015. Juryn har sett över 300 föreställningar och valt ut 16 till biennalen, varav alltså Regionteater Väst står för hela två stycken!
 
"Vi ser denna fina utmärkelse som ett kvitto på att kvalitativ scenkonst för barn värderas högt. Regionteater Väst tar publiken på stort allvar och är glada att juryn har sett våra ambitioner att presentera scenkonst med både spets och lust att utforska nya sceniska landskap. Vi är såklart stolta och glada för egen del, men det känns extra roligt att barnen i Västra Götaland nu inte bara har en av Sveriges största scenkonstinstitutioner för en ung publik till sitt förfogande, utan också en av de bästa!"
 
Camilla Ekelöf, konstnärlig ledare RTV Dans
Pelle Hanæus, konstnärlig ledare RTV Teater
 
Dansföreställningen Propreté, och juryns motivering kan du läsa mer om här: http://bibu.se/program/proprete
Teaterföreställningen Troll i utkanten av samhället, och juryns motivering kan du läsa mer om här: http://bibu.se/program/troll-i-utkanten-av-samhallet
 
Syftet med Bibu:s verksamhet är att utgöra en plattform för scenkonst som vänder sig till barn och unga. Fokus är synliggörande och statushöjning inom omrÃ¥det. Läs mer om bibu här: http://bibu.se
 
För frågor och ytterligare information:
Pelle Hanæus: 0768-543539
Camilla Ekelöf: 0704-959 300
Anna Ahnstedt Mitle, kommunikationschef: 0709-734 939
 
 
Vi vill också passa på att bjuda in till läsning i vårt digitala magasin Scenkonst Plus. Där samlar vi artiklar tematiskt kring delar av vår repertoar. Det senaste numret har Lek & Scenkonst som tema.
 
God, glad jul och ett härligt nytt Scenkonstår önskar vi på Regionteater Väst!