Copy
Dit is de HTML nieuwsbrief van Belangenvereniging Binnenstad Noord.
Met de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
Is deze mail niet goed leesbaar?
Laat nieuwsbrief zien in browser

Zomer minder normaal

Zo aan het begin van de Delftse schoolvakanties nog een nieuwsbrief. Vlak voor het zomerreces van de gemeenteraad werden nog veel stukken naar de raad gestuurd en besluiten genomen, die we u niet willen onthouden.

En ook de zomer zelf wordt anders. Veel mensen gaan niet of anders op vakantie. Daarom geeft BBN deze zomer aandacht aan ‘Lekker weg in eigen stad’, een rubriek met tips en activiteiten die u deze zomer verantwoord kunt doen, om dichtbij toch te kunnen ontspannen. De rubriek zal in de loop van de zomer steeds voorzien worden van nieuwe ideeën. Wilt u zelf een originele bijdrage leveren aan deze rubriek of heeft u andere feedback? Dat zien we natuurlijk graag, mail naar zomer2020@binnenstadnoord.nl! De eerste hebben we al binnen. U treft nu twee nieuwe afleveringen aan:

Al eerder onder de aandacht gebracht: een overzicht van speelplekken en -faciliteiten in onze buurt. Bezoek ze alle 9 (!), en doe een vergelijkend warenonderzoek. We horen graag of er nog iets beter kan. En: maak uw eigen Provençaals lavendelveld in de boomspiegeluitdaging. Details van al deze activiteiten zijn te vinden op onze website, onder de tab buurtinfo, klik hier.
We houden u op de hoogte van nieuwe activiteiten.

Veel plezier deze zomer!

Parkeertransitie vastgesteld 

In de raadsvergadering van 9 juli heeft de raad een besluit genomen over de zogenaamde Parkeertransitie.
Lees verder

 

Uitgangspunten voor toeristisch varen in binnenstad bekend

Het toeristisch varen in de binnenstad is geregeld in de Verordening Openbaar water gemeente Delft (VGOD). Deze gaat herzien worden in twee stappen. Eerst worden de uitgangspunten vastgesteld en daarna de VOGD zelf. Het college heeft afgelopen week de Notitie Uitgangspunten Delftse wateren naar de raad getuurd. Behandeling van deze uitgangpunten zal pas na het zomerreces plaatsvonden.
Lees verder

Tijdelijk coronaregime terrassen en terrasboten 

Met als aanleiding de 1,5 meter afstandsregel in de horeca, biedt de gemeente tijdelijk horecabedrijven meer ruimte in de openbare ruimte. Het gaat om extra terrasruimte en om terrasboten. Wat mag wel en wat mag niet? En wat als u overlast ervaart?
Lees verder

Regels voor deelfietsen en -scooters uitgesteld

Overal rondzwervende Mobikes zijn momenteel uit het straatbeeld verdwenen. Dat is dan een van voordelen in coronatijden. Als het aan de gemeente ligt zal het niet zo blijven. Waar komen ze dan te staan? Want de regulering is pas voorzien voor medio 2021.
Lees verder

En verder...

  • hebben we huis aan huis in BBN-gebied een buurkrant verspreid; heeft u hem niet ontvangen (van wege stikker op brievenbus, klemmende brievenbus, hond die hem direct geconsumeerd heeft ...): mail ons en we brengen er graag nog een langs! Alleen al voor de woordzoeker.
  • ligt het Mobiliteitsplan 2040 ter inzage, en kunt u hierop tot 14 september reageren. Vanuit bestuur en de werkgroep Parkeren en verkeer gaan we hier ook mee aan de slag, lees verder
  • is er voortgang te melden over toeristische verhuur, lees verder
  • is in de gemeenteraad een motie aangenomen van CDA, ChristenUnie, Groen Links, PvdA, Onafhankelijk Delft en Stadsbelangen Delft om onafhankelijke onderzoeksjournalistiek te versterken, een onderwerp waar in 2019 tijdens de ALV door Henk de Kat een warm pleidooi voor werd gehouden, lees verder
Twitter
Website
Email
Copyright © 2020 Belangenvereniging Binnenstad Noord Delft, All rights reserved.

Ons mailadres is:
info@binnenstadnoord.nl
www.binnenstadnoord.nl

E-mailadres wijzigen | Niet langer ontvangen | Nieuwsbrief lezen in browser
bent u lid, geef een adreswijziging ook door voor de ledenadministratie op bestuur@binnenstadnoord.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp