Nieuwsbrief met het laatste nieuws uit The Coffee Factory.
Bekijk dit bericht in uw browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Broodje aap of toch niet......
 
Drijft er varkensvet op uw kopje koffie?

Koffie is een natuurproduct. Puur en eerlijk, en dat moet het volgens ons ook blijven. Maar de consument, in zijn eeuwige zoektocht naar individuele smaak, verlangt dat zijn koffie smaakt naar chocolade, ruikt naar caramel en eruit ziet als hazelnoten. Snode marketeers pakken die signalen op en slimme fabrikanten spelen erop in. Het aandeel koffie in die producten is kleiner, het aandeel suiker neemt toe. En de consument betaalt grif (veel) meer voor die varianten. In de nabehandeling van het pure product 'koffie' valt dus veel geld te verdienen.

Dat is - vinden wij - geen zuivere koffie. Lang geleden werd er eens ergens geroepen dat er in de cups van Nespresso en in de Senseo-pads varkensvet zou zitten. Broodje aap? Niet echt. Google maar eens op 'caramel en varkensvet'. Er wordt in ieder geval over gesproken op de diverse fora, maar wie springt daar in het oog? De contactpagina van Douwe Egberts. Zij adverteren er dus mee...Nu zijn wij scheikundigen noch natuurkundigen, maar het laagje schuim dat zij op je kopje koffie toveren niet is gemaakt van extract van de koffieboon, zoveel is zeker. Producenten claimen dat het techniek is: lucht die door kleine openingen in de crèmelaag wordt gespoten. Wij denken dat er een extra ingrediënt wordt toegevoegd. Sowieso natuurlijk bij de varianten met een geknutseld - of zo je wilt: gekunsteld - smaakje. Is dat erg? Nee. Maar besef wel dat púre koffie geen toevoegingen kent, en dat 'smaakjeskoffie' wordt verrijkt met kleur-, geur- en smaakstoffen die gemaakt zijn van varkensvet.

 
Veel koffieautomaat voor minder 
 
Nieuw in onze showroom: de uitgeklede neefjes van de Jura Giga X7: de Jura Giga X3 en X3C.

Qua formaat doen de X3 en de X3C niet onder voor hun grote neef. Het enige belangrijke verschil is dat ze een tweede molen missen. Die tweede molen stelt een X7 in staat om twee verschillende koffiesoorten in 1 machine te dragen, of om twee verschillende maalgraden te kunnen selecteren. Dat lukt dus niét met de X3 en X3C. Maar voor de rest hebben deze machines ook gewoon twee pompen en twee verwarmingselementen.

Geen behoefte aan meerdere koffiesoorten of malingsgraden in een machine? Ga dan voor de X3 of de X3C, want op die tweede molen na zijn ze nagenoeg identiek aan het duurdere werk. Ze staan inmiddels in onze showroom demonstratieklaar. Om dat te vieren bieden we deze machines aan in combinatie met aantrekkelijke koffie- of service-aanbiedingen.

Maak hier kennis met de Jura Giga X3. 
Let op je melkmanagement

Melk is lekker en goed voor de botjes. In het beste geval is melk een traktatie voor je kop koffie, in het slechtste geval een stomp in je maag.

Wat worden die melkslangen aan de melkschuimers toch een partij vies! We mogen dan concluderen dat melk lekker is: het komt wél uit een koe. We krijgen dus vroeg of laat te maken met bacteriën. En al zijn er vele nuttige bacteriën op deze wereld: onze koffiemachine moet er van worden gevrijwaard.


Preventie is dan het credo. Spoel de melkslang dagelijks door en bij eventuele aanslag: reinigen met de daarvoor bestemde melkslangborstel. Last van snel verzuurde melk in de melkhouder of -koeler? Trek ten strijde met de TCF cappuccinocleaner. Dit middel doodt de bacteriën en zorgt ervoor dat de melk minder snel verzuurt. 

Slimmeriken die denken dat kleine gespuis te vlug af te zijn: het laten weken van slangen en melkschuimers in een badje met heet water heeft geen zin. Dat water is maar vijf minuten heet en als je niets echt reinigt, dan gebeurt er niets. De melkresten worden slechts een beetje week. Mmmmm! Weke melkresten en lauw water.... Weleens een kolonie bacteriën horen gieren van de lach? Voorkom zure melk en lichamelijke ongemakken: houd uw melksysteem koel en schoon.
Ook aan succesnummers komt een keer een eind...
 
Dat roem vergankelijk is, dat weten we. Het geldt zelfs voor voormalige succesnummers van Jura. Enerzijds jammer, anderzijds een mooie gelegenheid om uw last-minute-slag te slaan!

Neem nou de Impressa Z7 One Touch in de varianten Chrome en Aluminium. Die zijn bijna uitverkocht; we hebben nog slechts enkele stuks in ons magazijn en als we Zwitserland bellen om nieuwe te bestellen dan is hoongelach ons deel. Voor u de laatste kans om een actiemodel te bemachtigen: 300 tot 400 euro voordeel.


Ook 
van de Impressa F7 Platina zijn nog slechts enkele stuks voorradig. We voorspelden bij de introductie eigenlijk al dat dit model geen heel lang leven beschoren zou zijn... De variant F7 Piano Black blijft (voorlopig) wel leverbaar.
 
 
Met weemoed moeten we nu ook zoetjesaan afscheid gaan nemen van de Impressa F50 Classic. Met recht een klassieker, want een van de meest succesvolle en langst verkrijgbare machines in de Impressa reeks.Nog niet zo lang geleden geüpdated, maar nu op de laatste benen.
 
Duurzaam koffiedik aan de gevel...

Koffiedik is prachtig spul! Het doet wonderen in de biobak als compost, of het houdt buurkatten met hoge nood uit de tuin.

De Spaanse ontwerper Raul Lauri heeft een nieuwe toepassing gevonden voor de afgewerkte gemalen koffiebonen uit koffiemachines, koffiefilters en pads. Eerst wordt de koffiedrab gemengd met een bindmiddel, dan vormgegeven en tenslotte gebakken in de oven. Dit leverde bijzondere lampenkappen, schalen en tafeltjes op. Lauri heeft vergevorderde plannen om met koffiedik ook scheidingswanden en gevelpanelen te gaan bakken. Onbekend is of het materiaal de karakteristieke koffiegeur behoudt...


 
Workshop Barista op 24 juli


'Koffie is toch gewoon koffie?' Weet je dat zeker? The Barista Academy daagt je uit om te komen ontdekken of koffie 'gewoon koffie' is. Verbaas je over de wereld van koffie. Proef de limoen, het rode fruit of de notigheid in de koffie en maak je eigen perfecte cappuccino & latte art.  

Op 24 juli organiseren we - voor de vierde keer dit jaar - de Barista Workshop. We starten om 19:00 uur en rond de klok van tien weet je (bijna) alles van de meest gedronken drank ter wereld. Meld je aan via deze site. Wacht niet te lang, want ook hier geldt: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Klik op onderstaande foto voor een sfeerimpressie van de workshop van 19 juni.
Tijd voor een coole Summersale!

We hebben nog een beperkte hoeveelheid waterkoelers en bijpassende meubels in onze voorraad. We gaan eens lekker opruimen!

En precies op tijd, want de warme zomer komt eraan. Gekoeld en gezuiverd water is niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens véél voordeliger en handiger dan gesjouw met waterflessen. Daarnaast heb je geen omkijken naar voorraad of emballage. 


Ziehier het Aqualogic Watermeubel CO2. Alle ruimte voor de voorraad koffie, thee, suiker en dergelijke. De waterkoeler is geïntegreerd in het meubel, en op het meubel past natuurlijk uw koffieautomaat. Een aanwinst voor uw kantoor! Klik op het plaatje om de Aqualogic op onze site te bekijken.

Wat houdt de Summersale in? Deze complete set van waterkoeler, waterfilter en meubel kost normaal € 1.371,- exclusief BTW. In de maand juli mag deze coole waterkoeler weg voor slechts € 999,-!
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2014 The Coffee Factory, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp