Copy
Nieuwsbrief FHKN - herfst 2015

FHKN B.V. brengt vier maal per jaar een nieuwsbrief uit over de activiteiten en actuele ontwikkelingen.
Ontvangt u deze nieuwsbrief van FHKN B.V. in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.

VOORLICHTING

Diverse opleidingsvragen

Het gaat niet goed met de modebranche; de omzet ligt nog altijd onder het niveau van 2014. In de woonbranche daarentegen gaat het fors beter dan een jaar geleden. Deze verschillen vertalen zich ook in de opleidingsvragen vanuit beide branches, zo ervaart FHKN in de praktijk.
Lees verder >>


Succesvol boekje

Het handzame boekje ‘Ik weet wat van sterke drank’ is een succesnummer geworden. Op de Dranken Expo is Houten was de interesse van de bezoekers voor het boekje enorm. De leden van het Beursteam van FHKN konden de vraag nauwelijks bijbenen. 
Lees verder >>
 

Zichtbare beroepen

FHKN laat haar doelgroep letterlijk zien, voelen en ervaren wat bepaalde beroepen inhouden. Daarom is de organisatie na de eerste successen eind vorig jaar ook dit jaar doorgegaan met het meenemen van vakmensen naar banenbeurzen.
Lees verder >>

AMBACHTEN

CvAE online

Het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) heeft de eerste online pagina’s gelanceerd voor ambachtelijke branches. De branchepagina’s geven algemene informatie over het ambacht, maar bevatten ook tips en tools voor vakmensen. Bijvoorbeeld over veilig en gezond werken, financiën, personeel, marketing en wet- en regelgeving.
Lees verder >>


SDEN vervangt SWEN

Op 1 januari 2016 wordt het keurmerk SWEN vervangen Hiermee wordt een scheiding gemaakt tussen opleiden en examen. SDEN, Stichting Dranken Examen Nederland, zal examens wijn, bier en gedistilleerd afnemen.
Lees verder >>

Nieuwe DNK verschenen

Eind oktober is alweer een nieuwe DNK verschenen, hét vakblad voor iedereen die in een winkel werkt. Dit blad van FHKN geeft op een speelse manier voorlichting over arbo en veilig (kunnen) werken in de winkel. Het blad wordt uitgedeeld door leden van het Beursteam van FHKN. Maar je kan je ook (gratis!) abonneren; je krijgt het blad dan thuis. Stuur een e-mail naar info@fhkn.nl onder vermelding van DNK Lidmaatschap. Vergeet ook niet je eigen naam en adresgegevens te vermelden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de digitale versie van het blad via deze link

Eerste diploma


Voorzitter Ron Andes van de Koninklijke SlijtersUnie heeft op de Dranken Expo in Houten het Slijtersbasisdiploma uitgereikt aan de cursist die het diploma heeft gehaald met behulp van het boekje ‘Ik weet wat van sterke drank’. Inmiddels hebben vele andere cursisten hetzelfde gedaan.

Brochurelijn uitgebreid

De brochurelijn van FHKN is opnieuw uitgebreid met twee nieuwe Vakbladen die ieder één specifiek onderwerp behandelen. Het betreft bladen met informatie over werken in een supermarkt en werken in een slijterij. De Vakbladen behandelen het onderwerp vakmanschap en welke rol scholing speelt voor medewerkers die zich verder in hun vak willen bekwamen.
Copyright © 2015 FHKN, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp