Copy
FHKN Nieuwsbrief voorjaar 2017
FHKN brengt vier maal per jaar een nieuwsbrief uit. Ziet u een vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Open de online versie.
Beste mensen,

Inmiddels zit het eerste kwartaal er bijna op! We hebben hard gewerkt aan het project Bloemen- en Planten. We hebben de samenwerking tussen FHKN en BOAH gerealiseerd en ook het samenwerkingsverband tussen FHKN en de wijnsector is een feit! Mooi om met onze partners te werken aan gezamenlijke doelstellingen die vakmanschap en duurzaamheid bevorderen. We hopen dit jaar weer veel mensen te laten groeien in hun baan en zien gelukkig ook een stijgende lijn voor werkzoekenden die een baan vinden in de handel. In deze nieuwsbrief  kun je alles lezen over de ontwikkelingen, veel leesplezier!

Namens de FHKN,
Andre Steijaert

FHKN Partner in opleiding en examen wordt eind 2017 opgeheven.


Na beëindiging van het lidmaatschap van FHKN Partner in opleiding en examen door het CNV, is door de algemene vergadering van de vereniging besloten de vereniging per 31 december 2017 op te heffen. Voor FHKN B.V. heeft dit voor wat betreft de projecten, activiteiten en werkzaamheden verder geen gevolgen. Gelukkig is door de vereniging eerder gekozen om de FHKN B.V. op te richten, waardoor de continuïteit voor de komende jaren geborgd is.

 

FHKN blogt voor INretail


Dit voorjaar heeft FHKN op verzoek van INretail een blog geschreven over veilig werken. Aangezien FHKN inmiddels specialist is op het gebied van veilig werken in de winkel, was dit uiteraard een mooie gelegenheid om medewerkers die werken in de mode-, wonen-, schoenen- en sportbranche te voorzien van tips en advies met betrekking tot veilig werken. Lees hier de blog.

 

Vers van de pers "Ik weet wat van bier"

Hop is hip. Bier is booming. 

Het boekje "Ik weet wat van bier" helpt je om de wondere wereld van bier te ontdekken. Je kunt lezen hoe de belangrijkste grondstoffen de smaak van bier beïnvloeden en wat er tijdens het brouwen gebeurt. Je leert waar je op moet letten bij het proeven van bier. Het boekje is hier te koop voor € 7,00 inclusief 6% BTW.

Inschrijving opleiding Ondernemer Ambulante Handel gestart

Begin 2017 is de inschrijving gestart voor de opleiding ondernemer ambulante handel; De nieuwe Brancheopleiding Ondernemer Ambulante Handel bestaat uit drie modules:
1. het starten van je marktonderneming
2. het runnen van je marktonderneming
3. het innoveren van je marktonderneming

Dus heb je ambitie om ondernemer te worden, schrijf je hier in!
 

Nieuw lesmateriaal SDEN niveau 2 is klaar!


Vorig jaar is door de Stichting Wijnonderwijs Nederland het signaal van opleiders opgepakt en is opdracht gegeven voor het schrijven van nieuwe lesboeken SDEN 2 en 3.

Vanaf 21 maart is het lesboek voor SDEN niveau 2 “Ik weet meer van wijn” beschikbaar. Het boek wordt ondersteund door een online tool die verwijst naar nog meer informatie over wijn. Het boek bevat tevens prachtige wijnkaarten die uitklapbaar zijn. Het boek kost € 34,50 inclusief 6% BTW.  Klik hier om het boek te bestellen. Het lesboek voor SDEN niveau 3 “Ik weet veel van wijn” wordt in mei verwacht.

Stichting Platform Dranken


FHKN heeft met Stichting Platform Dranken een samenwerking gerealiseerd. Samen streven zij voor vakkennis in de sector.  Op het platform van SPD worden ondernemers en werknemers in de drankensector leerproducten aangeboden die het werken in de sector leuker en beter maakt. SPD werkt op het terrein van vakopleiding en examen samen met de Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON) en de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) voor meer informatie; www.stichtingplatformdranken.nl


 

Overig nieuws

Budget scholingsvoucher is op Lees meer
Winkelovervallen fors gedaald Lees meer
Vacatures in de detailhandel Lees meer
Consument ergert zich aan ongeschoold personeel Lees meer
Finalisten Beste Markt 2017 bekend Lees meer
Verantwoord genieten van wijn Lees meer
 
Share
Tweet
Forward

Bepaal zelf hoe u e-mails van ons ontvangt of schrijf u uit onze mailinglijst


www.fhkn.nl info@fhkn.nl © 2017 FHKN, Alle rechten voorbehouden


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FHKN · Horapark 2 
 · Ede, Gelderland 6717 LZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp