Copy
FHKN Nieuwsbrief najaar 2017
FHKN brengt vier maal per jaar een nieuwsbrief uit. Ziet u een vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Open de online versie.
Beste mensen,

Het is bijna december en zo aan het einde van het jaar is het goed om eens achterom te kijken. Wat hebben we mooie items mogen maken! We hebben beurzen en events bezocht, en bijgedragen aan diverse projecten waarbij de ontwikkeling en werkplezier van medewerkers centraal staat. Het samen optrekken met diverse partners werpt zijn vruchten af; Er zijn prachtige lesboeken met bijbehorende e-tools ontwikkeld voor de wijn- en drankensector. We hebben Werk Wijzers gemaakt voor diverse branches met tips over onder meer arbo, veiligheid, pensioen en gezonde voeding. Hopelijk wordt 2018 wederom een mooi samenwerkingsjaar. Wij hebben er zin in en gaan ook graag in 2018 samen aan de slag!

Een mooie decembermaand toegewenst. Maak er met familie, vrienden en collega's gezellige dagen van!
Namens de FHKN,
André Steijaert

Hoe is het gesteld met de wijnkennis in uw bedrijf?


Welke wijnen heb je allemaal? Hoe smaakt die Cabernet sauvignon? Zou je het omschrijven als strak of stroef? In de horeca, slijterij en wijnhandel is wijnkennis natuurlijk onontbeerlijk. Hoe fijn zou het zijn wanneer medewerkers iets meer kunnen dan alleen het rijtje aanwezige wijnen opnoemen.

Inmiddels zijn alle lesboeken van SWON (Stichting Wijnonderwijs Nederland) gereed en zijn er al veel boeken verkocht. De combinatie van een boek met interactieve e-tool blijkt een gouden greep te zijn. Er wordt al zelfs gewerkt aan een engelse versie die als e-book straks te downloaden is. Benieuwd naar het resultaat? Kijk vooral eens op www.stichtingplatformdranken.nl

Werk Wijzer in de AGF

In navolging van de Werk Wijzer in de bloemen en plantendetailhandel is nu ook de Werk Wijzer voor de AGF branche gereed. Deze Werk Wijzer biedt ondernemers en werknemers handvatten mbt arbo, loopbaan, opleidingen en ontwikkeling, mvo, cao en pensioenvoorlichting voor medewerkers in de AGF branche. Dit najaar en begin volgend jaar worden de mappen verspreid. Ook interesse? Stuur een mail naar info@fhkn en vraag de Werk Wijzer -gratis- aan. Leuk om te melden is dat ook voor de Markt, de Mode, de Gemengde branche en Speelgoedbranche een Werk Wijzer ontwikkeld wordt!

 

Branche-opleiding Ondernemer Ambulante Handel

Ondernemer Ambulante Handel is dé brancheopleiding voor marktondernemers. De opleiding bestaat uit drie modules:

  1. Het starten van je marktonderneming
  2. Het runnen van je marktonderneming
  3. Het innoveren van je marktonderneming

De opleiding is bedoeld voor ondernemers die onlangs een nieuwe ambulante onderneming zijn gestart of op het punt staan dat te gaan doen. Maar ook voor ondernemers die al bezig zijn en die graag weer eens opnieuw over hun ondernemerschap willen nadenken. Je kunt je zowel individueel of als groep aanmelden (minimaal 8 en maximaal 13 personen). Voor meer info; Kijk vooral eens op deze site van CVAH!

 

FHKN aanwezig op Career Xperience

 
Wie een vak wil leren, moet een vakopleiding volgen. Het MBO biedt twee soorten opleidingen: een BBL- of een BOL-opleiding. Het is aan jou om de juiste keuze te maken. De uitkomst zal waarschijnlijk afhankelijk zijn van jouw voorkeur: leer je liever wat meer theorie, of gaat je voorkeur juist uit naar leren in de praktijk? Of wil je liever informatie over een ervaringcertificaat...? FHKN is te vinden in de Johan Cruijf Arena op 24 november tijdens de Career Xperience. Kom langs voor informatie.

Overig nieuws

 
Stormloop op beroepsopleidingen detailhandel Lees meer
Bang om werkeloos te worden?...nergens voor nodig! Lees meer
Overstapberoepen 50+ Weer liggen de kansen? Lees meer
Winnaar Wel-zo-veilig-award Lees meer
Stress op de werkvloer, hoe herken je dat?  Lees meer
Aantal werkenden toegenomen Lees meer
Werkgevers niet zo bezig met duurzame inzetbaarheid Lees meer
Uitstekend derde kwartaal voor schoenen- en modebranche  Lees meer

Agenda

  • Career Experience 24 november in de Johan Cruijf Arena
  • Horecava 8 t/m 11 januari in Amsterdam
  • Groene sectorbeurs 9 t/m 11 januari in Hardenberg
  • Vakantiebeurs 10 t/m 14 januari in Utrecht
Share
Tweet
Forward

Bepaal zelf hoe u e-mails van ons ontvangt of schrijf u uit onze mailinglijst


www.fhkn.nl info@fhkn.nl © 2017 FHKN, Alle rechten voorbehouden


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FHKN · Horapark 2 
 · Ede, Gelderland 6717 LZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp