Copy
Nieuwsbrief FHKN - september 2013

FHKN brengt vier maal per jaar een nieuwsbrief uit over de activiteiten en actuele ontwikkelingen.
Ontvangt u deze nieuwsbrief van FHKN in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.

BEURSTEAM

Druk, druk, druk

Druk. We zijn het allemaal. Druk bezig zijn lijkt zelfs de normaalste zaak van de wereld geworden. Wie kijkt er immers nog op van de veel gestelde maar weinig open vraag: ‘Hoe is het; druk zeker?’.
Voor het Beursteam van FHKN is het niet anders. Zeker na de afgelopen rustige zomerperiode waarin de beursactiviteiten zo goed als stil hebben gelegen, wordt ook dit najaar weer een drukke tijd. Tot eind dit jaar zijn de Beursteamleden te vinden op zeker vijftien studie-, banen- en vakbeurzen verspreid door het land. Wilt u weten waar en wanneer u onze Beursteamleden kunt tegenkomen? Klik dan hier voor de beursagenda.


Beursteam op veel meer banenbeurzen

De drukste tijden voor het Beursteam van FHKN zijn het voor- en het najaar. Bovendien is het ook in zijn algemeenheid drukker geworden, omdat FHKN nog steeds groeit en het aantal beursdeelnames is gestegen van een paar vak- en studiebeurzen in 2005 naar bijna dertig in 2013. Ria Vellekoop, medeverantwoordelijk voor de organisatie van de FHKN-aanwezigheid op de beurzen, vertelt over haar werkzaamheden én die van het Beursteam.
Lees hier het interview met Ria Vellekoop.

PROJECT

Markttalenten reageren positief op aandacht

Kim de Keijzer“De mensen reageren heel positief”, zegt Gerda Vellekoop. “Zeker wanneer ze op je T-shirt en tas in grote letters het woord ‘Markttalent’ lezen. Dan roepen ze je ook en geven persoonlijk getinte reacties. Daarmee is het ijs meteen gebroken en kan een gezellig en goed gesprek gevoerd worden. Zoals het op de markt is en hoort.”
Het is duidelijk: de gezamenlijke actie van FHKN en het Centrum Kennis en Ontwikkeling (CKO) om te komen tot meer ‘toptalent’ achter de marktkramen is een succes. In opdracht van CKO bezoeken leden van het Beursteam van FHKN in de maanden augustus tot en met oktober tientallen markten in heel Nederland. Zij benaderen vooral jonge marktmedewerkers om hen te interesseren zich verder in hun vak te ontwikkelen en mogelijk zelfs door te groeien tot zelfstandig marktondernemer. Lees verder >

TRADE MART

Cadeaucheques voor Speelgoed Speciaalzaak 2013


‘Kinderkadowinkel De Houten Speelboom uit Elst is tijdens de najaarsbeurs van de Trade Mart in Utrecht uitgeroepen tot Speelgoed Speciaalzaak 2013. De prijswinnaar ontving een inkoopcheque van 1500 euro van de organisator van de prijsuitreiking Trade Mart en een cadeaucheque van 2000 euro van STIVO en FHKN die optraden als sponsor van deze jaarlijkse verkiezing. Lees verder >

DRANKEN EXPO

De Mol Slijterij van het Jaar

De Mol Dranken Specialist uit Driebergen is op 9 september jongstleden tijdens de Dranken Pakket Expo verkozen tot Slijterij van het Jaar 2013. De jury was lovend. De prijs werd mede gesponsord door FHKN.
Lees verder >


NIEUW BLAD

Veiligheid is ook onderdeel van vakmanschap

Tot het brede scala van kennis en vaardigheden behorende bij vakmanschap, moet ook het onderdeel veiligheid gerekend worden. Omdat FHKN zich sterk maakt voor vakmanschap, promoot de organisatie ook het veilig (kunnen) werken. Daarom is onder de verantwoordelijkheid van FHKN onlangs een nieuw blad verschenen, in zijn geheel gericht op veiligheid en bedoeld voor iedereen die in een winkel werkt. FHKN heeft deze voorlichtende activiteit inclusief de ontwikkeling van een nieuwe e-learning over veiligheid overgenomen van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), dat net als alle andere product- en bedrijfschappen in ons land eind dit jaar wordt opgeheven. Lees verder >


NIEUW PROJECT

FHKN breidt schoolvoorlichting uit

FHKN breidt het project Schoolvoorlichting uit van het basisonderwijs naar het voortgezet middelbaar beroepsonderwijs (vmbo). Dit betekent dat er straks ook voorlichtingsfilmpjes over ambachtelijke beroepen gemaakt gaan worden speciaal voor de onderbouw van het vmbo. Docenten en schooldecanen kunnen de filmpjes gebruiken bij de ondersteuning van de beroepskeuze van hun leerlingen. Lees verder >


Drukte beurs

Website valt in goede aarde

De vernieuwde website van FHKN wordt goed gewaardeerd door de gebruikers. De bezoekersaantallen stijgen nog altijd, en daar waar mensen reacties (kunnen) geven, zijn die doorgaans positief. Ook de afgeleide versie van de website, waardoor deze eveneens op mobiele telefoons kan worden bekeken, wordt veelvuldig geraadpleegd. Bovendien verwachten we dat deze tendens de komende tijd nog verder zal doorzetten. Al met al reden voor grote tevredenheid ook aan onze kant.
Nieuwsgierig geworden? Ga hier naar onze website.

Voor de toevallige meelezer

Bent u een toevallige meelezer van deze nieuwsbrief, maar ontvangt u hem niet persoonlijk en bent u tóch geïnteresseerd in de activiteiten van FHKN? Schroom dan niet en meld u persoonlijk aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden kan niet eenvoudiger: klik hier.  

Uitgelicht: nieuw!

Elders in deze nieuwsbrief leest u er alles over, inclusief achtergrondinformatie. Daarom hier kort de belangrijkste mededeling: FHKN heeft een nieuw blad gelanceerd – DNK – dat de lezers op een speelse manier voorlicht over veilig (kunnen) werken in de winkel. Tevens heeft FHKN een nieuwe e-learning ontwikkeld waarmee winkelmedewerkers een persoonlijk veiligheidscertificaat kunnen behalen.
Voor wie wil weten hoe het blad er uit ziet; klik hier.

Uitgelicht: nieuw! (2)

Ook hierover leest u meer elders in deze nieuwsbrief, maar goed om toch nog extra te benadrukken is het verschijnen van de nieuwe wijnfolder van FHKN. De brochure heeft als titel ‘Wijn: daar wil je meer van weten!’ en  is bedoeld voor iedereen die lekker met wijn bezig is. Als werk of als hobby.
De brochure wordt uitgedeeld door de leden van het Beursteam van FHKN, maar is ook hier als PDF te downloaden.
Copyright © 2013 FHKN Partner in opleiding en examen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp